reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
może spróbuj karmic mieszanie ?aby poki co nie rezygnowac calkowicie z piersi

aleto neijets dobre dla laktacji,moze tak ma600g w sumie miesci sie w widelkach.
inna jest niz satarsza corka-bo tak to masakrycznie wszaniala urodzila sie 2850 w msc 1100gdo przodu, teraz ponad 17kg,Gabi jet podobna do mnie, wiec chudzielec pewnie bedzie

Magdah głowa do góry juz bliżej niź dalej, zapewne kwestia paru dni :) a czas szybko leci nawet sie nie obejrzysz a juz bedziesz tulić swoje maleństwo :)))

Kerna to Ty jak Doda :))) ja mam piersi takie jakie miałam w ciązy czyli miseczka c...

Mycha mimo iz ja dokarmiam butla to głownie jednak z cycka lece i juz 2 razy jadłam pomidorówke i nic małej nie było.... generalnie to prócz cytrusów, kapusty grochu itp to wcinam wszystko , nawet smażone kotlety czy ciastka z czekolada....

Ja z jedzeniem raczej podobnie, teraz bardziej się staram diete trzymac, ale jak karmilam pierwsze 8 dni zycia małej, to jadłam prawie wszystko, a pisalam Wam ze dawali nawet kielabske smazona do zmieniakow na obiad. Wczoraj jadlam kotleta mielonego i marchewka z groszkiem- chyba Ok ? Bo pomidorowkę to jem od od poczatku. Nie jadlam jeszcze czekolady , ale chalwe i owszem takze lody- nie moge tak nagle nas obie odstawic od lodów, całą ciąże cukrzycową ze slodkosci jadlam tylko lody :-)Oczywiscie teraz z umiarem,niech brzuszek sie przyzwyczai.

Wow jestem pod wrazeniem

Ja tak jak Asiek jem wszystko poza tymi kilkoma produktami co Asiek wymienila, a kawy pije dwie normalne tak mi pozwolila polozna.

Dzisiaj była u nas pani pediatra w domu, podpytalam o rozne rzeczy, min o te kropelki wit K. Wiec wiem juz ze na razie tylko wit D3, a wit K jesli bedziemy juz tylko cycolic, na razie jeszcze mieszane karmienie. Aha i moge dwie slabe kawy z mlekiem dziennie wypic.
Wszelkie alergie, skazy białkowe wyskakuja po 1 miesiącu zycia- uaktywnia sie w pelni wlasny system immunologiczny, to info jakbym miala watpliwosci co do jakichś wysypek- jeszcze nie alergia.
Pupa tylko linomag masc ( to zielone ;-) i jak najmniej kosmetykow, najlepiej rzadziej kapac i mniej smarowac kosmetykami. Czyli zblizamy sie do zalecen niemieckich :-)
Szczepienie na gruzlice dopiero po 20 pazdziernika, a bioderka po skonczeniu 6 tyg zycia.

Dzisiaj nareszcie sie zorganizowalam- tak jak Kerna mi pisalas- jest mala w domu to inaczej sie zachowuje, nie biegam myslami i ciałem do szpitala. Pomylam wiec chalupke, zrobilam fryzure, pranie i nawet wlasnie ucielam sobie drzemkę. Julka dalej spi, wiec skrobie do Was :-)
Wlasnie dostalam smska- Dagna urodzila Matyldzię- uffff, siłami natury :-) Brawo!!!
Magdah- Kochana teraz kolej na Ciebie :-)

BENIAMINKO! Czyli życie rodzinne spokojnie się toczy... nareszcie!:-)
ANJA! Ja też myślę, że możeszspróbować karmienia mieszanego jakiś czas. Nie zadręczaj się tak! Stres nie jest wskazany!

Witamy Matyldę:-) HURA!

Witam:) U mnie ok..noc mialam nieprzespana od 3 bo moje dziecie nie chcialo spac;/ dzisiaj bylismy na spacerku i wlasnie spi..

Anitas ja juz powoli dostaje na glowe bo moj maly ciagle sie obsikuje..ciasno zapinam pampka, siusiaka kieruje na dol a on i tak mokry po pachy..szalu mozna dostac z tym przebieraniem;/

Karolina moj maly zjada 60ml co 2 lub 3 godziny i tez martwie sie czy za malo nie przybral.

Beniaminka cudnie ze wszystko tak sie ulozylo:* co do linomagu to wlasnie dzisiaj kupilam ten zielony bo sudokrem normalnie wysuszyl malemu skore a w pachwinkach az skora jemu schodzi;/

asiek ciesze sie ze z corcia ok i zabieg na oczka nie konieczny:*

Witam!! A ja już rozpakowana :) 27.09 o godzinie 11.00 pojechaliśmy do szpitala, a dopiero o 3.30 28.09 urodziła się Nasza Nadia. 3400g i 55 cm :] przez sn. W piątek wróciłyśmy do domu, ale niestety szwy ciągną i bolą strasznie, dopiero dzisiaj udało mi się usiąść przy komputerze, bo tak to ciągle leżę, albo półleżę na kanapie, bo siedzieć nie mogę. Dobrze, że mój mąż wszystko robi za mnie i malutką też się dużo zajmuje. Poród jednak był rodzinny A. spisał się na medal, nawet podczas szycia nie chciał wyjść, żeby trzymać mnie za rękę i wspierać. Pomógł mi strasznie, nie wyobrażam sobie jakby miało go tam nie być. Pozdrawiam i będę się odzywać jak tylko będę miała chwilkę :)

Gratuluje:)

