reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam Kochane Mamusie i Dzidziusie!
anitas, trzymam kciuki za Kamilka- oby to tylko jakieś przejściowe kłopoty i nic poważnego!!! Mnóóóóstwo zdrówka!!!

U mnie nic nowego, znowu kryzys z P. , usłyszałam kilka przykrych słow i znów ciche dni. Czasem mam juz dosyc, bo on chyba nigdy nie dorośnie do bycia ojcem, i partnerem! Tak, że święta raczej osobno. Na przeprosiny raczej nie mam co liczyć, bo to nie ten typ - zawsze tylko w sobie dostrzega ofiarę, a z mojej strony miarka się przebrała i nie mam zamiaru kolejny raz się płaszczyć... Zresztą ten związek to codzienna walka o przetrwanie...

Malutka za to jest z dnia na dzień coraz fajniejsza. U mnie ze spaniem nie jest tak źle - Mała z reguły całe noce przesypia, a w dzień po prostu rewelacja. Ponieważ P. zostaje z nią, kiedy ja jestem w pracy, a że jest leniwy , to nauczył Małą samą zasypiać w łóżeczku. Nie wiem w jaki sposób się to dokonywało i już nie zamierzam wnikać,żeby sobie nerwów bardziej nie psuć, ale ostatecznie teraz wygląda to tak, że kiedy Wiki jest śpiąca zaczyna popłakiwać i bardzo trze oczka. I wtedy pomaga albo cycuś albo wystarczy włożyc ją do łóżeczka i ona tylko hyc na brzuszek i w momencie śpi. Jest słodka po prostu.

Na spacerki szukamy sposobu, bo Mała ewidentnie spacerówki nie lubi:no:.
W gondoli cały czas gadałyśmy do siebie, a teraz ma wózek przodem do kierunku jazdy i nie lubi tego, bo mamusi brak:confused:.
Niestety innej opcji nie mamy. ale zauważyłam,że trening czyni mistrza i z dnia na dzień jest coraz lepiej. Muszę tylko mocno ja zabezpieczać przed słoneczkiem, bo inaczej nic nie pomoże - ryk i tańce- wygibańce.
Poza tym mamy wesoło, bo szkrab raczkuje na całego i chociaż dupka się jeszcze mocno trzęsie, to wstaje już przy wszystkim. Tragedia - oczy trzeba mieć dookoła głowy, bo nie zawsze potrafi z powrotem usiąść i trzeba uważać,żeby nie upadła. Zwłaszcza,że ja mam wszędzie panele i zero dywanów. Zdarzyło jej się już upaść do tyłu i uderzyła się w główkę.

Kochane, gdybym nie zdążyła zajrzeć to życzę wszystkim
zdrowych, rodzinnych i spokojnych świąt
smacznego jaja i mokrego dyngusa

reklama
Hej, ja też wpadam na wszelki wypadek już dzisiaj zyczyć Wam wesołych, spokojnych, pogodnych Świat, żebyście odpoczęły od codziennych trosk i obowiązków, no i mokrego dyngusa.
Życzę już dzisiaj bo prawdopodobnie wyjeżdżamy jutro na 3 dni do Kornwalii, ale pod warunkiem że nie jest jeszcze za późno na rezerwację noclegów. Trochę mam obawy przed tak daleką podróżą z Laurą, bo ona ostatnio marudna w samochodzie, ale najwyżej będziemy się częściej zatrzymywać.
Angelus trzymaj się babeczko, nie daj się chłopu, gratuluję postępów Wikusi.

witam widać ze przygotowania swiateczne,cisza tutaj,ja też siedze w kuchni i szykuje jedzenie ale na szczescie już blizej końca a sajgon taki jakby tornado przeszło przez kuchnie ;-)
ale damy rade
pozdrawiam

