reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Hej

U nas nocka w miare, nie narzekam. Ale za to od rana ciagle cycol, i cycol. Odbija mu sie jak staremu chłopu, a i tak dalej chce cyca.

Czy Wy dajecie cycka jak sie juz malenstwu odbije? Bo mi sie do tej pory wydawałao, ze jak sie odbije to juz najedzony. Ale to chyba guzik prawda.:rofl2:

lilu trzymam kciuki, oby szybko mineła ta wysypka

olcia zdrowka zycze

agim gratuluje bratanka

Akderk
ja zakładałam do tej pory spiochy, kaftanik, kombinezon polarkowy, albo body, pajac, kombinezin polarkowy. I oczywiscie kocyk do przykrycia. Ale pewnie trzeba bedzie cos wiecej zakładac, bo coraz zimniej sie robi.

reklama
Jestem i ja . Nocka wreszcie w domu i w miare spokojna . Maly budzil sie tylko o 2.30 i 5.30 i pozniej ok 9ej wiec nie mam na co narzekac. Ja swojemu cyca daje jak chce jednak jak placze , a jadl niedawno to lekarz mowil zeby go sprobowac oszukiwac ,ze dzieki temu ogranicze kolki - wiec daje mu raz na jakis czas jak mocno placze i sam nie wie czego chce herbatke Hippo - kilka lykow zrobi i jest ok.
W jednym poleglam - daje mu czasami smoka , wiem ,ze nie powinnam jeszcze z tydzien ale jak placze i placze , jest najedzony , a boli go brzuszek , bo kolki to jak dam mu smoka to sie uspakaja .

Witam.
U nas piękna pogoda i maluchy śpią na zewnatrz:-) Ja sobie posprzątałąm chatke a dzieciaki się relaksują.
dzis byliśmy na rehabilitacji i babka zauwazyła jakaś poprawę:tak: Jest iskierka nadziei że coś sięruszy do przodu.

Ktos tu pytał jak z wagą małej. Laura przytyła 470g w 5tyg licząc od wagi urodzeniowej. Z 4200 na 4670g.

Nawet nei wiem juz co napisać bo nic nie czytałam.
Musze się pochwalić, że M wczoraj kupił mi wypaśną.....deskę do prasowania:-D:tak: Dbajac o mój kręgosłup;-)Do tego wagę żebym wiedziałą ile jeszcze mam zrzucić;-)
a do zrzucenia co najmniej 11kg:rofl2:

cieszę sie że podoba sięavatarek...tak przyjemniej jest teraz...Laura wszytkim e-ciociom daje buziaka!

hejka

Kerna trzymamy kciuki za szybka poprawe

Magi u nas tez schodzila,za pare dni bedzie juz normalnie

co do wagi to podobno patrzy sie od urodzeniowej a nie tej najnizszej szpitalnej

moja wazy 4500,jest na 50 centylu,za to wzrostowo na 90 centylu ma 58cm
szczepilam ja infanrixem i na rota dzisiaj
za to starsza znowu chora,masakra jakas tydzien w domu nastepny tydz w przedszkolu

milego dnia

za to starsza znowu chora,masakra jakas tydzien w domu nastepny tydz w przedszkolu
Oj, współczuję. Niestety tak często bywa na początku. Pewnie stresujesz się, żeby małej nie zaraziła. A właśnie - izolujesz dziewczynki jakoś w tym czasie? Niby to też nie najlepsze rozwiązanie ze względu na relacje...

BENIAMINKO! Życzę Ci, by Twój optymizm, wiara i pogoda ducha Cię nie opuszczały, byś zawsze z taką siłą stawiała czoła wszelkim przeciwnościom losu, by Julka rosła zdrowo i cieszyła Wasze serca, by Twój mężczyzna był wsparciem i byś była zakochana każdego dnia bardziej, czyli ogólnie - życzę Ci szczęścia!

ja tak szybko moze mi sie uda

Hejka...mamusie!
Mam oczywiscie pytanie : czy waszym maluchom tez tak schodziła skórka w pierwszych tyg.? Bo mojemu schodzi, kąpie w oliatum, potem troche przesmaruje te miejsca oliwka i dalej mu schodzi.
pisałysmy juz o tym ja i przy Julci i przy Lenie miałam ten problem i z czystym sumieniem polecam LINOMAG BOBO (różowy) rewelacja juz po pierwszym posmarowaniu a kosztuje 9 zl :)

Dziewczyny od wczesnego rana mam juz kropelki na kolki Sab Simplex, wlasnie dojechaly z Niemiec, i...podalam jej malutkiej przed cycoleniem i ...smacznie spi , nie prezy sie, co bylo normalne ok 15 minut po kazdym karmieniu. Zobaczymy dalej :-) Daje sie ich 15 kropli przed kazdym posilkiem i chyba tutaj sekret dzialania, bo espumisan byl 2x dziennie po 10 kropli.

