reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

ha ha ha to o facetach i bólu super, chociaż mój facet to dzielny jest:tak::tak: i poród zniósł genialnie:tak:
Dzięki za gratulacje :) Nie odpadnie nie odpadnie, zresztą sama zobacz.
Ja byłam u takiego specjalisty że nie ma szans żeby coś powiedziała jak nie widzi co i jak:tak:;-)
Tak własnie się zastanawiam jak to moźliwe że lekarze na USG nie widzą bo się dziecko zasłania. Moje tez było ulożone pośladkami do góry ale nie było problemu z podglądnięciem, myślę że dobry specjalista ma na to sposoby:tak::tak::tak::tak:

oj karotka kusisz tymi truskawkami
ja nadal czekam na sezon truskawkowy:-):-):-):tak::tak::tak: bo takie teraz to mi nie smakują:no:

OK mam rozumiec ze po srodku to zalacznik? no to sliczny chlopczyk
Ja wiem ze niektorzy panowie sa dzielni - do czasu......
Moj M zniosl juz 2 porody i wcale nie mowie ze nie byl dzielny - bo byl - liczyl swietnie do 10 i ocieral mi czolko ale ..... sam stwierdzil ze gdyby to on mialby rodzic to pewnie by adoptowal bo az tak dzielny to on nie jest , :-D

A ja tez chyba skocze po truskawy - :tak::tak::tak:

reklama
:) no taaa:-) męski załącznik:-D
No ja nie pytałam męza czy by urodził:-):-):-):-):-) i chyba nie bede pytać:tak::-D:-D
to smacznego truskawkowego:tak:

hej dziewczyny!
jestem po wizycie- wszystko w porządku:tak::-D Niestety USG nie miałam więc nie wiem nadal jaka płeć... choć coraz bardziej chodzi mi pogłowie dziewczynka:-D Usg mam przy następnej wizycie czyli za 4 tygodnie:-( Ale czas prędko mija i wtedy może uda się sprawdzić, czy jednak mam jakąś szczątkową intuicję:-D:tak:

Sajonara i Ptaszyna
- wielkie gratulacje z powodu facecików... ale nam się tu robi męskie forum;-)
Kroptusia dzielna jesteś- trzymaj się ciepło!
Oli- wracaj szybko, gratulujęnowegodomku!

Baldachimu raczej nie będę miała (nigdy niemiałam) ze względu na:
-kurz,
-że dzidzia nie może całego świata oglądać,bojej to ustrojstwozasłania,
-bo wydaje mi się to niewygodne przy manewrach w łóżeczku
-bo nie mam tyle ochoty i czasu na ciągłe pranie i zakładanie baldachimu- szczególnie przy 2 małych szkrabów
- bo lubię jak dzidzia ma dostęp powietrza ze wszystkich stron...
To wcalenie oznacza, że mi się nie podobają. Uważam, że są słodkie i śliczne- jak z bajki, ale chyba nie dla mnie:sorry2:
Ja nawet ochraniacza nie zakładałam i wcale nie był mi potrzebny... Tak już mam, lubię rozwiązania minimalistyczne i dlaleniuchów:cool2:;-)

Ja tu stukam posta, a dzidziuś w brzuchu mnie szmyra i gilgocze:-D Fantastyczne uczucie... Jutro kończe 17 tydzień, więc powoli nadchodzi pora żeby się tam na dobre rozbrykał;-)

Baldachim dla Maleństwa kupiłam jeszcze zanim w ciąże zaszłam-poprostu trafiłam na śliczny -fioletowy z tiulu+złote gwiazdki,taki bajkowy:)Co do pościeli to przy noworodku raczej sprawdza się rożek i kocyki,poduszki sprzedawane w kompletach są zbyt grube nawet dla 7 letnich dzieci.Najlepsza cieniutka poduszeczka.Ostatnio czytałam niezły artykuł-chyba na gazecie''-o tym jak sprzedawcy naciągają rodziców na różne''niezbędne"akcesoria dla dziecka i kobiety w ciąży-dlatego lepiej skonsultować zakupy z koleżanką która już posiada dziecko-jeśli jesteście w ciąży po raz pierwszy:)

