reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

(...)
Nionka sto lat sto lat!!! podpisuje sie pod wsyztskimi zyczonkami
Karotka i Nionka super wiesci ze wszystko w porzadasku :tak:
(...)

Dziękuje ślicznie! Bardzo bardzo dziękuje!!!!

Witam kochane z wieczorka. Ja właśnie wstałam:) Niestety zaraziłyście mnie bólami głowy, nie chcę nic łykać, wiec ratuje mnie tylko sen, ale ból jest okropny (w poprzedniej ciąży też tak miałam, więc dobrze pamiętam ten "objaw"), co do objawów, to piersi bolesne i mega wielkie już no i powolutku wyczuwalne ruchy dzidziulki!
Super, ze u Was wszystko w porządku, a usg to rzeczywiscie dla nas chyba najcudowniejsze uczucie podglądać swojego maluszka!

Nionka życzę Ci wiele szczęścia, samych radości, sukcesów a przede wszystkim cudownych chwil w ciaży-czas leci przecież tak szybko, najwspanialszego, zdrowego bobaska i spełnienia najskrytszych marzeń!!!

No z bólami głowy to chyba jakaś epidemia u nas, ja dziś też miałam tak z 2-3 godziny, że mnie bolała ale tabletki :no::no::no: absolutnie nie wzięłam, jakoś bronie się od tego "nogami i rękami". I też kłade się na chwile, pije herbatke z cytrynką i staram się zasnąć. I dziś się udało, a ostatnio to AMOLEM nasmarowałam czółko i pomogło - dzięki ALEX91
I dziękuje za życzonka szyszunka!

Ja już też po USG.U mnie również wszystko ok:).Dzidzia w 12 tyg ma 6cm i też niestety przez całe badanie wypinała pupką :-)

hehehe to widze, że nie tylko moja dzidzia dziś miała jakiegoś foszka i pupe pokazywała hehehehe, dobrze, że wszystko gra!!! To jest najważniejsze, że jest wsz wporządku! Zdrówka

Witajcie!:-D
Wszystkim wszystkiego najlepszego ale Ninonko Tobie najbardziej dzis bo o ile dobrze zauwazylam masz dzis urodzinki!:-)
Mam nowe gg bo mialam wirus w kompie i ledwo zipie!9879818
pozdrawiam

Kochana wkońcu się pojwiłaś na BB :-)
Napisałam do Ciebie wiadomość na GG, mam nadzieje, ze odbierzesz ją o widze, że Cię nie ma.
Czekam na wieście od Ciebie.
Pozdrawiam :-)

a wiesz kochana że siusiolek wyrasta w dopiero w 7 miesiącu;-):-D na prawde:tak: żartuje, ale miałyśmy taką przygodę moja koleżanka kwietniówka2009 była na usg w 22 tygodniu i lekarka jej powiedziała ze na 90% dziewczynka ni i zaczął się szał zakupów w kolorze Róż, jej rodzice pochwalili sie jakiejs sąsiadce a ta autorytarnie stwierdziła, że siusiolekwyrasta dopiero w 7 miesiącu więc jej za wcześnie by rozstrzygnąc o płci dziecka, wszyscy się z niej smiali do czasu kiedy kumpela poszła pod koniec 7 miesiąca do lekarza tam usg i co? :szok:wyrósł siusiolek:szok: 100% chłopiec potwierdzony dwukrtotnym usg. teraz wszystkie wiemy, że do 7 miecha czekać trzeba -także nie wiem Olgha co z tym twoim synkiem jakis taki nad wyraz rozwinięty:rofl2: ach te przesądy uśmiać sie można
Reniferek - gratulacje:tak::-)

Wiecie co to ja wole żeby mi ginka powiedziała, że będzie chłopiec, bo jak później okaże się dziewczynką to przynajmniej dziewuszka w niebieskich ubrankach będzie lepiej wyglądała niż chłopiec w kolorze różowym.... no nie...???:sorry2::sorry2::sorry2:
Ale z tą płcią to naprawdę cyrki świata mogą odchodzić.....

