reklama
Saraa
Fanka BB :)
Moja kasa chorych refunduje mi wszystkie szczepionki. Ale gdyby nie refundowala to za rota musialabym zaplacic 250€Czy u Was też te wszystkie szczepionki sa takie drogie??
Nie wiem do czego rozpocząć, rotawirusy i pneumokoki to zaszczepię a meningokoki to po ukończeniu roku. Muszę zaszczepić te moje dzieci, bo z tej szkoły to ja przynoszę wszystkie zarazki do domu.
Jeszcze jedno pytanie do mam chłopców. Czy wasze dzieciaczki też tak sikają, że wszystko jest zlane aż po pachy. Wczoraj zużyłam 5 kompletów ubranek, a cieszyłam się, że mam juz wszystko wyprasowane, a On 5 razy zalał wszystko.
Uciekam zatem prasować wczorajszych 5 kompletów:-)
A co do zlanych pieluszek to mi sie juz nie zdaza. Przed zapieciem pampersa Peniska zawsze ustawiac prosto w dol bo na dole pampersy sa najbardziej chlonne. i przed zalozeniem pampka wszystkie czesci rozprostowac szczegolnie gumeczki otaczajace nozki. Pampersa zapiac dosyc ciasno ( pomiedzy cialko a pampka ma wejsc tylko jeden palec) bo on i tak sie rozciagnie . Tak mi kazala polozna i to dziala. Aha i ja uzywam Pampers a nie innej firmy
Ale to jest dobra waga. Sprobuj wieczorem dac jej zawsze butle kup mleko dla dzieci ulewajacych. A laktacja sie nie martw jedna butla jej nie zaszkodzi tylko obiecaj sobie ze dasz ja tylko raz dziennie. Ja tez dokarmiam wieczorem butla zawsze ok 40 ml. Swojego starszego tez dokarmialam i dotrwalismy tak do 9 m-cylaski jestem zalamana....
tak walczylam z laktacja,mala je ale co z tego jak pryzbrala tylko 600g w ciagu msc-nienajadasie, kilka razy ja dokarmialam-zawsze ulala
co robic...
No nareszcie mozesz sie w pelni cieszyc Juleczka. A ja do pupy uzywam mojego mleczka i tez calkiem dobrze dziala.Dzisiaj była u nas pani pediatra w domu, podpytalam o rozne rzeczy, min o te kropelki wit K. Wiec wiem juz ze na razie tylko wit D3, a wit K jesli bedziemy juz tylko cycolic, na razie jeszcze mieszane karmienie. Aha i moge dwie slabe kawy z mlekiem dziennie wypic.
Wszelkie alergie, skazy białkowe wyskakuja po 1 miesiącu zycia- uaktywnia sie w pelni wlasny system immunologiczny, to info jakbym miala watpliwosci co do jakichś wysypek- jeszcze nie alergia.
Pupa tylko linomag masc ( to zielone ;-) i jak najmniej kosmetykow, najlepiej rzadziej kapac i mniej smarowac kosmetykami. Czyli zblizamy sie do zalecen niemieckich :-)
Magdah bidulko zostalas sama na polu bitwy. Zycze ci , zeby bylo na Dorotke.
My ju dzisiaj po usg bioderek. Strasznie to bylo skomplikowane, doktorek sie tam namierzyl , a Maxiu darl sie w nieboglosy i zasikal mu caly sprzecior haha.
Na szczescie bioderka sa super.
Ostatnia edycja:
_koRba_
Melduje sie tylko ,ze u nas w miare ok. Maly musi byc szeroko pieluszkowany bo ma niemowleca dysplazje bioderka ale ponoc do 3 miesiaca samo mija jak sie go pieluszkuje szeroko wlasnie za 2 tyg idziemy do kontroli wiec sie dowiemy. Ja przechodze kryzys psychiczny bo caly dzien na uczelni i strasznie tesknie za maluszkiem. Na szczescie mam w mleko wiec moge mu ze spokojem odciagac a po powrocie karmic. Maly jest kochany chociaz ostatnio cos czesciej jakby go brzuszek bolal. Przepraszam ,ze tak egoistycznie ale nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego. Gratuluje wyczekanym mamusia A i Marja urodzilas w moje urodziny wiec malenstwo da mamusi popalic Buziaki dla wszystkich cioc. Mam nadzieje ,ze niedlugo troszke sie u nas uspokoi z uczelnia i bede miala wiecej czasu by tutaj zagladac.
