reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Mam jeszcze pytanie, dzis odebrałam wyniki kolejne z krwi...pomózcie mi je odczytać i napiszce czy to norma czy nie:
Antygen HBs 0,12
Toksoplazmoza 16,30lU/mL
Toksoplazmoza 0,19

więc jeśli chodzi o toxo, to podejrzewam, że to pierwsze to IgG a drugie IgM - i wyniki są ok, po prostu masz już przeciwciała toxo, miałaś styczność z wirusem lub chorowałaś - wszystko w porządku.

natomiast jeśli chodzi o antygen HBs... jesteś pewna że ten wynik nie dotyczy czasem przeciwciał HBs a nie antygenu? jeśli to antygen, to zadzwoń do swojego gin i skonsultuj, bo powinien być ujemny (lub zerowy). ale my lekarzami nie jesteśmy, więc czasem nie panikuj tylko zadzwoń i się dowiedz :-)

reklama
Ja jak odebrałam swoje wyniki to na szczęście miałam inf. czy w normie czy nie. Ale z tą toxo to teżdo końca nie wiedziałam. Czarma magia.:nerd:

cayoo dziekuję:-D..a to HBs to Antygen na bank...a dzis ide odebrać zwolnienie to mu pokażę niech chociaż zerknie na wyniki...
..a ja załatwiłam wszystko na 15-ta przyjezdza komisja ze sraży pozarnej i kominiarz...
Miłego popoludnia...uciekam szykowac obiadek:)

Elunia1609 Ty wiesz jakie ja stresy w pierwszej ciąży z tego powodu miałam? :-D normalnie studia takie przerobiłam z badań, z wyników, z objawów w ciąży, że teraz mam taki luz jak odbieram wyniki i widzę że jest np zaniżony hematokryt... to się nie stresuję że może być coś nie halo, bo wiem od razu, że kobiety w ciąży mają zaniżony :-) ale co przeżyłam w pierwszej ciąży... panikara taka byłam, że coś niesamowitego ;-):tak: teraz jest znacznie lepiej.

i coś Wam jeszcze powiem.... UWIELBIAM BYĆ W CIĄŻY :-D

Karolina
o, dobrze że się z nim widzisz dziś, racja, pokaż mu te wyniki, on będzie wiedział najlepiej :tak:

i coś Wam jeszcze powiem.... UWIELBIAM BYĆ W CIĄŻY :-D

a ja juz bym chciała urodzić i zeby dziecko miało conajmniej rok ;-):rofl2: ciąza mi szybciej upływa niz pierwsza, ale generalnie to juz sie nie moge końca doczekac...

karolina - masz rację zrob porzadek... dobrze ze Was w nocy nie zaczadziło! aż mnie ciarki przechodzą!

rezeda - powodzenia przy pisaniu!

Ja teraz strasznie cierpię, jak do tej pory nie miałam żadnych mdłości, teraz za to są ze zdwojoną siłą. Myślałam że jak do tej pory nie było to po prostu nie będzie:baffled:
Musisz przetrwac te mdlosci, tak to juz jest jedne maja je wczesniej inne pozniej!! Taka juz natura bycia w ciazy:-D Pömysl ze juz za pare miesiecy bedziesz miala przy sobie takiego slodkiego Skarba:tak:
Ja tam podobnie jak niektore z Was uwielbiam byc w stanie blogoslawionym, mi i to szczescie przechodza pomalu mdlosci:tak:

reklama
Witam,

Hm mi sie bycie w ciazy tez calkiem podoba, ale chcialbym jzu chyba byc troche bardziej zaawansowana :-D zeby brzunio byl konkretny i fasolek konkretniejszy jakas mnie niecierpliwosc naszla :)
No i jak dla mnie jako ze doswiadczenia nie mam moglo by od razu miec kilka miesiecy, byloby takie stabliniejsze, starsznie sie boje takiej kruszynki :zawstydzona/y:

Do góry