reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Max też właśnie zasnął. Nic, zrobię sobie jeszcze kawy i nagram mu kilka bajek.
Nagrałam mu kiedyś Piotrusia Pana i chociaż jeszcze jej nie rozumie to słucha z zaciekawieniem bo tam różne głosy i piosenki :-)

reklama
Wiktorowi bardzo podoba się bajka Pocoyo (chyba tak się to pisze) wg. mnie to jest rewelacyjna hiszpańska bajka... taki niebieski ludek lata po białym tle i ma tylko kilkoro przyjaciół... świetna polecam bo warto obejrzeć... my już puszczaliśmy Wiktorowi a najbardziej mu się podoba z niemieckim lektorem (nie wiem czemu)

Lilu witaj i pisz pisz, bo coraz ciszej tutaj sie robi.
KasikN ja tez takie marzenia mam codziennie, ale jak jest chlodniej, to maja szanse sie spelnic;-) A wczoraj dalam Laurze osobno ziemniaczka, miesko i groszek z kukurydza. Zjadla naprawde sporo. Takze moze to jest sposob na moje dziecko:confused:
Dziewczyny moja Laura tak codziennie wstaje 5:30-6:30 Tylko wczoraj jej sie cos poprzestawialo i obudzila sie o 7:30 Maz o malo sie nie spoznil na spotkanie w pracy:-D No i ciagle sa pobudki w nocy. Wczoraj obudzila sie, jak my sie wlasnie kladlismy i zaczela marudzic. No to tylko ja posmyralam po glowie i przysnela. Niestety tak, ze musialam ja przesunac w lozku i znow sie obudzila. Potem przybierala takie pozy, ze co juz przysypiala, to ja nie moglam sie powstrzymac od smiechu. Maz mnie nawet szczypal w reke, zebym sie uspokoila, a ja doslalam jakiegos ataku. No i niestety rozbudzilam dziecko. Juz sie nie obylo bez cycucha:wściekła/y:
Co do bajek, to my nie ogladamy w ogole tv. Tzn ja czasem wieczorem wiadomosci (zeby wiedziec co sie w swiecie dzieje), albo jakis film z mezem obejrzymy. A w ciagu dnia tv wylaczony.

O luuudzie... Max dzisiaj przed szóstą rogal na buzi i obudzony na nowy dzień. A ja jeszcze cień... podbudowuję się kawą...
Ach, pewnie ma dobry humor bo dzisiaj mu 9 miechów stuknęło :-D
mój wstaje codziennie o 5.30-6.00 z zegarkiem w reku. Jedyne co dobre to to ze spi 3 razy dziennie po 1,5-2 godz. I kładzie sie o 20 spać. Także funkcjonuje całkiem normalnie.

Karolinka też ostatnio zaczęła wstawać razem z tatą o 5:30. Wtedy puszczamy ją na podłogę, połazi trochę, zrobi kupę ;) i jak mleko jest gotowe, wraca do mnie do łóżka i śpimy jeszcze do 8/9. :) Mała też przybiera różne śmieszne pozycje, ale najśmieszniej jest gdy podpełza do mnie i rzuca się na cyca, bo przecież jeść leżąc to żadna atrakacja. ;-)
mb_1, my też nie włączamy telewizora w ciągu dnia - chyba że mała śpi. Puszczamy jej za to piosenki - w ciągu dnia z internetu (baby-radio), a wieczorem przed kąpielą z utworzonego dla niej katalogu.

Zmykam, bo mała właśnie mnie woła, chyba znowu zrobiła kupę. ;-)

witam dziewczyny..
gosheek - okropnie mi przykro to nie do pomyslenia!!!!!! ludzie sa okrpni jak tak mozna!!!!!!!!!!!!!!!!! az sie poplakalam jak przeczytalam jak potraktowali twoja kuzynke i jak strasznie musi ona teraz cierpiec po stracie dziecka ktore powinno teraz zyc!!!! :wściekła/y:duzo mlodsze dzieci zyja mimo ze sie urodzily zbyt wczesnie!!!!
ja rowniez przezylam poronienie(6 tydzien) w pazdzierniku mina 2 lata wiec rozumiem troche twoja kuzynke jednak ona jest w nieco innej sytuacji bo jej dziecko sie urodzilo i moglo zyc!!!raczej bedzie potrzebowala duzo wsparcia ze strony rodziny i nie tylko:-:)tak: zycie czasem bywa okrutne!!!!:crazy:

lilu witaj ponownie :tak::-):-):-)!!!!! bardzo nam milo ze nnajdziesz znow czas na pogaduchy :-)choc faktycznie duzo z nas nie ma teraz czasu na zbyt czeste pisanie ja tez pisze ostatnio tylko kilka razy na tydzien max a co tam u twojego szkraba ????

Lenka ma w koncu 2 zabki dostala je w odstepie kilku dni !!!!:rofl2::tak::-) troche marudzila ale juz teraz jest w normie aa i od tygodnia raczkuje!!!!!:szok::-D oj i to wiele zmienilo bo ma juz taka wprawe ze jak ja puszcze luzem to lata po domu jak dzika i nic nie idzie zrobic :sorry2::tak::-D
a jesli chodzi o pobudki to u nas roznie miedzy 5.30-7.00
milego dnia wam zycze laski ja uciekam na kawke i sniadanko puki mala spi:-)

Nom,
mam już kilka fajnych bajek:
Piotruś Pan - Max uwielbia jej słuchać
Kot w Butach
Smok Wawelski
Tadek Niejadek
Brzydkie Kaczątko i tak dalej i tak dalej
Na przykład O krasnoludkach i sierotce Marysi znalazłam wersję, której sama słuchałam z winyla jeszcze jak byłam mała. Cuuuuudo.
Częściowo zgrałam z wrzuta.pl a częśc z You Tube.

reklama
Witam sie i ja :-)
u nas dzisiaj pobudka na mleko była o 6 rano ale poszłyśmy dalej spać i obudziłyśmy sie o 8.30:tak:
co do bajek to moja ogląda codziennie jedną i jest to "klub przyjaciół myszki miki" uwielbia tą bajkę a już nie wspomnę o piosence,tańczy jak szalona:-D ogólnie obudziła sie dzisiaj marudna cały czas musze przy niej siedzieć,ale jeszcze chwila i dostanie butlę i pójdzie alulku wiec bede miała czas na ogarnięcie domu bo normalnie jakby tornado przeszło przez nasz salon:szok:
oki mała płacze zajrze póżniej
pozdrawiam

Do góry