Truskawi to ja jadlam dwa dni :-p ze smietana i cukrem, bo jeszcze takie nie slodkie, ale nie wytrzymalam :-D:-D:-D

A ja chodze i do wszystkich bucze, i po chwili sama się zastanawiam co się ze mną dzieje, że taka nieznośna dla wszystkich jestem.... Mam uczucie jak by cały świat się na mnie uwziął....:confused::confused::confused:
Mąż do mnie dziś, że może na mazury byśmy sobie pojechali w majowy weekend, a ja odrazu do niego z buzią, że nigdzie nie jade, bo nie mamy pieniędzy na pierdoły, a taki wyjazd (paliwo, nocleg, jedzenie i inne atrakcje) kosztują... (w sumie z kasą nie mamy aż takiej tragedii, żyjemy z dnia na dzień) ale ja już afere zrobiłam.
A później mama do mnie przyszła, z informacją że z ciotką rozmawiała i że lepiej dla mnie była by cesarka przewidziana... Noi że ciotka jej powiedziała, żeby ze mną poszła do lekarza w tej sprawie, a ja jak wybuchnęłam, że przecież nie mam 15 lat tylko 23 mi idzie i już umiem takie sprawy załatwiać! (traktują mnie wszyscy jak maleńką dziewczynkę) A dlaczego cesarka była by dobra, bo kiedyś miałam operacje na oba biodra (schorzenie wykształcone w wieku dojrzewania), i teraz mam nieco ograniczoną rotacje nóg i żeby nic się nie stało, nie daj boże to lepiej żeby była cesara, ja oczywiście o tym doskonale wiem i też rozważałam opcje cesarki, ale najpierw musze się lekarza ortopedy i ginekologa poradzić.
Niby nic ale te dwie rzeczy prawie mnie z równowagi wyprowadziły....

Niby nic ale te dwie rzeczy prawie mnie z równowagi wyprowadziły....

Ninonka, jakbym o sobie czytała:tak:
Na wszystkich fukam i jak tylko cos nie po mojej mysli to w płacz :-)
Mam nadzieje, że mężuś jeszcze trochę ze mną wytrzyma....:-)

Dziewczyny czy Wy miałyście robiony test PAPP-a?
Bo mi gin nic nie mówił i dopiero teraz o nim przeczytałam, a to chyba za późno ...

Ostatnia edycja:
Doczytałam
Dziewczynki gratuluję chłopców:))) ja tez chcałabym syneczka..a pózniej dziewczyneczkę...ale obojętne aby było zdrowe. W każdym razie jakie miałyscie ochoty, jak to z tym trądzikiem i kształetem brzucha u Was?
Ewelin nie denerwuj się , i Ty Sajnonarko...za pól roku zobaczysz swojego faceta.
Karotka..dawaj tego pana od porodów z bólami miesiączkowymi na forum. jak taki mądry niech się wypowie tu:) w obecności kobiet... już niektórych matek, które wiedzą co znaczy ropdzic. A swoją drogą, to nawet jak się widzi poród to widzi się równiez jak kobieta cierpi. ZEby jedna skręcała się z bólu to tak mógłby miec taką teorię , ale kurcze wszytskie mówią boli starsznie.
Baldachim ja nie będe miała bo będe miała łóżko kojec takie, także bez dylematu. Ale fakt baldachim wygląda cudownie.
A ninonka, rudka to hormony dlatego tak się wkurzacie, moje hormony też są nieznośne i mi tez jest głupio pózniej że tak się wsciekam. Najważniejsze,że widzimy nasze wyvuchy, bedziemy starały się to ograniczac.

reklama
witam po-weekendowo,
w sobotę porządki w ogródku dobrze nam zrobiły,była śliczna pogoda - dla równowagi wczoraj było paskudnieponuro a dziś dla odmiany pełnia wiosny!! cudna pogoda chce sie żyć:-D Calineczka znowu zaczynasz z truskawkami? - ja Cię prosze - nie rób mi smaka jest 22.44 w domu nie ma nawet dżemu truskawkowego a sklepy juz pozamykane :wściekła/y::-D
Gratuluje dzieczynom po wizytach -zwłaszcza szczęściarom, które moga sie do brzucha zwracać po imieniu;-)
Pozdrawiam wiosennie i zycze spokojnej nocy

Do góry