reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
Kurcze no cos mi zsypalo Michala :-( dopiero zauwazylam ma na pleckach czerwone krostki i to tylko na pleckach mniej wiecej na wysokosci pasa. Co to moze byc ??? To przez gluten ??:confused: wczoraj mu pierwszy raz podalam kaszke manna do zupki. i nie zwrocilam wczoraj uwagi czy juz mial te krostki :sorry2: ale na razie sa takie bledsze czyzby to poczatek uczulenia :confused: co teraz robic ?? bo nie mam pewnosci czy to przez gluten czy moze od antybiotyku ?? odstawic gluten i zobaczyc czy zniknie czy podawac i zobaczyc czy sie nasila ??? boje sie czy nie bedzie pozniej za pozno na wprowadzanie
Spokojnie może to nie przez gluten.Posmaruj mu to albo sudocremem albo termentiolem.

Nadulec wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie i Twojego szkrabika, koniecznie napisz jak już będzie po wszystkim:tak:
liiiviiia ja bym na razie zrezygnowała z tego glutenu i sprawdziła czy krostki nadal się utrzymują, jeśli to od lekarstw to będą nadal, a jak znikną to za dwa, trzy dni znów możesz spróbować z glutenem i nic się nie martw, niektóre dzieciaczki są bardziej wrażliwe na różne składniki i trzeba u nich wszystko wprowadzać później, mnie np lekarka powiedziała, że żółtko mam wprowadzić dopiero pod koniec 7 miesiąca.Chociaż myślę, że jakby to była jakaś alergia to nie tylko na pleckach:baffled:

Nadulec napewno wszystko będzie dobrze :happy2:

A tak w ogóle to mam już dość tej pogody !!! Dzisiaj tak ładnie słoneczko świeciło już myślałam że jest cieplutko a jak wyszłam na spacerek to szok :szok: wichura że szkoda słów ... Kiedy będzie cieplutko??? Hmmm

Liiiviia może te krostki mają związek z tymi antybiotykami w końcu to już tyle trwa :baffled:

No nic Miłej i przespanej nocki życze a dzieciaczkom zdrówka :-):-):-)

Agawa 75, Mili niestety muszę wyprowadzić Was z błędu. Uczulenie nie zawsze wyskakuje na całym ciele. U Ali pokazuje się np. w określonych miejscach np. na plecach, kolankach, udach.Za każdym razem gdzie indziej. Generalnie wysypka po raz pierwszy pojawiła się na łokciach. Ale dobrze radzisz. Trzeba odstawić jedzenie na kilka dni. Mi Alę zsypało po antybiotyku.
A ja muszę się porannie pochwalić. U nas wreszcie zawitało słoneczko. Ala przespała calutką noc. Od 19 do 6 rano, bez przerwy na jedzenie. A teraz po zjedzeniu 210 mleka odjeżdża autem w podróż. Jak ja za tym tęskniłam. Jak przyjemnie jest posłuchać brrrrrrr, trrrrrrr, i innych dziwnych dźwięków. Moja kochana kruszynka powoli wraca do zdrowia. Wreszcie:-):-):-).

Życzę Wszystkim miłego dzionka.

Ostatnia edycja:
Witam....

Ja wlasnie dzis wrocilam od naszej doktor i mamy juz ustalony termin. 17 marca mamy zglosic sie do szpitala a 19 marca bedzie miala zabieg podwiazania PDA w Warszawie na Dzialdowskiej.
Z jednej strony sie ciesze ze tak szybko (bo dzis byl dopiero termin ustalony) a z drogiej sie boje...Prosze o modlitew aby wszystko bylo ok.
Lekarz z Wawy nas pocieszyl ze na swieta bedziemy juz w domu..

A my dzis konczymy 6 Miesiecy...

Nadulec i ja trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze..Na pewno tak będzie :tak:.

Dziś z kolei my kończymy pół roczku. Będzie torcik czekoladowy:-D

hihi będę pierwsza:-p
Sto lat dla Michałka Liiiviiia, dziś też kończycie pół roczku, prawda:tak:? No i duuuużo zdrówka dla niego :-):tak:

Dzięki Fredka za uświadomienie:-)
Liiviia jeszcze raz 100 lat dla Michałka.
Mój Oli jutro kończy pół roku-tyle że mój suwak dniami kalędarzowymi liczy a nie od 12 do 12:-(

reklama
popieram, uczulenie moze wystąpić miejscowo, a w okolicach pasa moze być od pieluszki, może zbyt ciasno zapięta była, u nas mały tez czasem ma krosteczki na pleckach w okolicach pasa, raz są, dwa razy nie, wiec nie zastanawiam sie nad tym tak bardzo jesli go to nie swędzi i nie piecze to nie smaruję niczym i zeszło.
Co do glutenu, to możesz odstawić i obserwować, ale gluten raczej dałby biegunkę.

Do góry