reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

u nas pogoda też nie za fajna dzisiaj , ale jutro ma byc lepiej . Wiola fajnie masz że słyszałaś serduszko ja jeszcze nigdy nie słyszałam, może na tych badaniach prenatalnych cos podsłucham, ale to jeszcze ponad tydzień. A co do słowa mamo to przyznam wam się że ja jestem po ślubie 11 lat i dalej jakoś dziwnie wypowiada mi się to słowo

reklama
Hej hej :-D

Witam w ten szary angielski dzionek... Wakacje sie juz skonczyly i czas do pracy.. najchetniej to bym juz posiedziala na zwolnieniu do konca ciazy.. ale sie tak nie da :sorry:

Kroptusia slicznie Ci w tej ciazy :rofl2:

Co do tesciow to ja nigdy nie powiedzialam "mamo" do tesciowej bo uwazam,ze mama jest tylko jedna! Moja ! :rofl2: Moj maz i jego bracia mowia do niej "mamcia" , dla mnie to slowo to taki zastepczak tesciowej hehe i sobie zapozyczylam :-D Dla nich lepsze niz mama, ale ja do mojej mowilam mamus, mamo, mamusiu, ale mamcia nigdy i nie ma to dla mnie takiego znaczenia jak "mama". A do tescia od 3 lat mowie w formie bezosobowej hehe :-D:-D:-D Moze pare razy cos mi sie tam wymknelo,ale tak to staram sie do niego bezposrednio nie mowic haha :rofl2:

karotka trzymaj sie dzielnie ;-)

ewusek nie wiem jak na kaszel ale na przeziebienie czosnek to naturalny atybiotyk, fenomenalny wrecz!

Wiolawb najwazniejsze ze serduszko bije nie ? :rofl2:

Jak ja bylam na usg to gin pow ze tetno 150 a ja sie smialam ze chyba moje tak wali hehe:-D:-D:-D i jak mi nagral film z 4d i sluchalismy serduszka to okazalo sie,ze mam nagrane serduszko... masakra jakas.. moge sluchac go codzinnie :rofl2::rofl2::rofl2: Wczesniej jak ogladalam na kompie to nie slyszlalam,ale na dvd normalnie... chyba mialam kompa wyciszonego :sorry:

Michasia witaj witaj :-D

Kroptusia,pięknie wyglądasz twoja córcia odziedziczyła urodę po mamusi. Oczywiście trzymam kciuki za dziesiejsze usg.
Oj a ja dziś jestem starsznie senna, chyba te remonty mnie tak wyczerpują. Niby tak pięknie wszytsko sie ślicznie budzi do życia nawet mój dzidzia daje częsciej o sobie znać a ja padam, ledwo siedzę w pracy. Dziś wczesniej zrobię coś w moim domku i soie pośpię bo tak mi brakuje takiej ciszy, snu ,że szok, leniwiec ze mnie, ale naprawde siły juz nie mam i nie wiem czemu.

Witam w sloneczny dzionek:-)

Gratuluje nowym mamusiom i zycze wszystkiego najjjj:happy:

Kroptusia przeslicznie wygladasz, cora cudna:rofl2:Czekamy na wiadomosci, pamietaj tylko pozytywna energia:tak:;-)

Wiola superr ze slyszalas swoje malenstwo:tak:

Odpoczywajcie wszystkie wrzesnoweczki, nie przemeczajcie sie nie chorujcie:tak:

Uciekam poabwic sie z synkiem :-)

Mam pytanko. Czy w naszym stanie można pić wapno? Wiem, już chyba pisałyście coś w tym temacie i sorry bardzo ale nie umiem tego znaleźć a chciałam sobie zażyć.

No właśnie dobrze,że przewinął się temat wapna,bo ja z kolei mam uczulenie na pierwsze dni takiego mocniejszego słońca. Znajomy w zeszłym roku przepisał mi jakieś tabletki,ale nie pomogły,więc zdaję się po prostu na wapno. ;-)
Piję już chyba 6 herbatę... Mojego m nie ma,wyszedł rano,nawet się nie pożegnał. :-(
Zły humor mi się utrzymuje, ale mam nadzieję,że to niedługo minie. ;-) Miłego dnia wam życzę.

Ja się witam dzisiaj z brzydką pogodą, jakoś zimno zero słonka.... ehhhh :no:
W weekend szkoła.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: aż mnie nosi jak pomyślę, ale jakoś trzeba przetrwać - w sumie ostatni tak długi zjazd... Oby tylko pogoda była taka jak dziś to nie będzie żal siedzieć w murach.... :tak:
Ja dziś pierogi na obiad mam, ale nie robiłam :no::no::no: hehe nie nie, bo bym chyba do wieczora z kuchni nie wyszła, kupiłam w sklepie, gdzie sprzedają takie domowej roboty wyroby garmażeryjne.... też dobre, ale nie te same co samemu... :-)
To narazie dziewczyny!

Wiolawb super, że z dzidzią ok, ale do 3 czerwca - :-:)-:)-( czekać to straszne, ja chyba zresztą też tak będę miała dopiero USG robione...

Kroptusia ale ta Twoja córeczka jest podobna do Ciebie, :szok: szok normalnie, super dziewczyny jesteście! Kroptusia i dawaj znać jak u ginka...

Sarenka27 to z tymi ogonkami jest tak, że: jak zje się czereśnie to ogonki odrzucamy na gazete / papier śniadaniowy i na słoneczko najlepiej aby sobie wyschły Jak już są suche, tak że mi nie zgniją jak je włoże do puszki to zsypuje wzystkie do puszki i trzymam na wszelki wypadek.
Jak już okazuje się, że są potrzebne to do małego rądelka wodę, (tak jak byś kąpot robiła) i tak +- 30-40 takich suchych ogonków i gotuje i nie słodze, ani nic nie dodaje tylko jak troszkę przestygnie, tak żeby było dość ciepłe ale nie gorące wypijam około 3/4 szklanki i mi w zasadzie po 1 porcji pomagało zawsze i ostatnio też....
A te ogonki nie siekam, nic nie robie tylko takie jak są całe z takich przyrządzam tę herbatkę...

reklama
hejka
Kroptusia fajna sesja;-) widze ze u Ciebie brzusio tez juz duzy:-)

Wiolab fajnie ze wszytsko oki, mamy termin na ten sam dzien:-) ja mam usg jutro bo ide do szpitala na badanka, moze poznamy płec. a o tym usg prenatalnym połówkowym to czytalam ze nawet miedzy 24-26 tyg zrobic. Jak mi jutro nie powiedzą płci to sie umawiam na 24 tydzien na 3D.

Do góry