Chyba faktycznie lepiej później zapytać się o płeć, ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam się dopiero w 8 miesiącu :tak:

A nawiązując do filmów - To nie tak jak myslisz kotku - też niespecjalnie mi się podobał ale najgorszym filmem jaki ostatnio oglądałam w kinie byl - Idealny facet dla mojej dziewczyny - koszmarny. Z kolei bardzo podobała mi się komedia -Ile waży koń trojański. A teraz wybieram się na film o ks Popiełuszko - Wolnosć jest w nas - może któraś z Was już była i się wypowie na temat tego filmu?

Któraś polecała zimne mleko na zgagę i faktycznie pomaga :-) szkoda tylko że na 15 min :wściekła/y:i zgaga powraca, chyba będe musiała coś kupić w aptece na tą wredną dolegliwość.

Dobrej nocki

Co do filmów to widze, że "To nie tak jak myślisz kotku" w 99% się nie podobało żadnej z nas.... Ja nawet nie wiem czy dobrnęłam do połowy.... :tak:
A co do filmiu o ks. Popiełuszce to może być ciekawy... tak jak było z filmem o Naszym Papierzu, ja go 2 razy oglądałam i 2 razy ryczałam... ale był świetny i z taką duszą nakręcony.... A będe musiała z mężem się wybrać...

reklama
Ninionka wszytskiejgo naj naj naj...spełnienia marzeń i pociechy z maleństwa.
Dziewczynki to Wasze baby duże są moje maleństwo ma 62mm niby norma u Was takie duże?? no niby tylko 1 cm:)U mnie znów lekarz prawie wstrezelił się w termin porodu miałam wyznaczone na 23 a z Jego wyliczeń 20 wrzeseń. Fajnie by było gdyby krusznka przyszła na świat 16 w tatusia urodziny:) ale by miał prezent piekniejszego nie mozna sobie wymarzyć. No moja dzidzia na usg miała tak główkę spuszczoną i nieraz machnęła rączką bądz wyprostowała nóżynkę kochaną. Tego widoku chyba nigdy nie zapomnę, jak pan doktor szukał jej w bruzuszku naglę patrze się jest moja dziecina i wstrzymanie oddechu..czemu tak siedzi główka opuszczona, dziewne myśli..czemu się nie rusza...i ruch ręką jakby mówiło cześć Wam:) Super uczucie. Teraz połówkowe usg może nawet tam gdzie alex na agatowej:) a jak nie to u mojego lekarza tylo On nie nagrywa płyt dvd a tak bym sobie obejrzała maleństwo jeszcze raz..i jeszcze raz... oszalałam:) Dobra lecę spać jeszcze raz wszytskiego naj dla ninionki i Jej skarbulka pod serduszkiem ... do jutra:)

Ostatnia edycja:
Z ta plcia to jest tak, ze przez cala pierwsza ciaze chodzilam z chlopcem, tak wyszlo na usg, a na porodowce dali mi dziewczynke!:-D Szczescie jak nie wiem, bo jedno z marzen juz mam za soba :):tak: Takze,jak teraz mi powiedza plec... chyba kupie wszystko biale,zolte i zielone :):-D:-D:-D

Ninionka wszytskiejgo naj naj naj...spełnienia marzeń i pociechy z maleństwa.
Dziewczynki to Wasze baby duże są moje maleństwo ma 62mm niby norma u Was takie duże?? no niby tylko 1 cm:)U mnie znów lekarz prawie wstrezelił się w termin porodu miałam wyznaczone na 23 a z Jego wyliczeń 20 wrzeseń. Fajnie by było gdyby krusznka przyszła na świat 16 w tatusia urodziny:) ale by miał prezent piekniejszego nie mozna sobie wymarzyć. No moja dzidzia na usg miała tak główkę spuszczoną i nieraz machnęła rączką bądz wyprostowała nóżynkę kochaną. Tego widoku chyba nigdy nie zapomnę, jak pan doktor szukał jej w bruzuszku naglę patrze się jest moja dziecina i wstrzymanie oddechu..czemu tak siedzi główka opuszczona, dziewne myśli..czemu się nie rusza...i ruch ręką jakby mówiło cześć Wam:) Super uczucie. Teraz połówkowe usg może nawet tam gdzie alex na agatowej:) a jak nie to u mojego lekarza tylo On nie nagrywa płyt dvd a tak bym sobie obejrzała maleństwo jeszcze raz..i jeszcze raz... oszalałam:) Dobra lecę spać jeszcze raz wszytskiego naj dla ninionki i Jej skarbulka pod serduszkiem ... do jutra:)

