reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Dorotka dzieki ze pytasz...u nas wsio ok., mały biega, ze nadazyc za nim nie moge, wieczorkiem padam jak długa, na nic juz siły niemam. Jakas niemoc ostatnio mnie ogarnia, nic mi sie nie chce dosłownie:no::zawstydzona/y:Ja nie wiem jak Ty dajesz rade z dwojeczka i do tego praca:szok::confused:. aaa i my po chorobie 2 tyg. a tez dzien w dzien Antek pokasłuje:confused:

I zdrowka dla Julcys, oby nic sie nie wykluło z tego pokasływania

Agata to u was juz 17 tydzien ciazy..ale ten czas leci

ja jutro ide na 18 urodziny mojej kuzynki, impreza na 100 osob, Antek zostaje z tesciowa w dodatku pierwszy raz na noc wiec nie wiem jak to bedzie, ale chyba bede musiała przyjechac po 20 go uspic, a potem tesciowa bedzie przy nim siedziała..pozyjemy zobaczymy. Ale tak naprawde to nie chce mi sie wcale isc na ta impreze

miłego weekendu
dobranoc

reklama
madzik ja nic Ci nie poradze zylam z ojcem pijakiem wiec znam ten bol i nawet nie chce wspominac:( tamten obraz z dziecinstwa zostal mi do dzis i rob wszystko aby twoj syn nie pamietal tego piekla...ale zycze wam duzo sil!
agata juz 17 tydzien faktycznie ...szybko czujesz ruchy ja dopiero w 20 teraz poczulam :/ heh a juz 30tydzien i mam dosc tych kopniakow bo wierci sie tragicznie "ona" chyba wogole niespi... i mamy z mezem dylemat czy do Jeremiaszka bardziej bedzie pasowała Ania czy Gabrysia ... he
mały prawie chorobe zostawił za plecami tylko ze za tymi plecami stała mamusia i przeszło na nia ale dam rade tylko aby on był zdrów :):) miłego dnia kochane mamcie:) ps.dziekuje za głosy i zapraszam do głosowania jeszcze te mamy ktore nie brały w nim udziału za co serdeczne dzieki:):*

Dorotka dzieki ze pytasz...u nas wsio ok., mały biega, ze nadazyc za nim nie moge, wieczorkiem padam jak długa, na nic juz siły niemam. Jakas niemoc ostatnio mnie ogarnia, nic mi sie nie chce dosłownie:no::zawstydzona/y:Ja nie wiem jak Ty dajesz rade z dwojeczka i do tego praca:szok::confused:. aaa i my po chorobie 2 tyg. a tez dzien w dzien Antek pokasłuje:confused:

I zdrowka dla Julcys, oby nic sie nie wykluło z tego pokasływania

to ciesze sie ze wsio oki,wiesz co do padania wieczorem to i ja tak mam a jeszcze po tej przestawce czasu to juz wogole wieczorami po 20 to czasami bardziej mi sie chce spac niz dziewczynkom

co do dawania rady z praca i malymi to wszystko jest kwestia organizacji dnia,wczesniej mialam z tym duzy problem dlatego tez przez jakis czas prawie na bb nie zagladalam bo i sil i czasu bylo brak,poza tym olis byla mniejsza wiec i wiecej czasu automatycznie trzeba bylo jej poswiecac,teraz jak juz chodzi to i zajmnie sie troszke jakas zabawka i ja moge w tym czasie cos zrobic
a co do pracy to powiem Ci ze chyba maly pracoholik ze mnie i to mi daje zapal na reszte dnia,choc i z roboty czasami zmeczona wracam jak duzo lpacjentow danego dnia
naprawde jak byla tylko julcys i bylam w ciazy z oli to tez sie zastanawialam jak to bedzie,a teraz nie zastanawiam sie juz ,po prostu robie to co musze i jakos mi to mniej lub bardziej wychodzi
poza tym one tez mi sile daja do tego wszystkiego ,bo z dziewczynami nigdy oj nie wie sie...

trzymaj sie i nie dawaj
buziolki

madzik ja nic Ci nie poradze zylam z ojcem pijakiem wiec znam ten bol i nawet nie chce wspominac:( tamten obraz z dziecinstwa zostal mi do dzis i rob wszystko aby twoj syn nie pamietal tego piekla...ale zycze wam duzo sil!
agata juz 17 tydzien faktycznie ...szybko czujesz ruchy ja dopiero w 20 teraz poczulam :/ heh a juz 30tydzien i mam dosc tych kopniakow bo wierci sie tragicznie "ona" chyba wogole niespi... i mamy z mezem dylemat czy do Jeremiaszka bardziej bedzie pasowała Ania czy Gabrysia ... he
mały prawie chorobe zostawił za plecami tylko ze za tymi plecami stała mamusia i przeszło na nia ale dam rade tylko aby on był zdrów :):) miłego dnia kochane mamcie:) ps.dziekuje za głosy i zapraszam do głosowania jeszcze te mamy ktore nie brały w nim udziału za co serdeczne dzieki:):*

