reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Melduję się po wizycie:tak: I po pierwsze to duuuuże grrrr....:confused2::confused2:bo mój gin tak zawzięcie objaśniał mojemu mężowi co gdzie jest u maleństwa, że z rozpędu mu pokazał też "o, a tu mamy dowód płci, urosło nam co nieco" i tyle by było z niespodzianki jaką chciałam mieć przy porodzie:sorry: W dodatku słoneczko sie tak "rozłożyło" że wszystko faktycznie widać bylo jak na dłoni:tak: Tak więc będziemy mieli synka!!!!
Pomiary na usg wydaja się być ok:-)
Druga wiadomość nieco gorsza bo i ja od jutra zażywać będę fenoterol+isoptin, troszkę się boję tych skutków ubocznych, no i jakby nie było to tych tabletek się uzbiera teraz że hej.... Wiadomo, że najważniejszy nasz skarb i mam nadzieję że te medykamenty wyjdą nam na dobre..:tak:
Naftalanek jak tam Ty się czujesz po fenoterolu?

Ostatnia edycja:
reklama
rezeda- koniecznie powtórz badanie moczu z POSIEWEM z antybiogramem!! taka masakryczna ilosc leukocytów świadczy o jakim powaznym zapaleniu bo norma jest do 5 w polu widzenia!! ja mialam niedawno sporo ale nie przekroczyły 20!! na pewno śmialo mozesz wziąśc furagin i do tego witamine c ale do lekarza trzeba sie pofatygowac pilnie!!

cześć dziewczynki codziennie Was czytam ale mało piszę musze sie poprawić powiem Wam ze zapisałam sie na Agatowa na USG 4D połówkowe na 13 maja i jeszcze mam usg 11 maja u mojego lekarza prowadzącego więc podejrzę malucha bardzo dokładnie i juz mam nadzieje na 100%będę wiedziała płeć :rofl2: Czy któras z Was była może na usg na Agatowej i jak ocenia? Wrazie co daje link jak któras jest zainteresowana usg w 4D i to nagranym na płytkę więc w domu pewnie jeszcze obejrze to setki razy :-D
Poradnia USG Agatowa

i popatrzcie na to jak fajnie i dokładnie widać płeć maluchów
Poradnia USG Agatowa

Hej Dziewczynki
Witam ponownie po dluuuuugiej przerwie . Jakos wyszlo ze musialam sie zadomowic w szpitalu ale poki co ...wrocilam ( i to na szczescie nie sama :o)))))!!! )
Caluje Was goraco i zabieram sie do nadrabiania zaleglosci :o)

serdecznie gratuluje córeczek i synków.
u mnie ok - wczoraj byłam u endokrynologa i okazało sie ze jednak moja tarczyca znowu szaleje Ft4 mam niby w normie ale jak na ciaze to za niskie wiec zwiekszyl dawkę euthyroxu.
po za tym moje malenstwo regularnieokkopuje mamusie - ot i milosc dziecka to mamy skopie mnie jeszcze przed narodzeniem,:-D
moja kolezanka urodzila w poniedzialek duuuuzego synka 4270 i 58 - Szymonek
nadal komp w naprawie pisze ze szkoly spadam na zajecia w koncu przyszli słuchacze;-)
pozdrawiam

Witam dziewczynki :-) U mnie piękna pogoda za oknem, humorek lepszy (wziąwszy pod uwagę ostatnie dni...), zajadam sobie właśnie śniadanko.
Miałam straszny, okropny, przerażający sen :baffled:, że mam już dzidziusia,ale nie urodziłam go sn,tylko przez cc i jakoś tak dziwnie zobaczyłam go dopiero w domu,no i chciałam go zabrać i się pochwalić rodzinie,wyszłam i po drodze dzidzia ZNIKNĘŁA,a ja zaczęłam płakać,że spadła na ziemię i nie mogłam jej znaleźć...No powiem wam,że obudziłam się jak po jakimś horrorze. :baffled:
Kroptusia super wieści, gratuluję :-) Już dawno mówiłam,.że my,wrześnóweczki,to silne jesteśmy i wszystkiemu damy radę. Aż normalnie zaczęłam się śmiać jak głupia do kanapek po przeczytaniu twojego posta z wizyty.:-D:-D
szyszunka i joan gratuluję chłopczyka :-)
syla a tobie córeczki :-D
calineczka znam ten ból...terminy są dramatyczne, mnie też nieraz krew zalewa...U mnie może nie aż tak długo jak u ciebie, ale też z miesiąc czekania. :wściekła/y:
A ja dalej się martwię,że tak sporadycznie czuję te delikatne kopniaczki. :-(Tłumaczę sobie, że to moja pierwsza ciąża, że to dopiero 20 tydzień itd,no ale same wiecie jak to jest z nami. Zawsze będziemy panikować. :-D Już mi dziwne pomysły przyszły do głowy,że to może przez zbyt ciasne dżinsy, bo przestałam się w nie dopinać... No nic,nie będę się martwić na zapas.

kroptusia powinnas częsciej miezryc cisnienie i nie koniecznie tylko na wizycie, bo po wizycie moglas byc podkscytowana to i wysokie ale przy 140 to juz trzeba kontrolowac nawet 3 razy dziennie.ja sobie zakupilam cisnieniomierz i mierze, bo z tym żartów nie ma.
a ja dzis pije wode z cytryną jak oszalała bo chce jak najwiecej pozbyc sie tego złego wyniku moczu. i sikam co 5 minut. dalej na furaginie a w poniedzialek zrobie sobie znowu badanie moczu.

Gratulacje dla dziewczynek co poznały płeć...Joan.hmmmm tobie też gratuluję:tak::-);-)
Listę uzupełniam jak doczytam kto co ma:-D.. Jakbym kogoś pominęłam dajcie info na priva
Jak narazie doliczyłam się 8 potwierdzonych chłopaków:-):-):-) i 7 dziewczynek:-):-):-):-)
Chłopcy górą:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Gratulacje dla dziewczynek co poznały płeć...Joan.hmmmm tobie też gratuluję:tak::-);-)
Listę uzupełniam jak doczytam kto co ma:-D.. Jakbym kogoś pominęłam dajcie info na priva
Jak narazie doliczyłam się 8 potwierdzonych chłopaków:-):-):-) i 7 dziewczynek:-):-):-):-)
Chłopcy górą:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

U mnie bedzie Kacperek wiec mozna uzupelnic :-)

Do góry