Dzięki kochana!
Piękne to uczucie jak się widzi swoje maleństwo machające i ruszające się,co nie :tak::tak::tak: mi az gardło ścisło łzy w oczach stanęły i ani słowa do ginki nie mogłam powiedzieć... z tego wszystkiego i ten obraz jak macha a później obraca się pupą w naszą strone nigdy w życiu nie zapomne.... Te maleństwa to nasze CUDA!!!!!!!!!!

Z ta plcia to jest tak, ze przez cala pierwsza ciaze chodzilam z chlopcem, tak wyszlo na usg, a na porodowce dali mi dziewczynke!:-D Szczescie jak nie wiem, bo jedno z marzen juz mam za soba :):tak: Takze,jak teraz mi powiedza plec... chyba kupie wszystko biale,zolte i zielone :):-D:-D:-D

hehehehe ja tak właśnie robie, że jak coś kupuje to albo zielone, albo zółte albo białe albo pomarańczowe.... bo później w różowy sweterek np chłopca ubrać to trochę nie tak :-)

Dziewczyny uciekam spać, dobranoc do rana!!!!!!!!!!!!

I jeszcze raz chciałam wszystkim moim kochanym koleżanką za życzenia, serdecznie podziękować - KOCHANE JESTEŚCIE !!!​

filantropku - keine problem! ja i tak chciałam synka!!! :-D:-D:-D:-D po prostu gdyby była córeczka skończyłabym juz z ciązami i porodami.... wiec z jednej strony z córki sie ciesze... a gdy bedzie chłopiec, to moj miki bedzie miał kumpla do zabawy / marzy mi sie dwójka takich małych chłopaczków/, a o córe za 2-3 lata byśmy musieli sie starac... problem w tym, ze coraz gorzej sie czuje w tych ciazach,... w pierwszej chodziłam z rozwarciem od 22 tygodnia, teraz krwotok od samego początku... naprawde zaczełam zastanwaiac sie nad sensem trzeciej... wiem ze tu wcale nie o mnie chodzi tylko o dzidzie w brzuchu, ale przy dwójce malutkich bąbelków, bedzie jeszcze ciezej niz przy jednym...

sarenka, princi - super, ze na usg wszystko dobrze!!!

spadam jesc, sprzatac i szykowac sie do gina...

ninonka i ode mnie przyjmij spóźnione życzenia

a co do płci to ja jestem żywym przykładem zbyt wcześnie postawionek "diagnozy" :D

18 tydz. ma Pani córeczkę, 22 tydzień połówkowe---ooo!! :szok: sisiak wyrósł

no ale na szczęście nie kupowałam jeszcze zadnych ciuszków ;)

no wiec teraz będę troszkę z przymrużeniem.. ;-) słuchać lekarza jak powie mi w pt. o płci. No chyba, ze powie mi że siusiak jest to wtedy ciężko bo ciezko uwierzę, ze chłopak ale bardziej uwierzę w chłopaka niż w dzieczynke :szok::-)

Wczoraj dostałam takiego mini kopniaczka i jakoś taki źeński mi się wydawał :-)

a ja sobie jestem do końca tyg. na zwolnieniu L4 ;)

odpoczne sobie troszkę

Idę do laboratorium oddać mocz do badania. Ostatnio wyszły mi bardzo liczne bakterie. Dostałąm jakiś antybiotyk i teraz się okaze czy wszystko jest ok

...a i jeszcze pytanko do Was. Będę mieć cesarkę, z synkiem też miałam ale w 40 tyg. bo nie odwrócił się do porodu a teraz lekarz boi się, ze jak będe rodzić SN to moze pęknąc mi blizna więc chce mi zrobić drugą cesarkę. Czy słyszałyscie coś o tym, ze planowaną cesarkę robi się trochę wcześniej niż w 40 tyg. ? ja mam termin na 09.09 a słyszałam gdzieś ale nie wiem czy to prawda, ze cesarkę powinno się robić 10 dni przezd terminem w razie ropoczęcia wcześniejszej akcji porodowej. Wtedy termin CC wychodzilby mi na koniec sierpnia :szok::rofl2:

Będę o wszystko pytać się lekarza w pt. ale chciałabym wiedzieć jak było u Was jeżeli oczywiście miałyście cesarkę zaplanowaną.

