reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Agawa wenflon w glowce - norma... jak po porodzie lezelismy to tez jak wymieniali misiowi wenflon juz nie mieli gdzie wkluwac jedna raczke mial sina druga sina i w dlon i w zgieciu i glowki kluli ze mna taka dziewczynka lezala musiala miec w glowke bo z raczek szarpala.to specjalnie zabierali nam dzieci zebysmy przy tym nie byly zeby placzu tego nie slyszec bo plakalysmy jak bobry

reklama
dzięki za słowa otuchy. U nas pierwsza w miarę przespana noc i bez koktajlu. Mała kaslała tylko pół godziny a nie 3. Livii jak Ala zaczyna kasłać w nocy trzymam ja w pozycji pionowej. Ja siadam, ją biorę na ręcę, przytulam i tak śpi kaszląc. Dzięki temu nie zwymiotowała.

Zaspokoje w końcu wasza ciekawosc ;-) test wyszedł negatywnie wiec nie wiem o co lotto.
Ale powiem wam ze sie panicznie tego balam ze za wczesie ze nie dam rady itp ale jak zobaczylam 1 kreseczke to z jednej strony sie ucieszylam a z drugiej poczulam gdzies tam jakis smutek ;-)

liiiviiia ile TY dajesz Michałkowi tego Deflegminu? tzn ile razy dziennie ile kropel i czy rozcieńczasz to z czymś tak jak tam jest napisane??? I o której dajesz ostatni raz? Moja Ala po tygodniu chorowania już się zorientowała, że to co jej daje na łyżeczce to lekarstwa i z założenia wypluwa..... Precz choróbska!

Zuzia podajemy deflegmin 2 x dziennie po 8 kropelek na lyzeczke z soczkiem lub herbatka.Do 17:00
Tak nam pediatra zalecila.Moj Michal tez juz jest cwany bo bierze antybiotyki juz ok. 3 tygodni i teraz jak lyzeczke widzi to zaciska dziasla nawet jak z kaszka startuje bo jeszcze nie wie co to ale juz zapobiegawczo zaciska poki nie zasmakuje ;-)

Przesluchalam te fasolki i nie podobaja mi sie :no: teraz puszczam Michalowi smerfne hity :-D ale ma radochy :-)

liviia ciesze sie ze wynik wyszedl taki jak chcialas;-)

zdrowka dla wszytskich dzieciaczkow lacznie z mim-u nas kaszel, katar, inhalacje robimy i syropek dajemy!!!

liiiviiia mnie na samą myśl o wenflonach i zastrzykach u takich małych dzieci to cierpnie skóra:no:Ta dziewczyna mówiła, że ten trzymiesięczny maluch jak zobaczy kogoś w białym fartuchu to tak płacze, aż się zanosi, kurcze takie maleństwa a już pamieają:tak::tak:Ja pani pielęgniarce, która przychodziła dawać mi zastrzyki jak miałam 6 lat nie mówiłam przez wiele lat dzień dobry i pokazywałam język hihii!!!I nie smuć się, odchowasz troszeczkę synka i akurat będzie czas na drugie maleństwo:tak:A rozregulowało się bo hormony i stres, zmęczenie:baffled:Życzę dużo zdrówka wszystkim chorym dzidziusiom:):):)

Ja tez mialam uraz do tej co mi zastrzyki robila :-) a mieszka na moim osiedlu i czesto ja mijalam z fochem :-D ale pamietam ze raz jak mi robila zastrzyk to tak ja skopalam ze hej :-D machalam nogami na lewo i prawo i ja to chyba bardziej bolalo niz mnie ten zastrzyk;-)

reklama
Duzo zdrowka dla wszystkich chorowitkow!!!!Dziewczyny,a ja mam pyt.Czy Wasze dzieciaczki tez tak zasysaja dolna warge?Maciek doszedl juz do takiej perfekcji,ze ta warga jest po srodku lekko sina!?Martwi mnie to,ale w pt.idziemy na kolejna dawke rotawirusow i wtedy dokladnie wypytam.

Do góry