reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
witam mamusie:) czytam Was czasami ale z odpisaniem gorzej;/ u nas ok, duzo czasu spedzamy na powietrzu:) Nocki mamy koszmarne..dzis zauwazylam zebolki..dwie dolne jedyneczki wiec mysle ze to byl glowny powod ciezkich nocek;/ zaczynamy raczkowac i uwielbiamy krzyczec:))

co do prac dyplomowych dziewczyny obrona to najlatwiejszy egzamin jaki moze byc na studiach..ja przed swoja obrona cala noc nie spalam ze stresu i obiecalam sobie ze jak zdam to sie upije..hmm..zdalam bez problemu a i tak sie nie upilam bo z wrazenia i ze szczescia mialam mocna glowe;) ehh..zal mi ze to juz sie skonczylo:( zycze powodzenia :))

ja malego ubieram w body na krotki, na to jakas bluzeczke, skarpetki i spodenki, wiadomo czapeczka, a jak jest upalnie to na krotko wszystko:)

Tosia sie usmialam hehehe..

Akderk wytrwalosci..to pewnie zeby tak jak u nas..

Czesc witam wieczornie widze ze jakos u nas mały ruch :-)
Tosia - widze ze humorek dopisuje haha :-D
Trixi - jak tam samopoczucie jak druga ksiezniczka??jak sobie radzisz brzuszek i mały szkrab w domku?? oj bedziesz niedługo miała wesolutko :tak::-)
u nas tez bez zabkow jak dotąd ja na nocnik tez nie sadzam jeszcze moja królewna juz spi synek jeszcze nie ale zaraz kapiel i nyny bo kolacja juz zjedzona

a ja siedze i szukam parasolki na allegro do mojego wozka bo mi sie polamala mam x-landera z 2008 roku taki zielony oliwkowy kolor i kurcze nie moge dostac do niego parasolki w kolor wiec tak sie zastanawiam czy nie kupic uniwersalnej w czarnym koloze na allegro jest ich sporo i w całkiem dobrych cenach moze wy sie orietujecie ktora jest dobra????

miłego wieczorka mamusie i weekendu równiez
pozdrawiam ;-):-)

hej

Ja znowu wieczorkiem bo dopiero teraz uda mi sie wygospodarowac czas na bb.

Chyba za szybko pochwaliłam hrabinę że lepiej śpi, bo teraz znowu zmiana na gorsze, pierwszą pobudkę ma już godzinę po zaśnięciu i jest wielki problem uspać ją i odłożyć. Często trwa to 1,5 h i wrzasku przy tym co niemiara. Ja podziwiam dziewczyny które decydują się na dzieci rok po roku, czy nawet po dwóch i trzech. Ja już nie zdecydowałabym się na kolejnego dzidziusia nawet po 20 latach. Mam dosyć, właśnie udało mi się uspać i odłożyć hrabinę po godzinnej walce. Jutro chyba wsadzę ją w paczkę i wyślę do Polski, niech babcie odchowają do 5 roku życia, potem jak będzie grzeczna to ją zabiorę.

ropucha
babcie na pewno sie uciesza:-D. I wiesz ja tez podziwiam takie mamusie. Ale pewnie potem jest lepiej bo dzieciaki maja swoje towarzystwo do zabawy.

gaja no to super, ze juz u Was lepiej

hej Agnieszka75, pozdrowionka dla Was

witam pięknie ;-)
my w samym body z krótkim szalejemy, no i oczywiscie w czapeczce, która udaje koronę, bo moja Lady ma zapedy do rządzenia :-D
ząbków niet ;-)
co do nocniczka, my nie sadzamy, moze to i pomysł na oswajanie Dziecka, ale na naukę stanowczo za wczesnie...to moje zdanie..czytałam, ze dziecko zaczyna kontrolowac czynnosci fizjologiczne ok 1,5 roczku jak ma..no to sie powymądrzałam ;-D wybaczcie
to wczoraj usłyszałam i powiem, ze sie ubawiłam ;-D
Dlaczego kobieta ma w domu tak dużo do roboty? Śpi w nocy to i się
jej zbiera...
miłego popołudnia!

