reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Witam serdecznie :) Dolaczam do tego forum dopiero teraz jakos wczesniej nie bylo bardzo czasu ... Widze ze juz tu wszyscy sie dobrze znaja ale mam nadzieje ze nie bede nikomu przeszkadzac. Jakos teraz mnie tak wszystko zaczyna pomalu przerazac wiec milo pogadac z kims kto przechodzi ten sam etap w zyciu co ja :) Nie bardzo umiem sie jeszcze poruszac po tym forum czy ktos moglby mi powiedziec jak wstawic do wypowiedzi suwaczek ciazy??? bo chyba sama nie dojde do tego ;)
Jestem w 35 tyg ciazy termin mam na 12 wrzesnia. mam pytanko czy zwiekszona ilosc wydzieliny moze oznaczac bliski porod ??? czy moze nie miec to zwiazku?? Przez cala ciaze "cos tam bylo" ale w ostatnich dniach zauwazylam znacznie zwiekszona ilosc a teraz jakby znow wracalo do normy. Mam tez czeste bole brzucha ale w sumie nie wiem czy to moze skurcze czy po prostu brzuch boli. to moja pierwsza ciaza wiec nie bardzo sie w tym wszystkim orientuje... Lekarz zawsze odpowiada wszystko dobrze tak ma byc wiec zbytnio sie nie moge niczego dowiedziec a taka namolna tez nie chce byc ... Teraz jest na urlopie wiec moze sie od was czegos wiecej dowiem??? Pozdrawiam

reklama
liiiviiia - witaj, ja też dołączyłam niedawno.
Nie bardzo pomogę w kwestii upławów, bo jeszcze nie mam zbytniej wydzieliny, ale dziewczyny na pewno coś wiedzą.Jednak skoro lekarz mówi, że wszystko w porządku to pewnie tak jest.
W kwestii suwaczka-to mogę tylko powiedzieć, że musisz wejść w opcje "Ustawienia", z lewej , u góry, na rozwiniętym pasku będzie "Edytuj sygnatury" i tu wklejasz swój kod od suwaczka. Nie jestem specjalistką, spróbuj. Na pewno inne dziewczyny też pomogą.

witam kolejna mamusie wrześniową, coraz nas więcej .......... :tak::-D:tak:

a co do przygotowania maleństwa do porodu i jego ułozenia, to na ostatniej wizycie, byłam w 31 tc i pytałam właśnie o ułożenie, to tez usłyszałam, że znacząca będzie kolejna wizyta właśnie w 36 tc i wtedy sie okarze co i jak :tak: i tez strasznie sie nastawiłam na SN a w 31 tc wcale na to jeszcze nie wyglądało, mam nadzieję, że jednak maluch sie usadowi odpowiednio i obejdzie sie bez CC :tak:

a ja dziś tez po przespanej w miare nocce, więc jestem wypoczęta... czeka kolejna chałda prasowania, a pralka pierze kolejna porcję, tym razem pieluszki, juz boje sie ich prasowania.... czyli tej monotoni :tak:

miłego :cool2::cool2::cool2: u nas dzis baaaaaaaaaaaaardzo słponecznie i gorrąco :cool2:

Dzień dobry Mamusie:-D! Po dwóch dniach przerwy melduję się:tak:. Nadrobiłam zaległości w czytaniu- ale napisałyście! :)))
U mnie samopoczucie dobre- trochę nóżki puchną-ale ogarniam to;-). Smaruję żelem z kasztanowca i przynosi ulgę.
Wyprawkę mam już skompletowaną. Wczoraj M. zaproponował zakupy-pojechaliśmy więc i zakupiliśmy już to wszystko, co nam jeszcze brakowało. Został już tylko spirytus do kupienia-oczywiście ten do pępka:-D:-D:-D. Wózeczek już też dotarł. Ciuszki poprane i poprasowane. Teraz jeszcze tylko torba do szpitala. Listę już mam - muszę
tylko popakować.
Dziś jest u nas trochę chłodniej- od razu chce się żyć:tak:.
A ja piję kawusię i marzy mi się mycie okien;-).

Dzieki za odpowiedz :) a co do tej wydzieliny to lekarzowi o tym nie zdazylam powiedziec bo poszedl na ten urlop.

Ja tez mam dzis sterte prasowania :) ale to takie mile zajecie mimo ze plecy bola :) ciagle mam wrazenie ze mam "za duze" zelazko ;D A jak wogole wasze przygotowania ?? Pewnie byl poruszony ten temat ale jest tu tyle wpisow ze nawet nie wiem na ktorej stronie szukac :) Macie juz wszystko przygotowane?? Ja w zasadzie tak przynajmniej mi sie tak wydaje. Staram sie byc nieprzesadna ale jakos jak patrze na rozlozone juz lozeczko to sie boje czy wszystko bedzie ok niby mebel nic nie ma do zdrowia dziecka. a czy wy takie rzeczy robicie przed porodem?? Bo ja jakos wole nie liczyc na meza jak bede w szpitalu wole sama wszystko przygotowac ;)

Ja również przyłączam się do powitań wszystkich wrześniowych mamusiek :-)
dziś w przeciwieństwie do ubiegłej nocy - udało mi się całkiem nieźle ją przespać :tak:Do tego pogoda całkiem całkiem, możliwe że jakaś aktywizacja będzie - mieszkanie trzeba ogarnąć.

dzień dobry dziewczyny :)
jestem padnięta masakrycznie jak przez całą noc spałam może z godzinkę to byłoby fajnie. coś mi mój urwis na złość robi i wymyślił sobie od wczoraj, że mi będzie kolanko w pępek wpychać. i tak od wczoraj co jakiś czas mam górke na środku brzucha.
ale jeszcze trochę tylko. generalne porządki prawie ukończone :) jeszcze tylko dzisiaj brat mi powiesi firany świeże.
miłego dzionka kochane :)

liiiviiia ja w przesądy nie wierzę. chociaż moja matka mnie od początku straszyła, że mam nic nie kupować do 7 miesiąca, mam zdjać łańcuszki bo się pępowiną owinie czy nie farbować włosów bo się rude urodzi. ale mnie akurat kolor włosów dziecka będzie martwił... najważniejsze żeby się zdrowe urodziło i całe :) jak bym miała wierzyć w te wszystkie przesądy co mi mam aserwuje na śniadanie to bym musiała nie istnieć albo w ogóle tylko leżeć w łóżku i nigdzie się nie ruszać bo coś się moze stać złego. ona poza tym uwielllbia przesadzać dlatego jakoś jednym uchem mi wpada a drugim wylatuje :)

reklama
Hej :-D
Moja Natusia troszke chora i sie przyczlapala w nocy do nas... i tak jak zaczela chrapac.. to spalam z jednym okiem otwartym.. ehehe :-D

U mnie w 31 tyg dzidzia byla glowka w dol, w 33 juz glowka u gory... eh i tez musze czekac do 36 tyg.. :sorry2:

liiiviiia witaj na forum :-) Ja slyszlalam ze pod koniec ciazy zwieksza sie ilosc wydzieliny i jest taka biala.. to oznacza nadchodzacy porod..;-)

A u nas 3 dzien slonca ! To sie szok robi.. :happy2: wszyscy doslownie zzielenieli haha

Do góry