Tak Magdah , nareszcie czuję się spokojna, uff :-)Dzieki!
aleto neijets dobre dla laktacji,moze tak ma600g w sumie miesci sie w widelkach.
inna jest niz satarsza corka-bo tak to masakrycznie wszaniala urodzila sie 2850 w msc 1100gdo przodu, teraz ponad 17kg,Gabi jet podobna do mnie, wiec chudzielec pewnie bedzie

Anja, wiesz bo to jest norma ze te mniejsze dzidziusie szybciej i wiecej przybieraja, duzym trudniej jest podwoic np wage urodzeniowa, w sumie logiczne.
Nie stresuj sie ze za mało przybiera 600 gr jest naprawde Ok, moja malutka nie dosyc ze malutka, to jeszcze trzymali ja na diecie niskokalorycznej, co prawda ma przekroczona juz wage urodzeniowa, ale gdyby byla w domku zdrowa przybralaby wiecej. Teraz bedziemy nadganiac i jak każą bedzie i cycuś i mleko Bebilon jakiś czas.
Akderk- super opisalas spotkanie z połozną :-) :-D U mnie rano byloby podobnie :-)

och a dzis ja mam gorszy dzien... :(
Lena kazdego dnia jest inna raz tylko je i spi a innym razem daje popalic nie chce cyca nie chce butli tylko lezec na rękach i co ja odłożę do łóżeczka to sie budzi :(((((( a tu jeszcze 2 dziecko jest w domu oj czasem naprawde jest nie fajnie....

jak fajnie ze Dagna ma to juz za soba, teraz cale forum trzyma kciuki za Magdah :))))

Gratki dla Dagny w końcu ma maluszka przy sobie...

Beniaminko super, że już w 3 spędzacie dzionki ucząc się siebie nawzajem...

U nas dziś wpierw przyjechał wózek w częściach więc od razu go składaliśmy pokój zagracony na maksa a tu pediatra z partyzanta zajechała.Tak wiec my przeprosiliśmy za bałagan ona zbadała malutką.

Obojczyk zrośnięty, ale dla świętego spokoju mamy odbębnić wizytę u neurologa i rehabilitanta :)

Dostaliśmy tez kropelki na oczko dla niuni i witaminki D i K mamy brać więc zaleciła coś takiego witamina K i D dla niemowląt łatwe w użyciu itd, ale w aptece u nas nie było było K Vitum i D Vitum osobno ale tez w tych kapsułkach wiec dozowanie łatwe wystarczy wcisnąć zawartość kapsułki do buźki i już.

Zaliczyliśmy dziś 1 spacerek ok 45 minut malutka większość spacerku nie spała rozglądała się po wózku.Dłużej nie było co spacerować, bo wiało dość mocno...
Teraz malutka u taty na rączkach... ale już cyca szuka paskudka mała

Ja coś dziś czuję się paskudnie brzuch od rana mnie boli i ledwo chodzę...

Wózek naprawdę ekstra kolorki soczyste jak chciałam do tego gratis oryginał śpiworek na zimę i zabawka do wózka wibrująco-grzechocząca krówka.
Za tą cenę co daliśmy naprawdę full wypas... :)

Zmykam małą nakarmić a jak pośpi to kąpiel i kolacje sobie szybko zrobię...

laski jestem zalamana....
tak walczylam z laktacja,mala je ale co z tego jak pryzbrala tylko 600g w ciagu msc-nienajadasie, kilka razy ja dokarmialam-zawsze ulala
co robic...

Ja sie pare dni temu tez lamalam waga mojego synka, ale duzo poczytalam, pogadalam z innymi mamuskami i w przychodni tez mi potwierdzili ze jest ok. Nic sie nie martw.. Taka ma Twoja malusia urode, bedzie szczupla laska po prostu hihi..

och a dzis ja mam gorszy dzien... :(
Lena kazdego dnia jest inna raz tylko je i spi a innym razem daje popalic nie chce cyca nie chce butli tylko lezec na rękach i co ja odłożę do łóżeczka to sie budzi :(((((( a tu jeszcze 2 dziecko jest w domu oj czasem naprawde jest nie fajnie....

jak fajnie ze Dagna ma to juz za soba, teraz cale forum trzyma kciuki za Magdah :))))

Tak jest ! Dagna juz po i super ! A teraz zostal nam rodzynek - Magdah :-) Kciuki za Ciebie :-)

Laski wyskoczylam dzis na zakupy do marketu i moj niuniek tak sie rozryczal tatuskowi, ze musialam przekroczyc autem dozwolona predkosc.. Za nic w swiecie nie mogl go uspokoic. Mam nadzieje, ze to minie - bo inaczej to ja sie z chalupy nie rusze :-( Jak tylko wrocilam wtulil sie we mnie i szukal cyca, a przeciez przed wyjazdem go karmilam :confused: Nieodgadnione sie wyroki niemowlęcia :-)

Benjaminko - fajowo, ze mala masz juz przy sobie :-)

reklama
Moje dziecko to żarłacz!!! z cyców już wyssał wsio chyba na dziś, nadal butla dokarmiam, ale juz więcej cyca jest niż butli.
A pół godziny temu miałam awanturę dosłownie o jednego łyka !!! Moje dziecko jest tak łapczywe ze szok!!!:szok::szok::szok: jak je to wydaje z siebie takie odgłosy jakby marcepany i delicje mu serwowano . Moja mama mówi że ja była dokładnie taka sama:zawstydzona/y:, wiecznie nienażarta i też mnie butlą musiała dokarmiać.

Do góry