:-D:-D.
A co do nocnika ja niby zaczełam małego sadzac, ale widac ze nie kuma o co chodzi. Chyba sobie odpuszcze. Tylko kolezanka ostatnio mi sie zaliła, ze przegapiła ten odpowiedni moment i teraz jej mała ma 2,5 roku i za nic nie chce korzystac z nocnika. A dosc duza z niej kobitka i tak dziwnie to nawet wyglada jak ja przebiera.

a ja siedze i szukam parasolki na allegro do mojego wozka bo mi sie polamala mam x-landera z 2008 roku taki zielony oliwkowy kolor i kurcze nie moge dostac do niego parasolki w kolor wiec tak sie zastanawiam czy nie kupic uniwersalnej w czarnym koloze na allegro jest ich sporo i w całkiem dobrych cenach moze wy sie orietujecie ktora jest dobra????

my mamy wozek i parasolke x landera. Ale parasolka taka sobie, ciagle mi spada:confused:, chyba cos zle robie.

Małgos gratki zebolkow. U nas tez jak sie pojawiły to od razu dwie dolne jedynki.

Kredka nocki podobne mamy. Oby to na zeby było

U nas tez jakies nocki dziwne ostatnimi czasy. Jak zasnie około 21 to do 1 spi ładnie, a potem wierci sie niemiłosiernie, odkopuje, popłakuje, wstaje dosłownie co 20 min. do niego. Dopiero nad ranem znowu spi w miare. Nie wiem o co chodzi:eek:. A ja zamiast kłasc sie wczesniej spac to kłade sie jak mały zaczyna sie wiercic wiec wysypiac sie nie wysypiam. I tez do południa chodze jak potłuczona.

I mam pytanko. Czym teraz przykrywacie dziedziaki na noc. U nas ciepławo w domku, temp. nie da sie teraz obnizyc, wiec moze mu za goraca jest. A spi w body na długi rekaw i połspiochy, stopki gołe. Przykryty kolderka.

Dobrej nocki kochane

Czesc witam wieczornie widze ze jakos u nas mały ruch :-)

ja mam zwykłą parasolkę uniwersalną, kupiłam w entliczku za 30zł, nie mam z nią problemów (no może z przytwierdzeniem do wózka, bo w espiro magic to nie ma zaq bardzo gdzie, ale radzimy sobie:p)

Dzień dobry :)

Dawno nie pisałam, nie mogę znaleźć chwili żeby spokojnie odpisać, bo czytam regularnie.
Witam dawno niewidziane mamusie :) :tak:
U nas cieplutko, weekend zapowiada się pięknie, ja w domu sama z Julcią, P w pracy dwa dni, trochę smutno, ale poradzimy sobie chodząc na długie spacerki :)

U nas nadal ząbki sztuk 2 , kolejne idą i idą , dają w kość, ale wyjść nie mogą.
Raczkujemy od poniedziałku na całego, wszystko ściagamy i wszedzie zaglądamy, nie straszne nam zabepieczenia szafek, bo te można...odpiąć :szok: Wesoło i ruchliwie, chyba ze mam dzien marudka to daję mamie w kość, jak wróci z pracy oczywiście, bo rano dla babci się staram byc grzeczna ;)

Za dziewczyny przed obroną pracy dyplomowej trzymam mocno kciuki!!!! :)

Nie pamiętam co miałam komu napisać, przepraszam, ale pisze od rana na raty i zapomniałam.

Pięknej soboty dla Was! :)

reklama
Witam weekendowo, niestety niezbyt wesoło. Wczoraj miałam potworny dzień, umarła moja babcia. Spodziewaliśmy się tego w każdej chwili bo od półtora tygodnia leżała w szpitalu nieprzytomna po zawale i lekarze nie dawali cienia nadziei:no:.
Moja mama wczoraj odebrała wyniki badań na które czekała 2 tygodnie i wyszło stwardnienie rozsiane:sad:. Trochę za dużo jak na 1 dzień. Masakra jakaś.

Do góry