reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
To super Tosiu,że minęły krwiawienia.
Co do suplementów diety to ja przed ciążą 3 miesiące brałam kwas foliowy, od początku ciąży Feminatal N a teraz od tygodnia Feminatal z DHA. Ale przerzucę sie na Feminatal N bo jest 2 razy tańszy a nie ma tylko tego DHA,które jest cenne dla zdrowia ,ale chyba nie ma co przesadzać. Są różne szkoły z tymi suplementami-ja tam biorę bo i tak miałam problemy z paznokciami i włosami przed ciążą,a ciąża to pogarsza. Suplementy pomagają nie tylko dzidzi ale i urodzie mamy. Paznokcie są super -włosy też zaczynają wyglądac coraz lepiej no i nie mam wysuszonej skóry na co skarżą się niekóre dziewczyny.

Saraa z tymi migdałami to pierwszy raz w życiu słyszę. Bardzo długo jem migdały i moje kumpele też i kurcze nic nam nie jest.

Wiesz ostatnio oprzeczytalam w gazecie , ze garsc gorzkich migdalow moze zabic 4 letnie dziecko, one zawieraja jakis kwas pruski czy cos takiego. Dlatego sprzedaje sie je jako bakalie przeznaczone do obrobki ( trzeba je upiec przed zjedzeniem, ) bo zjedzone w duzej ilosci sa trujace. W Niemczech sprzedaja mase marzepanowa z migdalow i tez pisze na opakowaniu , ze dopiero po upieczeniu mozna spozyc.

Sorrki z tym Apapem tak się znam na lekach. Chociaż na ulotce czytałam ale akurat mam apap extra więc on się może różnić tam w skład wchodzi m.in paracetamol. No i pisze nie stosować u kobiet w ciąży. Co prawda tylko w I trymestrze. Nie potrzebowałam więc nie zwracałam uwagi i nawet się nie zastanowiłam. No ale po to to forum żeby między innymi zostać oświeconym.

Migdały trujące?? przecież zawsze są polecane ciężarnym na zgagę. Nie sądzę żeby w sklepach sprzedawali trującą żywność.

Ja też z nabiałem tak średnio, mleka nie mogę pić, więc piję wapń w tabletkach musujących i staram się przynajmniej raz na 2 dni jakioś jogurt lub serek zjeść. wapń jest też przecież w innych produktach, nie tylko w nabiale.

Asik1000 ja biore od poczatku feminatal teraz juz te od 13tyg plus zaczelam brac magnez ale to na wlasna reke, bo tak mnie jajniki bola.

Ja wlasciwie jestem z Zielonej Gory wychowalam sie tam moi rodzice tam mieszkaja, a a w Zarch mieszkam od ponad roku, wczesniej mieszkalam w Poznaniu :-)
Moze kiedys uda nam sie spotkac :-D

Sorrki z tym Apapem tak się znam na lekach. Chociaż na ulotce czytałam ale akurat mam apap extra więc on się może różnić tam w skład wchodzi m.in paracetamol. No i pisze nie stosować u kobiet w ciąży. Co prawda tylko w I trymestrze. Nie potrzebowałam więc nie zwracałam uwagi i nawet się nie zastanowiłam. No ale po to to forum żeby między innymi zostać oświeconym.

apap extra ma większą dawkę paracetamolu, więc jak już to lepiej weź zwykły apap

reklama
A z witaminkami jest tak,że jak ktoś ma urozmaiconą dietę i dobre wyniki to nie trzeba brać. Ja nie biorę, ginka mówiła,że nie trzeba. Już o tympisałam ale przedawkowanie witamin jest równie szkodliwe jak ich niedobór :tak: kurcze nieraz z przerażeniem patrzę jak mamusie wciskają w dziecko któregoś z kolei kubusia i zadowolone że dziecko takie pomarańczowe :wściekła/y:a to jest objaw przedawkowania witaminy A :wściekła/y:

Do góry