Jestem ledwo żywa! Mam już dość pracy tych studiów...dziś mały znowu niespokojny kupol nie chciał wyjść i chyba szykuje się drugi ząb. Na spacerach tylko grzeczny. Powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki też tak łzawią na spacerach? Osłaniamy się parasolką to jest trochę lepiej ale już sama nie wiem może trzeba do okulisty albo to alergia? Przepraszam, że tak krótko ale lecę dalej sprzątać...

hej

Wlaśnie wysprzatałam łazienke, wreszcie koniec:happy2:

Życze Wam dziewczynki zdrowych, radosnych, ciepłych i milych świąt Wielkanocy, a przede wszystkim odpoczynku:-)

A u nas do bani, dzisiaj, tzn. wczoraj bylismy u lekarza, bo w nocy dostał goraczki. Myslałam ze to na zabki, a okazało sie ze zapalenie uszu. Dostał antybiotyk, mam nadzieje, ze pomoze, bo biedaczek sie meczy. Mam wyrzuty, bo widziałam ze łapał sie za uszko, i tak głowke przechylał na prawa strone, ale nie wyczaiłam:zawstydzona/y::-(. Zmyliło mnie, ze ze był pogodny, jadł tez dobrze, dopiero ta goraczka. Mam nadzieje, ze do niedzieli cos sie poprawi, bo chrzciny robimy, i tak niewesoło wyszło. Tym bardziej, ze w restauracji. Ale jak tak bedzie jak dzisiaj to po mszy i obiedzie przyjade z nim do domku, a małz bedzie z goscmi i tyle. Wazniejszy mały:tak:

Zmykam pod prysznic i lulu

Pozdrawiam mamusie i dzieciaczki

wesołych świąt :)

zycie.jpg

Witam!

U mnie chałupa posprzątana, babka i dwa keksy upieczone, sałatka ziemniaczana własnie się przegryza. Dzisiaj jeszcze kupimy sobie steki na poniedziałek bo pogoda ma być cudowna i będziemy sobie grillować. A jutro do teściowej na obiad.

d030.gif
Życzę wszystkim Wesołych Świąt!
d030.gif

reklama
Witam!
Malutki wlasnie ma drzemke,w nocy dostal goraczki i jest taki biedny bidulek jakies chorupsko go lapie,corka tez kicha i kaszle wiec pewnie od niej zlapal,mam nadzieje ze to nie uszy,ciagle go opserwuj to nie lapie sie za uszy wiec chyba to przeziebienie i ma katarek ale dobrze ze taki lejacy sie a nie sluchy ale i tak meczy sie przy dojeniu cyca,tak mi go szkoda!pierwszy raz choruje,jak narazie daje mu od goraczki.Tak mysle ze moze to zabki ale jak ma katar to chyba nie na zeby ta goraczka.
Dziewczyny u nas jest ubardzo cieplo(28 stopni) i czy wychodzic z malym na dwor jak jest pzreziebiony??mierzylam mu goraczke to nie ma ale jest taki oslabiony,czy lepiej siedziec w domu i czekac az mu przejdzie??
a JESCZCE MEZA ROZBIERA TO JUZ CALKIEM KATASROFA...BO Z NIM TO GORZEJ NIZ Z DZIECKIEM!!!
Rano wziol synka mowie co nic do niego nie gadasz..a on nie moge mowic bo gardlo mnei boli OLABOGA!!!myslalam ze padne ze smiechu...facet jak juz ma katar to jest umierajacy ksiedza tzreba wzywac...wlasnei poszedl spac!!
ja mowie do niego jak gardlo boli to ja jakos moge mowic ale tylko sline ciezko jest mi polykac.FACECI TO NAPRAWDE SKOMPLIKOWANA PSRAWA!!
OKI IDE MALEMU ZUPKE KONCZYC GOTOWAC WSTANIE TO MOZE POJE CHOC APETYT MA JAK NARAZIE
ZYCZE WESOLYCH I SPOKOJNYCH SWIAT !!

Do góry