Agim gratulacje dla brata dorodnego synusia Władzia- super imie! :-) Ale zbieg okolivznosci z ta waga! Niesamowite :-D

Akderk- ja zakladam normalnie spiochy pod kombinezon polarowy i potem kocyk, a dzisiaj bedzie jeszcze kolderka gruba do wozka bo mamy mroz na Śląsku, szyby dzisiaj skrobane...normalnie zima.
Moja Julka dzisiaj konczy 1 m-c zycia, i przestaje byc noworodkiem i staje sie NIEMOWLACZKIEM :-D

sto lat sto lat- pierwsza mini rocznica :)))
hej dziewczyny!!!!!!!!
wpadam tylko napisać że u nas nie za wesoło......Lilka ma kłopoty ze skórą wyprysk alergiczny...jestem załamana mam pełno pracy przy niej do tego wysypką ją swędzi i jest przez to bardzo niespokojna nie mam czasu na kompa.....nie mam czasu na nic.....mam nadzieję, ze u was dziewczyny lepiej!!!!!!!!!!!

POZDRAWIAM WAS KOCHANE...PAMIETAM O WAS I MAM OGROMNĄ NADZIEJE ZE NIEDŁUGO DO WAS WRÓCĘ.....TRZYMAJCIE KCIUKI.....
uuuu :( życze duzo cierpliowści :((( mi jej cos ostatnio brakuje :(
Dołączam do Was. Moja noc tez do kitu.
Ostatnie dwie noce mały nie spał, coś mu się pokręciło, w dzien spał a w nocy nie chciał.
Dzisiaj w nocy jak on dla odmiany spał to moja córka nie spała od 2.00, płakała, co chwila wołała jak nie mnie to męża i tak do rana.
Teraz jestem wreszcie sama z małym w domku, ale żeby nie było za dobrze, to okazało się, że mąż nie zdązy odebrać Ani z przedszkola i muszę iść po nią, tylko ze tam jest jakieś 15 schodów do pokonania. Nie wiem jak z tym wózkiem sobie poradzę.
Dowiedziałam się że u nas do stycznia wchodza opłaty za przedszkole. Tylki w godz. 8.00-13.00 koszty pokrywa gmina a resztę rodzice. Mam dosyć złych informacji na dzis.
Co do dokarmiania. Moja ANia przybierała tylko 500g. na miesiąc, ale nie dopominała się o jedzienie i przesypiała całą noc od 6 tygodnia więc jej nie dokarmiałam.
Kamilowi w 3 tyg. przybyło 800g.
Uciekam bo jeszcze na pocztę skoczyc muszę, nakarmić małego i wyszykować sie z nim do tego przedszkola.
Miłego dnia:-)
u mnie tez tak jest dlatego niuni chodzi od 8 do 15 za każdą godzine płace 2 zl plus za zajęcie dodatkowe no i stawka za wyżywienie 5zl dziennie
Witam.
U nas piękna pogoda i maluchy śpią na zewnatrz:-) Ja sobie posprzątałąm chatke a dzieciaki się relaksują.
dzis byliśmy na rehabilitacji i babka zauwazyła jakaś poprawę:tak: Jest iskierka nadziei że coś sięruszy do przodu.

Ktos tu pytał jak z wagą małej. Laura przytyła 470g w 5tyg licząc od wagi urodzeniowej. Z 4200 na 4670g.

Nawet nei wiem juz co napisać bo nic nie czytałam.
Musze się pochwalić, że M wczoraj kupił mi wypaśną.....deskę do prasowania:-D:tak: Dbajac o mój kręgosłup;-)Do tego wagę żebym wiedziałą ile jeszcze mam zrzucić;-)
a do zrzucenia co najmniej 11kg:rofl2:

cieszę sie że podoba sięavatarek...tak przyjemniej jest teraz...Laura wszytkim e-ciociom daje buziaka!
BRAWO trzymam kciuki zeby juz teraz to tylko z górki było :) z malutkimi dziecmi czesto rehabilitacje przechodzą ekspresowo :)
BENJAMINKA ma dzis URODZINYYY!!! Sto lat, sto lat - niech zyje, zyje nam :-)
i nic sie nie chwali zadnej flaszki n ie stawia.... DUUUUUZO ZDRÓWKA, POGODY DUCHA I POCIECHY Z NAJBLIŻSZYCH :))))

bylismy znów u lekarza , katar oczywiscie cały czas sie utrzymuje- juz 8 dzien... powiedziałam z antybiotykiem i Pani doktor przepisała jakies granulki homeopatczne - troche dziwne ze zaczyna od antybiotyku a konczy na homeopati.... mam nadzieje ze cos pomoga....

ja mam zawalone całe zatoki i do tego gorączke 38,3, dodatkowo jestem wykonczona po nocy i czuje jak siada mi psycha :((( buuuu nawet dzis płakałam a mi to sie nie czesto zdarza..... powinnam sie cieszyc maciezyństwiem ale cos mi to nie wychodzi.....

reklama
beniamino wszystkiego najlepszego:)
mojemu synkowi też skórka strasznie schodziła ale wlewałam oliwki w żelu do wody gdy go kapałam i wszystko ładnie po schodziło:)
Asiek ma racje linomag bobo też dobry :) kiedyś sama używałam :)
mój synek przytył od urodzenia 610g,a tylko cycka mu daje je średnio co 3 godz. a co do odbijania to nie koniecznie jest najedzony gdy mu się odbije :)ja daje do odbicia kilka razy gdy go karmię a średnio schodzi nam max 10 min przy cycu i najedzony, jak sobie odbija to nie będzie kolek:)

Ostatnia edycja:
Do góry