reklama
enka75
mamuśka :)
Indygo- mimo wszystko bezpieczniejszy jest basen, najlepiej z ozonowaną a nie chlorowaną wodą. Jeśli chodzi o otwarty akwen to też dobrze byłoby go sprawdzić.
liiiviiia- ty myślisz o porodzie a ja mam realne sny o tym. Nie ukrywam że baaardzo przyjemne, zwłaszcza że we śnie wszystko idzie szybko i bezboleśnie a później cudny zdrowy dzieciaczek
liiiviiia- ty myślisz o porodzie a ja mam realne sny o tym. Nie ukrywam że baaardzo przyjemne, zwłaszcza że we śnie wszystko idzie szybko i bezboleśnie a później cudny zdrowy dzieciaczek
Ostatnia edycja:
Indygo- mimo wszystko bezpieczniejszy jest basen, najlepiej z ozonowaną a nie chlorowaną wodą. Jeśli chodzi o otwarty akwen to też dobrze byłoby go sprawdzić.
Tez mi sie nie raz snilo ale wole juz sny niz te mysli przed snem bo pozniej zasnac nie moge
I ja witam piątkowo, ja już po badaniach w labie, babka w rejestracji była tak "obcykana", że jak sie pytam o posiew w kierunku paciorkowca gr B to ona do mnie- chodzi pani o ten wirus nowy HPV, robimy, robimy........itd
co do nocki, to nalezy do tych dośc przespanych od 2 do 4 moje dzieco wyło, bo chciało spac z babcią, tłumaczyłam, lulałam a moja córcia "ale ja chciaaaaałaaaam" poszłam spac więc o 4 a o 7 pobudka do laboratorium, wiecie, wyspana jestem nawet więc chyba organizm powoli się przestawia na "nocne tory"
co do nocki, to nalezy do tych dośc przespanych od 2 do 4 moje dzieco wyło, bo chciało spac z babcią, tłumaczyłam, lulałam a moja córcia "ale ja chciaaaaałaaaam" poszłam spac więc o 4 a o 7 pobudka do laboratorium, wiecie, wyspana jestem nawet więc chyba organizm powoli się przestawia na "nocne tory"
Witam i ja
jarzebinka to milej zabawy na panienskim! U mnie imprezka jutro,a dzis zaaaaaaaaaaaakupy!
drodka Słowniczek zwrotów przydatnych w czasie ciąży i porodu / Ciąża i poród w UK / Mama i dziecko / Strona główna - Polkadot.pl a prosze Cie bardzo :-)
jarzebinka to milej zabawy na panienskim! U mnie imprezka jutro,a dzis zaaaaaaaaaaaakupy!
drodka Słowniczek zwrotów przydatnych w czasie ciąży i porodu / Ciąża i poród w UK / Mama i dziecko / Strona główna - Polkadot.pl a prosze Cie bardzo :-)
siwaq
Wrześniowe mamy`09
Hej dziewczyny!!! Nie będę ukrywać ze czytam Was od dłuzszego czasu Ja tez będę wrześniową mamą!! Termin mam na 6.09.09r. Czekamy z M. na synka Patryka. Mam nadzieje ze i ja nieraz wtrącę do rozmowy swoje 3 grosze Pozdrawiam
Ostatnia edycja:
kasiunia123
Fanka BB :)
I ja witam nowa mamuśkę
Ciania
Aktywna w BB
Jak wy to robicie że już o 6 jesteście na nogach ....ja kładę się spać ok.24 i wstaję ok.11-12 dnia nastepnego.... i to jeszcze taka padnięta jakby to była 4 rano
Ale przynajmniej czas mi szybciej płynie do powrotu męża z pracy
Masaż krocza...zaczęłam szukać info na ten temat ... Jak to robić?
1. Klęknij na jednym kolanie lub stojąc oprzyj nogę o krzesło.
2. Rozgrzej w dłoniach trochę olejku naturalnego, np. ze słodkich migdałów, z dodatkiem witaminy E.
3. Posmaruj olejkiem okolicę krocza oraz wargi sromowe od wewnątrz.
4. Wcieraj olejek okrężnymi ruchami, aż do całkowitego wchłonięcia.
5. Następnie włóż palec do pochwy i uciskaj nim delikatnie w kierunku odbytu oraz na boki.
6. Warto też wykonywać masaż na zewnątrz wzdłuż linii między wejściem do pochwy a odbytem.
Masaż wykonuj trzy-cztery razy w tygodniu przez pięć minut. Nie wykonuj go natomiast jeśli masz infekcję pochwy.
A robicie jakieś ćwiczenia wzmacniające mięśnie dna miednicy – tzw. ćwiczenia Kegla? Bo ja ciągle o tym zapominam, a trzebaby chyba sobie już w przypominaczu w telefonie ustawić
Ale przynajmniej czas mi szybciej płynie do powrotu męża z pracy
Masaż krocza...zaczęłam szukać info na ten temat ... Jak to robić?
1. Klęknij na jednym kolanie lub stojąc oprzyj nogę o krzesło.
2. Rozgrzej w dłoniach trochę olejku naturalnego, np. ze słodkich migdałów, z dodatkiem witaminy E.
3. Posmaruj olejkiem okolicę krocza oraz wargi sromowe od wewnątrz.
4. Wcieraj olejek okrężnymi ruchami, aż do całkowitego wchłonięcia.
5. Następnie włóż palec do pochwy i uciskaj nim delikatnie w kierunku odbytu oraz na boki.
6. Warto też wykonywać masaż na zewnątrz wzdłuż linii między wejściem do pochwy a odbytem.
Masaż wykonuj trzy-cztery razy w tygodniu przez pięć minut. Nie wykonuj go natomiast jeśli masz infekcję pochwy.
A robicie jakieś ćwiczenia wzmacniające mięśnie dna miednicy – tzw. ćwiczenia Kegla? Bo ja ciągle o tym zapominam, a trzebaby chyba sobie już w przypominaczu w telefonie ustawić
reklama
WRZEŚNIÓWKA
Aktywna w BB
KASIUNIA ja byłam przekonana ,że jest tak jak piszesz.No jak dziecko ułożone nóżkami do dołu mam sama urodzić??!!no chyba ,że chcą mnie w tym szpitalu zamęczyć.Ale co zrobić tak powiedziała lekarz w szpitalu w którym będę rodzić i obawiam się że tak tam jest.Powiedziała ,że takie porody całkiem sprawnie się przeprowadza.No nie ukrywam,że jestem przerażona.