wiesz co i Ania i Gabrysia jest ladnie
ja bym chyba Gabi dala:-)

dzien dobry

wstalam ,obiad podszykowany,zaraz poprasuje,potem musimy z dziewczynkami na zakupy skoczyc i o 13 jedziemy do mojej szefowej do gabinetu prywatnego na sesje,robia stronke w necie i gabinetowe dzieciaczki beda pozowac

zajrze pozniej

milego

Witam maly ma drzemke a ja przy kawusi i ciasteczku:)
zaraz zabieram sie za prasowanie(choc mi sie niechce)
obiadek naszykowany(piersi z koko,do tego surowka z pekinskiej i ziemniaczki)
maly wstanie zje i idziemy na spacerek u nas lonce ale mrozno
wlasnie poczytuje o :
Karmienie piersią powyżej roku - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
i doslownie niektore posty tak jak ja bym pisala!
maly od urdzoenia spi z nami doi cyca w dzien 2 raz(jak jestesmy dlugo na dworze to z raz),ale za to w nocy nadrabia budzi sie czesto i placze a jak zlapie to spi dalej chwile podoi i odwraca sie,to cycoholik maly!!
oki zmykam parsowac
milej soboty

Ja tylko na szybko poczytałam. Chorym życzę zdrowia.

Madzik okropna taka sytuacja. Mogę Ci poradzić żebyś zgłosiła się do gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych. Przedstawisz sytuację pomogą napisać wniosek o skierowanie na leczenie. komisja wezwie ich 3 razy jak się nie stawią to sprawa trafi do sądu najlepiej gdyby był do tego jakiś świadek np. mąż no i jest notatka z policji, że była interwencja. Zafundować im mogą 3 tygodnie leczenia w szpitalu, ale też trzeba chcieć i nie wiem czy nie rozpęta się gorsze piekło po. Życzę Ci powodzenia, bo to trudna sprawa.

Dziewczyny bardzo wam dziękuję za wsparcie ;-) dziś znowu śpię u mamy a sytuacja z dnia na dzień jest coraz gorsza jutro dowiem się czy dostanę mieszkanie z gminy więc proszę trzymajcie mocno kciuki:-) a co do teściowej to pożałuję jak jej się pieniądze skończą i nie będzie miała co do garnka włożyć wtedy ja jej pokaże:tak: no i jutro czeka mnie awantura z dzielnicowym bo olał moją prośbę totalnie:wściekła/y:

Magdzik wspolczuje sytuacji i trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie calej sprawy.
Chorowitka zycze zdrowka
KasikN mysle, ze jak sie pracuje, to ten dzien inaczej sie organizuje. To samo jak ma sie wiecej niz jedno dziecko. Ja kiedys sie zastanawialam, jak to mozliwe wstawac w weekend o 6 rano:-D
Musze sie pochwalic- moje szczescie wreszcie dolaczylo do grona chodzacych wrzesniaczkow:tak:
Milego dnia

Witam, Magdzik współczuję, ale też trzymam mocno kciuki zeby to był poczatek tylko tego dobrego! Powodzenia dziś!
Mb gratulacje! Moja Miss jeszcze nie chodzi tzn robi pijaczka i za chiny nie chce sie puścić..:-) W ogóle lubi te klimaty azjatyckie, bo po chińsku też gada :-D
Miłego dnia

Wchodzi babcia do autobusu i pyta kierowcę:
- Synku chcesz orzeszka?
- Poproszę.
Na drugi dzień to samo, kierowca dostał orzeszka, ale mówi do
babci:
- To niech pani też zje.
- Chłopcze, ja już nie mam zębów.
Trzeci dzień znowu:
- Synku chcesz orzeszka?
Kierowca zaciekawiony pyta:
- Babciu, a skąd masz takie dobre orzeszki?
- Z Toffifee...

reklama
Hej hej dziewczyny piszę bo mam straszny dylemat. Ostatnio mały przechodził zapalenie płuc i był na antybiotyku a wczoraj zaczęło mu ropieć jedno oczko (dość mocno) więc dzisiaj poszliśmy do lekarza a ona przepisała nam kropelki o nazwie Tobrex (co po namiętnej lekturze w internecie okazało się antybiotykiem) i teraz się zastanawiam czy wykupić tą receptę? Jak Wy radziłyście sobie z ropiejącymi oczkami. Zastanaiam się też czy nie iść z małym do okulisty (pediatra uznała że nie ma takiej potrzeby bo dziecku nic nie jest:szok:)

Do góry