Dziewczyny wierzycie we wróżby ?
Ja poznałam pewną wróżkę i wkleję Wam co mi napisała a czy się sprawdzi to zobaczymy. Pytanie było o wszystko.... ale nie mogę Wam pokazać całości :zawstydzona/y::-D
jedynie co to o dziecko, płeć etc.. a czy się sprawdzi to zobaczymy. Wtedy moze uwierzę we wróżby

to sobie poczytajcie ;)

Ale do rzeczy!
Z kart wynika, że urodzi pani śliczną dziewczynkę.
Ale to nie koniec wróżby. Karty pokazują, że ma Pani poważny problem z
emocjami. Rozumiem, ciąża, hormony - sama pamiętam swoje dwie ciąże! Ale
mam wrażenie, że zbyt emocjonalnie, dramatycznie podchodzi Pani do wielu
spraw. Brak tu wyciszenia.
Na szczęście dziecko jest silne, ciąża przebiegnie prawidłowo, poród
będzie szybki. Tylko niech Pani dba o samą SIEBIE, bardzo proszę! Karty
sugerują jak najwięcej relaksu, przydadzą się też łagodne ćwiczenia,
głębokie oddychanie, spacery.
I jeszcze jedno: proszę u nowo narodzonej istotki położyć nacisk na
dokładny przegląd stawów biodrowych, kręgosłupa.

Co do drugiej części Pani pytania - z kart wynika, że 3.5-letnia
pociecha jest... ciemnowłosym chłopcem.

To tyle, pozdrawiam serdecznie!
wróżka Monika

Ostatnia edycja:
ninonka przyjmij i ode mnie spóźnione życzenia.
A co do płci - o córeczce dowiedziałam się w 7 miesiącu. I tak nie mówili o niej w 100 procentach. Teraz chciałabym chłopca ale jak będzie dziewczynka też nie będę płakać. Myslę, że USG będę miała w tym tygodniu. Dzisiaj idę do lekarza i już nie mogę się doczekać. Tyle radości płynie z Waszych wypowiedzi, że i mi się to udzieliło i bardzo bardzo chciałabym już zobaczyć moją kruszynkę. He, he napewno będzie wybredna-placki śniły mi się pół nocy i o 8 miałam już pełny brzuch. :-)

reklama
Witajcie Dziewczynki :-)
Ja mam mega zaległości, bo w weekend wogole nie zagladalam, i przyznaje ze nie nadrobilam zaleglosci, a wczoraj miałam wolne i myślalam ze wszystko nadrobie, ale ... niestety. Jak wchodze w domu na BB to mi sie zawirusowywuje komputer :-( Weszlam rano i klapa, potem wogole chodzi jak zółw i nic sie nie chce otwierac, wiec po kilku takich razach mąż mnie poprosił zebym jednak nie wchodzila na forum :-( No i tak miałam odwyk mimo ze miałam urlop... A u was sie tak nie dzieje? Bo ja nie wiem co to moze byc, ale mąż mowi ze serwer BB moze byc zawirusowany i my tego wirusa sciagamy :-(
A tak poza tym to u nas wszystko OK. Mdłosci niestety jeszcze nie przeszły, brzuszek tak srednio rosnie a waga skacze jak szalona raz +2kg raz -2kg nie wiem czemu :-(
Wogole mysle zeby sobie w przyszlym miesiacu wziasc chociaz tydz L4 na odpoczynek, bo wczoraj na urlopie alez było super. Takie bezkarne leniuchowanie ;-)
Pozdrowionka i miłego dnia :-)

Do góry