reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witam popołudniowo.

Saara, Trixi - dzieki za odp:-)

Asiek - mnie takie dołki łapią wieczorami gdy mała ma kolki, mnie plecy od noszenia napierdzielają, a starszy woła o kszte zainteresowania:-(.
Dobrze że są babcie, czasami w ciągu dnia zajmą sie troche starszym, mój małż pracuje codziennie do 19 i sama nie dałabym rady, na pewno byłoby ciężko..

Tosia - skarbie jeszcze troche i wszystko się unormuje, karmienie małego (jak nie dasz rady przejdź na butle), Twoje samopoczucie, boziu kochany nie martw się tyle, jeszcze w depresje popadniesz.. tfu tfu..

A ja dziś od rana wycałowałam, wyściskałam moją kruszyne a po kilku godzinach wyskoczyła mi opryszczka (bąbelek) na ustach:szok::szok: Zaraz zadzwoniłam do położnej a ta że mam teraz nie całować, nie tulić i myć ręce jak najczęściej, jestem kapke spanikowana.. Myśli głupie w głowie.. Może udać się jutro z nią do lekarza po porade??

reklama
TOSIA! Trzeba żyć! Nie ma co jej tak przy cycu trzymać. Ja myślę, że lepiej karmić po ok. 25 minut z każdej piersi i jeśli za mało, to podać mieszankę. Z czasem może nie będzie to potrzebne. Tak jak masz teraz, to tylko się wykończysz, dziewczyno! Nie dość, że brodawki zmasakrowane, to jeszcze psychicznie kiepsko. Nie martw się, wszystko się ułoży. Pewnie już za parę dni.

Ja dostalam pieluszki Dada 2 paczki od tesciowej- te najmniejsze od 3 do 6kg, i bylam scpetycznie nastawiona, a teraz uzywamy cały czas , a na noc i spacer pampers, jestem zadowolona zDady, nic nie moge im zarzucic, mala nie ma odparzenia ani alergii na nie.Takze ja polecam i sama bede nadal kupowala :-)

Tosiu- jasne ze ulzyj sobie i Małej, jesli potzrebuje dokarmienia, daj jej mleczko z mieszanki i bedzie OK, zestresowana mama, to smutna mama i placzliwy dzidzius, to nie koniec swiata, nie zawsze udaje sie karmic piersia i nic w tym zlego, spoko Tosiu! :-)

Magdah- super, ze sobie poradzilas z czytaniem BB i jeszcze do nas piszesz, milo znowu sie tu spotkac i poczuc wsparcie i solidarnosc z wtych pierwszych trudnych chwilach, ja je tu mam i lubie tu zagladac dla chwili relaksu :-)

Dziewczyny witajcie!!!!! Jestesmy wlasnie w domu - wreszcie!!!!! Jestesmy przeszczesliwi - Maly jest przekochany , a my juz zwariowalismy na jego punkcie. Pozniej wiecej napisze i napewno bede tu zagladac jak sie tylko da. Buziaki dla Was wszystkich!

My też uzywamy Dada tych od3-6 i nic nie moge im zarzucic
spacerek zaliczony ale wczorajszy wieczor masakra taki krzyk ewidentnie kolka
pomogly dopiero masaze brzuszka ktory zrobil moj mąż bo ja juz łzy w oczach mialam

Tosiula podziwiam bo ja juz dawno dała bym butle.... kochana odpusc troszke jesli Twoje piersi nie sa wstanie wykarmić małej księżniczki to nic złego ze poratujesz sie mleczkiem... brakuje mi tu Ciebie :(((( tak duzo pomogłaś mi jak ja byłam w szpitalu ze teraz sama bym z cyckiem do Ciebie przyjecha w formie wsparcia tylko w tych moich flaczkach za duzo mleka nie ma :((((

Agim zaczekaj moze nic sie nie wydarzy...

Magdah kurcze kobitko Tobie udało sie nadrobic zaległości- szacun kochana :))))

hej Marja witaj ponownie :) zaglądaj jak najczęściej..

Lena ładnie spi więc pewnie na wieczór bedzie szaleństwo :(((

zrobiła dzisiaj 2 zielone kupki :((( a ja tak uważam na to co jem...

Calineczka czyli u Was kolka pojawiła się po ponad miesiacu od narodzin??? kurcze to pewnie juz myslałaś ze Was ten problem nie bedzie dotyczył...

Dobrze, ze wrocilas na forum - szybko poszlo Ci nadrobienie wiadomosci zwazywszy na to, ze niedawno wrocilas ze szpitala. Szacun :-)

Magdah- super, ze sobie poradzilas z czytaniem BB i jeszcze do nas piszesz, milo znowu sie tu spotkac i poczuc wsparcie i solidarnosc z wtych pierwszych trudnych chwilach, ja je tu mam i lubie tu zagladac dla chwili relaksu :-)

Magdah kurcze kobitko Tobie udało sie nadrobic zaległości- szacun kochana :))))
Kochane, dziękuję Wam za te miłe słowa i szacuny:tak:;-):-) Ale wiecie... nie mogę znów być ta ostatnia...hihihi;-)

Dziewczyny witajcie!!!!! Jestesmy wlasnie w domu - wreszcie!!!!! Jestesmy przeszczesliwi - Maly jest przekochany , a my juz zwariowalismy na jego punkcie. Pozniej wiecej napisze i napewno bede tu zagladac jak sie tylko da. Buziaki dla Was wszystkich!
Cześć, Marja! Czekamy na Ciebie!

jak dobrze wiedziec ze zawsze w Was mam wsparcie...jeszcze daje rade... pisze teraz oczywiscie z cycxkiem na wierzchu ... Pisałam Wam, ż Niunia ma wysypke na buzi pomimo ze ja nic prawie nie jem (pewnie stad ten pokarm ciulowy), bo mam zakaz produktów mlecznych i nie wiem co moge, to ona sie nie zmniejsza a mam wrazenie, ze jest wiecej... nic tylko ryczec.. do tego jabłka nie bardzo pomagaja na wiecie co... czytam Was juz regularnie, wiec jeszcze chwila i bede pewnie czesciej.. dziekuje Wam
plakalam jak czytalam Wasze odpowiedzi.. jestescie kochane

kurcze dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak mają ze każdego dnia sa inne???
wczoraj Lena przez cały dzien niewiele spała a od 16 do 20 prawie nic a dziś budzi sie tylko na karmienie srednio co 2,5 h - juz sie boje nocy.,,, i to juz którys raz z rzędu jednego dnia grzeczna jak aniołekj innego zamienia sie w małego diabełka :((( nic nie rozumiem...

reklama
Witam. Dzis mama wraca do Polski juz sie boje jutra. Maz w pracy bedzie a ja musze wyszykowac cala 3 do szkoly i jeszcze mala. Nie wiem jak to zrobie bo teraz byla mama i maz w domu a od jutra bede sama. Dobrze ze sa tak duze bo kociokwiku bym dostala. Mala miala ostatnio 2 ciezkie nocki i spala z nami, dzisiejsza noc byla juz cudowna spala od 1 do 7 i pozniej do 10 wiec odespalam. W dzien spi roznie od3 do 1h, z czego zauwazylam ze najlepiej na recach :(. Jak tak dalej pojdzie to na obiad beda tylko gotowce.

Do góry