Anja78
matka superstar
no i przegielam chcialam ja wiecej nakarmic cycem obudzilam i kazalm jesc-efekt 3razy mega ulala
oprocz tego te wypryski,wszystkie znaki wskazujanaa skaze ale;
nie jem nabialu oprocz i plasterka bialego sera, 2lyzek mleka do inki i troche masla-to nie moze zaszkodzic,no way
miedzy 4-6tz dziecko przechodzi z systemu immunologicz matki na swoj wlasny i wlasnie wtedy wystepuje katarki,pryszcze hormonalne etcetci czesto zle diagnozy alergiczne niestety, a potem sie okazuje, ze polskie dziecki mja jeden z najwyzszych liczbalergii w europie...a moze po prostu zle zdiagnozowaanej wysypki
nie wwiem co o tym myslecz nadia od razzu' diagnozowali' skaze teraz uwazam,,ze chyba skayz jednak nie miala tylko wypryski hormonalne kurde sama nei wiem
oprocz tego te wypryski,wszystkie znaki wskazujanaa skaze ale;
nie jem nabialu oprocz i plasterka bialego sera, 2lyzek mleka do inki i troche masla-to nie moze zaszkodzic,no way
miedzy 4-6tz dziecko przechodzi z systemu immunologicz matki na swoj wlasny i wlasnie wtedy wystepuje katarki,pryszcze hormonalne etcetci czesto zle diagnozy alergiczne niestety, a potem sie okazuje, ze polskie dziecki mja jeden z najwyzszych liczbalergii w europie...a moze po prostu zle zdiagnozowaanej wysypki
nie wwiem co o tym myslecz nadia od razzu' diagnozowali' skaze teraz uwazam,,ze chyba skayz jednak nie miala tylko wypryski hormonalne kurde sama nei wiem
Saraa
Anja moj tez ma duza wysypke takie drobniutkie grudeczki podskorne, ale lekarka dzis powiedziala, ze to normalne i mam smarowac swoim mlekiem. Wysypka nie moze byc czerwona rozogniona - bo to jest skaza.
A dzis na poczekalni czytalam, ze dzieci do dwoch m-cy powinny miec kontakt z mlekiem krowy wtedy nie beda mialy alergii.
A dzis na poczekalni czytalam, ze dzieci do dwoch m-cy powinny miec kontakt z mlekiem krowy wtedy nie beda mialy alergii.
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
laski jestem zalamana....
tak walczylam z laktacja,mala je ale co z tego jak pryzbrala tylko 600g w ciagu msc-nienajadasie, kilka razy ja dokarmialam-zawsze ulala
co robic...
Anja mysle ze taka uroda jej
juz uspokajalam Onionka
norma jest 700-1000,m
moja starsza przez 1,5 miesiaca tylko 1000
oli przez miesiac 1100 i nie widac tego po niej naprawde,dluga jest ale nozki szczuplaczki
ja przechodzilam w miniony weekend chyba kryzys,pojechalam nawet po mieszanke
za nic nie chce jesc sztucznego wiec narazie tylko na piersi
ja bym jeszcze sie wstrzymala z ta mieszanką
zobaczysz jak za 4tyg bedzie
spokojnej nocy
Magdah migiem na porodowke dziewczyno
medal i szacun za cierpliwosc i nie narzekanie
onionek
happy mama
Magdah juz ma corcie przy sobie! Wiadomosc od niej na odpowiednim watku :-) Szybko jej poszlo hehe.. Takze lista wrzesniowek zamknieta :-)
reklama
witam,
z małym na cycu of kors,
widzę listę zamykamy Wszystkie szczęśliwie rozdwojone
my nockę dziś w miarę tylko jeść chciał z 2 cyców, z jednego nie starczyło i się darł, smokiem nie dał się zapchać. A potem ulewa bo obżarty jest jak bąk.
A tak w ogóle pogoda u nas się skitrała a ponoć miał być super tydzień.
z małym na cycu of kors,
widzę listę zamykamy Wszystkie szczęśliwie rozdwojone
my nockę dziś w miarę tylko jeść chciał z 2 cyców, z jednego nie starczyło i się darł, smokiem nie dał się zapchać. A potem ulewa bo obżarty jest jak bąk.
A tak w ogóle pogoda u nas się skitrała a ponoć miał być super tydzień.