reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Ja z kolei mam od rana zły humor, cały czas płaczę, zupełnie bez powodu, a mój m chyba jest o krok od wysłania mnie do psychiatryka. :szok:
Poza tym moja dzidzia = zupełny brak kultury: kopie mnie!! Jak można tak własną matkę kopać. :-D:-D Cieszę się jak nie wiem. Wiadomo,że to jeszcze nie takie prawdziwe kopniaczki, ale z całą pewnością już nie muśnięcia.
I niestety mam problem... Od 3 dni mam biegunkę i zupełnie nie wiem z jakiej przyczyny. A może bez przyczyny? :confused: W każdym razie byłabym wdzięczna za jakieś porady, bo szczerze powiedziawszy wcześniej raczej nie miałam tego typu problemów. Czy mogę brać jakieś tabletki typu Stoperan czy lepiej nie...Ehh...
No i odliczam do 11 maja -> upragnione usg. :-):-)

reklama
karotka zadnych leków na własną ręke, albo zapytaj w aptece albo zadzwon do ginka bo z jelitami nie ma zartów, taka długotrwakla biegunka moze doprowadzic do odwodnienia albo skurczy. wypij moze kakao i zjedz czekolade.

ja mam usg w piątek i moze w koncy malenstwo pokarze sie co ma miedzy nogami albo czego nie ma;-)

Karotka leków na własną rękę lepiej nie jedz ale dobre są borówki i suche kakao na łyżeczce na takie dolegliwości. Ja za chwilę będę powoli zbierać się na wizytę. Trzymajcie kciuki

Karotka ...napewno możesz Smecte wypić.
Miałam Rotawirusa na początku ciązy i wiem że to bez obaw. Dostałam też jakiś lek jak mi nie przejdzie ale lekarz nie dawał gwarancji że dziecku nie zaszkodzi więc sobie darowałam
i najwazniejsze...pij pij pij pij...dużo pij. Bez jedzenia chwilowo dziecku nic nie będzie bo weźmie sobie z Ciebie ale picie ważne jest żeby się nie odwodnić
Rozgotowany ryż na wodzie jest dobry bo ma działanie zatwardzające:tak::tak::tak:
a jak Ci bardzo źle to do lekarza marsz:tak:

Kroptusia trzymam kciuki za pomyślny wynik jutrzejszych badań... oby było dobrze :tak:
inka widzisz, z dziewuchami tak to już jest, do końca czasem nie mogą się zdecydować ;-) być może koleżanka nie miała robionego usg na jakiś super sprzęcie, tylko na zwykłym, takim jaki ma przeciętny gin w prywatnym gabinecie? moja gin też płci nie widziała, ja poszłam do prywatnej kliniki gdzie sprzęt był ekstra i obraz o niebo lepszy... Młoda wprawdzie nie wypinała się zbytnio do podgladania, ale lekarz tak po brzuchu tą głowicą najeździł (to też przy okazji pomiarów wszelkich i sprawdzania przepływów) że w końcu wychwycił co też między nóżkami jest :-) takie powiększenie dał i wszystko pokazał, zdjęcie dał na dowód, że nie ma szans żeby coś tam urosło przy porodzie :-) ale zdarza się, zdarza... no cóż, najważniejsze żeby zdrowe było!:tak:
i dziękuję za gratulacje, a imię już wybrane mam od 5 lat, Mikołaj miał być Martą gdyby nie został Mikołajem ;-)
karotka trzymaj się .. też ryczę jak bóbr o byle co :no:

naftanalek czekamy na wieści.... pozytywne oczywiście!!!

karotka ja wczoraj miałam biegunkę.... :no: ale ic nie brałam poza herbatką z ogonkó czereśni... i przeszło....
Ogonki czereśni mamy suszone z tamtego roku, i zapażam w takich sytuacjach taką herbatkę i pomagało zazwsz, teraz w sumie też....
A co do leków nie bierz na własną rękę!!!! :no::no::no:

No i jestem już po wizycie, jak dobrze, że mam lekarza bardzo blisko:) Mały już waży 380 g:) i fajnie się rusza i z nim wszystko ok. Mi lekarz dodał nowe leki na te skurcze i na anemie. Nie wiadomo z czego zgrubłam 3 kg:( bo ja prawie nic nie jem bo nie umie wcisnąć nic w siebie, zero słodyczy prawie wogóle soli ale te leki i chyba przez nie tak sie stało:( Mam na kolejny miesiąc l4 ale wizyta u niego 6 maja a 7 mam usg połówkowe. Na szczęście przez te skurcze nic się nie dzieje z szyjką:) Dalej leżeć, nie stresować się i wierzyć że będzie dobrze.

reklama
Karotka spróbuj zjeść gorzką czekoladę. A leków nie bierz jeśli lekarz nie pozwoli.

cayoo co do sprzętu Usg mój gin ma dobry, więc mam nadzieję, że się nie pomylił, bo ja już się nastawiłam i na Aleksandrę męża namówiłam. A właściwie oświadczyłam że zostanie Olą. :-D. Poza tym pokazywał mi tę "dziurkę:" między nogami maluszka :-)

Do góry