reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Dziewczyneczki a ja zaraz zmykam do położnej. Posłucham sobie serdusia dzidzi, poza tym dzisiaj mi porobią badania krwi i w końcu poznam grupę krwi - bo do tej pory sama nie wiem jaką mam:baffled::baffled::baffled: Zważą mnie i aż się boję rezultatu. Poza tym poszłam dziś w nocy za podpowiedzią Reniferka sprzed uhuhuhu - sporo czasu minęło :-D- i wcinałam nocną porą posypkę do ciast - tak mi się chciało coś słodkiego:-D:-D:-D Zaraz po wizycie u położnej jadę do sklepu uzupełnić zapasy słodkości:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Witajcie dziewczyny, mam pytanie co mogę zażyć na ból gardła??! Boli mnie bardzo, a siedzę w pracy więc wszelkie domowe sposoby odpadają. Niedaleko mam aptekę więc mogłabym skoczyć....

Ja się objadłam śniadaniem...Wstałam JUŻ godzinę temu.:-D:-D Jadę w odwiedziny do drugiej babci na drugi koniec Krakowa,a jak widzę tą pogodę...:baffled::baffled:
Bardzo chętnie bym się wybrała do Plazy na tą imprezę dziecięco-mamusiową,ale w piątek o 6 rano wylatuję do Niemiec,więc dupa zbita. Trochę żałuję,ale z drugiej strony,poważnie obawiam się o swoje zdrowie psychiczne,więc dobrze się składa,że u mamy się "odstresuję". :-D:-D:-D
Do końca tygodnia muszę zrobić morfologię,a po powrocie potuptam do gina po resztę badań.
Co do położnej w domu,to ja też słyszałam,że dopiero po porodzie przychodzi,ale może faktycznie coś się zmieniło. Zielona jestem w tych sprawach jeszcze.:sorry2:
Idę ścielić łóżko,bo nie zostawię takiego bajzlu w domu przed wyjściem.:dry: Chociaż bardzo mnie kusi...:-p

czy te wizyty położnej po porodzie to obowiązek? czy można sobie to odpuścić.. szczerze mówiąc nie wiem nawet jak załatwić sprawę...

raczej obowiazek, pytałam ostatnio u lekarza i dowiedziałam się ze przychodzi położna z tej przychodni do której nalezy matka do internisty- troche namieszałam ? Mnie przynajmniej nikt nie pytał czy życzę sobie takiej wizyty

reklama
henrietta5 ale musiałaś wcześniej gdzieś zgłosić chyba fakt, że dzidziusia masz... bo skąd przychodnia może to wiedzieć? średnio mi się ten fakt podoba :baffled: a co jeśli np zaraz po porodzie ktoś się przeprowadza i to spory kawał od obecnego msc zamieszkania..?

Do góry