Kasiona
Fanka BB :)
moje dzidziusie w 11 tyg i 5 bo tak akurat mialam usg jak malgos mialy 5cm a drugie 5,3 cm i ja czuje ze to beda pannice moze przekonam sie na nastepnej wizycie 29 marca juz nie moge sie doczekac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Krwawienia sie zdarzaja poczytaj na necieGratuluje udanych wizyt Dziewczyny ,czy wam leci krew z nosa ???? Mi w zyciu nie leciala (no moze raz przy okazji nauki jazdy na rowerze) a teraz co drugi dzien tak po trochu.Zapomnialam zapytac gina ,ale moze wy tez cos na ten temat wiecie.
Ja nie pytałam,bo przecież ja nie pracuję....,żeby brać L4....i to jest chore bo niby kobieta w ciąży jest chroniona....a zaczynać z nimi to nie ma co bo powiedzą ci,że to nie ubezpieczalnia tylko miejsce podejmowania pracy....i mogą cie wypisać ,bo np.mąż ma ubezpieczenie i można pod niego się podpisać....
Beti przecież na L4 JEST POTRZEBNE MIEJSCE PRACY I REGON....-a UP jest twoim czy moim miejscem pracy....?
Witam się i Ja
Ja od dwoch dnie walczę z oknami, już na nie patrzeć nie mogłam. Jeszcze zostal mi przedpokój i łazienka a tak to reszta już lśni ... ))
Ja dzisiaj robię zupke grzybową!
Po wizycie juz i wszystko OK, fałd karkowy w normie i reszta rowniez. Dzidzia sie nie chciala odwrócic, tylko patrzyla prosto na nas a potem hop- kciuk do buzki i dalej sie gapi no cudny widok!
Termin porodu wg usg na 14.09. a i ciaza wieksza o 3 dni, bo juz 14 tydzien usg policzyło. Mam opis, ale nie mam fotki bo mi ie dali, chociaz sie upominalam. Jestem uz spokojniejsza, a taką miałam tremę.
Witam
Ja zaopatrzyłam się w sos truskawkowy i zaraz go na lody poleje i wciągnę wszystko.
Do tego gorzka czekolada a na górę chipsy kebabowe.Niezła mieszanka ha ha ha
Witam Ja dzis bardzo pozytywnie bylam prywatnie u lekarza babka poprostu cudowna ma prywatna klinike a co lepsze powiedziala ,ze nastepna wizyta juz na fundusz wiec zaplacilam tylko za ta No ale to nie koniec wiesci , dzidzia ZDROWA przeziernosc zrobiona jak najbardziej zdrowa wszystko prawidlowe i duza jak na swoj wiek no i prawdopodobnie bedzie synek powiedziala ze jeszcze wczesnie ale po tylu latach pracy wydaje sie jej ze widziala tam miedzy nozkami cos co nalezy do chlopca No i ten ala miesniak czy inne pasudztwo zniklo nie ma sladu No wiec wszystko jak najlepiej i moje kochanie moglo ogladac dzidzie i slyszelismy serduszko 160uderzen zasuwa jak nie wiem No i jak juz wychodzilismy to dostalismy od pani prezent - taka paczuszke z filmem jak sie opiekowac malenstwem na poczatku ,jak przewijac kompac itd, ksiazeczke z poradami i krem przeciwko odparzeniom Poprostu wspaniala babka jak i miejsce w ktorym przyjmuje , z moim poprzednim jak to moj narzeczony powiedzial bez porownania hehe no nic uciekam sie pakowac i cos zjesc bo maluszek glodny
Gratuluje udanych wizyt Dziewczyny ,czy wam leci krew z nosa ???? Mi w zyciu nie leciala (no moze raz przy okazji nauki jazdy na rowerze) a teraz co drugi dzien tak po trochu.Zapomnialam zapytac gina ,ale moze wy tez cos na ten temat wiecie.
Witam ja równiez dopisuję się do przyszłych wrześniowych mam
POza tym mam mały problem, i mam nadzieję, że pomożecie mi go rozwiązać...otóż :
..od kilku dni gryzę się z problemem przyzierności karkowej.
Na ostatniej wizycie u lekarza miałam robiony pomiar i NT mojego maluszka wynosiło 1.5 mm przy CRL 5,8 cm w 12 tyg ciąży..dla pewności poszłam na konsultację do innego ginekologa i on w 13 tyg ciąży zmierzył NT dzidziusia jako 2.4 mm przy CRL 7,5 cm..sama już nie wiem co o tym myśleć..wiem ze wraz ze wzrostem dziecka NT się zwiększa, ale i tak się martwię o te wyniki..Nie wiem juz co mam o tym sądzić i proszę o pomoc i interpretację tych wyników. Czy moje obawy są uzasadnione?