reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Heja DZiewczyny!!

Noi u nas katarek malucha dopadl - i tez wlasnie to z zabkowaniem kojarze , bo akurat gorny zabek mu idzie . Powiedzcie macie jakies sprawdzone kropelki do noska ?

reklama
Witam
A ja na katarek stosuje stare sprawdzone sposoby czyli nacieranie piętek spirytusem. Po takim dobrym rozgżaniu trzeba jeszcze natłuścić kremem lub oliwką. A jak dziecko trochę pokasłuje to można natrzeć plecki i piersiątka i lekko oklepać. Stosuję tę metodę od lat i zawsze pomaga (szczególnie na początku choroby).
Moge się wam pochwalić że mojemu synkowi wyłaża ząbki podwójnie czyli najpierw wyszły 2 dolne jedynki a potem 2 górne dwójki a teraz wychodzą 2 górne jedynki. Jestem ciekawa czy któraś z was też ma tak wesoło?

Heja DZiewczyny!!

Noi u nas katarek malucha dopadl - i tez wlasnie to z zabkowaniem kojarze , bo akurat gorny zabek mu idzie . Powiedzcie macie jakies sprawdzone kropelki do noska ?

Ja mam sprawdzone Otriven z apteki albo mam przepis na domowe kropelki do nosa:
2 łyżek suszonych kwiatów rumianku zalać filiżanką wrzątku. Po 5 minutach odcedzić.
Do herbatki dodać tyle cukru by zrobił się syrop. I krople gotowe.
Wyczytałam to w pewnym aptecznym poradniku homeopatycznym kilka dni temu bo Maxa po raz kolejny męczył katar ale nie zdążyłam jeszcze spróbować.

hej

no zesz, ale naskrobałyscie od soboty:-D, az 3 stroniczki:szok:;-)

kerna
mojej sis synek ma 5 latek a ubrania na 110 nosi, czasami 104, gdy kolezanki trzylatek smiga na 128 czasami wieksze:szok: . Chociaz fakt jest taki ze ten moj chrzesniak je mniej niz Ola ktora roczek skonczyła.

Olgadom i Korba witajcie znow, super ze sie odezwałyscie

justyna brawa dlla czworakujacego Wiktorka. Chyba Antka musze zostawic sam na sam z naszym pieskiem, moze go nauczy czworakowac:-D, bo na razie pełaza z predkosia swiatła

Marta u nas ten sam problem z odkopywaniem podczas spania, a tez Antos spi w samym body z krotkim rekawem, a przykrywam go becikiem rozłozonym. Ale spiworek u nas nie zdał egzaminu bo jak sie chciał na brzuszek przekrecic to mu sie platał, chyba mu niewygodnie było, i sie budził przez to. Fakt ze w pokoju mamy ciepło, ale ja pod kołderka musze byc, dziwie sie małemu ze mu nie zimno takim odkopanym byc.
aaa moja kuzynka kołderke do szczebelkow przywiazuje tzn. rogi kołderki i po problemie. Tylko chyba moje dziecie by sie wkurzało i budziło przez to uwiazanie.
Odnosnie Twojej szefowej to nie zazdroszcze, ja mam kuzynke 35 lat ma, tez w pierwszej ciazy jest, i jak sie widzimy to tez marudzi, codziennie bym chyba tego nie zniosła:tak::sorry2:

mb to u nas z waga podobnie, od konca kwietnia do teraz przybrał niewiele ponad 100g. Ale co sie dziwic jak je tak sobie, a energii przez cały dzionek traci pewnie za dwoch. Z jedzeniem na podwotku juz probowałam, ale nie zdało egzaminu, za duzo interesujacych rzeczy sie dzieje: piesek, kotki, kurki, dziadka ciagnik itp, itd.. Czasami podczas obiadkow to mam ochote wyjsc z siebei i stanac obok:tak::-D

whitneyxx
gratukujemy pierwszego zebolka

ropucha, przyszła mamo
zycze szczesliwych podrozy, oby dziecaczki były grzeczne i nie dały za bardzo Wam popalic. Ja słyszałam o takim sposobie, jak sie ma dvd w aucie, nagrac reklamy i właczyc dzieciakom

marja na katerek my stoosowalismy nasiwin i sterimar. I olbas na podusie (kropelke dosłownie)zeby sie lepiej oddychało. najwazniejsze to chyba odciagac frida.

Zdrowka wszystkim chorowitkom zyczymy z Antosiem, pozdrawiamy

Trixi super, że się odezwałaś :)
Ja tak późno wpadam bo robiłąm dżemy ale nie skończyłam:nerd: ide spać.
Co do wyjazdu To ja z Miśkiem jak miał niecałe 4m-ce jechaliśmy do PL 2500km na BN. W ES było wtedy 20st na plusie a PL 25 na minusie:-D w ciągu dwóch dni jazdy doznaliśmy szoku:-D
Moje dzieci nauczone wiecznych podrózy i jest nawet fajnie:tak:
No to zmykam bo padam na nos;-)

hej dziewczyny :)
Maja nadal nie ma żadnego ząbka ;p nie raczkuje, ale siedzi (sama jednak nie usiądzie trzeba ja posadzić :p)
W sobote zabraliśmy ja do aqua parku ;D na początku nie mogliśmy znaleźć brodzika z ciepłą wodą to poszliśmy do normalnego basenu, mała troche wystraszyła sie zimnej wody ale potem było spoko, smiejemy sie że przy kąpieli taki cwaniak bo chlapie a w basenie nawet sie nie chciała piłka bawić, chyba z zaskoczenia gdzie jest :p potem znaleźliśmy ta podgrzewaną wode i tam juz było ok, Majka naawet sie smiała :D musimy sie częściej wybierać :D:D

reklama
KasikN82 no to nasze maluchy sa podobne do siebie:-) U nas na dworze zjada, ale tylko deserki. W ogole obiady dla niej to chyba kara.
Kerna podziwiam Cie. Dwojka maluchow, a ty jeszcze masz czas na dzemy:tak::szok:

Do góry