reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Marietta ufff, to trzymam kciuki zeby było dobrze, żeby się niunia obróciła. mocno, mocno!
A może chcesz zainwestować w wieolrazowe? Kupujesz raz zestaw i drogaśne pampy Cię nie interesują:tak:
Co do wychodzenia na spacer to mogę wtrącic swoje trzy grosze?;-) Świeże powietrze nei zabija;-) Jak bedziesz niunie wynosic ze szpitala to też wyjdziecie na mróz:tak: i to juz będzie jej peirwszy spacer:tak:
a z moim Miśkiem przyjechałam z Hiszpanii do PL na BN i tam mieliśmy 23na plusie a w PL -31:szok: to były chyba największe mrozy jakie pamiętam że ręka przymarzała do klamki:-D pediatra w ES powiedział, że dziecko jest zdrowe (miał 4 m-ce ale korygowane dwa , półtora miecha w ikubatorze) i nic mu się nie stało, ani ktarku nic. Babcie zawału dostawały na ulicy jak z nim szłam:-Da o dziwo nic mu się nie stało:rofl2: zobaczysz, poukładasz sobie wszystko, plan dnia też .Moze wolisz w chustę malucha zapakować i wtedy mozesz spacerować a grzać będziecie siebie nawzajem:tak:ahh rozmarzyłam się nad trzecim dzieckiem:rofl2:

reklama
wielorazowe miały być przy małym - nie dałam rady leża w szafie 10 szt... husta wiem ze dobra sprawa ale chyba noworodka to tak nie bardzo do husty ??;/.. i czy ja bym potrafiła.. w wozku chyba było by wygodniej .. nie wiem...
i pisz oczywiscie wszystko wtracaj nawet piec groszy ;) wiesz ze twoje rady sa zawsze bardzo cenne ... ja nie mowie ze jak beda mrozy to z mala nie bede wychodzila tylko te spacery nie beda trwaly napewno caly dzien, jedno w wozku, a drugie? hmm.. maly uwielbia siedziec w powozie i nie sadze aby chcial z niego zrezygnowac ;/

marietko a nie myślałaś o wózku dla dwójki maluszków, taki a'la bliżniaczy albo jedno pod drugim??? Ten byś mogła sprzedać. Co do tetry to ja mam troszke nowych i oliwkę nie otwartą mam johnsona i taki duży krem na dobranoc johnsona, mały nie mógł ze względu na AZS, napisz mi adres to ci wyślę kochana:tak:

Marietta noworodki też nosi się w chustach:tak: w odpowiednim wiązaniu, :tak:mam elastyczna i mogę Ci przysłać gratis;-) mała do chusty a Ty małego w wózeczku. Mnie ratowała bardzo, bo Misiek uwielbiał w wózku, na zmianę miałam też wózek bliźniaczy:tak:w sumei nei dawno go sprzedałąm zaśmeiszne pieniądze na all:sorry2:
Wielorazowe zdaja egazmin pod warunkiem, że masz ich na tyle żeby nie martwic sie czy wystarczy :tak:
Ja kupuję używane wiec nie kosztują mnie duzo a jakosciowo nic im nie dolega:tak:
nie prasujesz tylko pierzesz i suszysz i tyle;-) no ale próbowałaś wiec wiesz jak to wyglada;-)

marietko kochana trzymam kciuki zeby córeczka się obróciła głoweczką do dołu :) dasz sobie radę kochana :tak: napewno :-) wiem łatwo się mówi ale jestem pewna ze dacie radę :-) nie mówię ze bedzie łatwo bo mala różnica wieku wiec trzeba uwage podzielić itdale będzie dobrze :-) ja to podziwiam np.nasza forumową gaję 3 dzieci a mamusia zawsze usmiechnieta pomimo zmęczenia :-) noo i kerna :-)tooo jest dopiero mamuśka :-) tez mała róznica wiek,problemy zdrowotne Laury,czesto z dziećmi sama i super sobie radzi :-):-)tylko przykład brać :tak::tak: noo i jeszce dużo mamusiek daje radę ty kochana też dasz :tak:zobaczysz :-)

j tylo na moment...dostałam okres...umieram :no::no::no:

spokojnej nocy...

hejcio

Beti tulasek,oj @ wstreciucha

Marietko kochanie Kerna ma racje,u mnie troszke wieksza roznica wieku wiec ja husty nie mam ale mysle ze to bardzo rozsadne rozwiazanie
jakbys cos potrzebowala pisz nie krepuj sie naprawde
trzymam kciuki aby krolewna sie obrocila

spokojnej nocy dziewczynki

beti dziękiii:szok:;-) komplementy czytam o sobie nono..az miło bo mojego nie ma:no:buu wróci w piatek, ale na szczęście Michał spokojnie to zniósł:tak:
Marietko, pytaj, pytaj:tak:
Ja małą ubierałam albo na kurtkę (nie śliską), płaszcz, albo mozesz pod kurtkę jak masz luźniejszą, to zapinasz tyle żeby wystawała głowa:tak: znajdę fotę to zalinkuję jak to wyglada. To est dodatkowa pomoc, bo jak maluch marudzi i chce u mamy to wkładasz w chustę i robisz wszsytko cochcesz, z niuniem w środku. Taki bobas mało wazy więc nie czuć cieżaru, pod warunkiem dobrego dociagnięcia. Sa genialne filmikii nstruktażowe gdzie wszsytko dokładnie widać:tak:
Ale fakt, w wekend bylismy w sklepie wszyscy, patrze a mnie mia matka ze starszakiem i noworodkiem w nosidle-wisiadle. główkę miało na wysokości jej pępka zapadnięte do środka, wisiało na sznurku w kroku do tego przechylone na jedna stronę i nózki plątały się przy jej nogach:szok::no: widok mnie zmroził i do dzis wyrzucam sobie że nie zwróciłam jej uwagi albo po prostu nie wyciagnęłam jej dizecka z tego g.ówna ...biedaczek:-(

Ostatnia edycja:
dziewczyny dzieki naprawde !! ale przepraszam nie moge was prosic o cokolwiek jak pomoc "duchowa" bo sie nie dam rady odwdzieczyc i strasznie mi glupio nie wiem jakos tak ..:( wiem ze wy chcecie nam pomoc ale my musimy dac rade sami bo przeciez dlugie zycie i rozne problemy beda jeszcze zapewne nie raz ... przyznam ze poplakalam sie jak weszlam dzis popoludniu na forum i przeczytalam tyle "pomocnych wpisow" ciesze sie ze jest tyle dobrych ludzi na swiecie jak wy :* kochane jestescie naprawde !! jakos trzeba zyc i modlic sie o zdrowko zeby było- jak to moj M powtarza ..

reklama
Do góry