reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Fredka dobrze, ze nareszcie pomaga i małej od razu lepiej, ale uważaj ze sterydami, ja jestem żywym przykładem jak sie mozna po sterydach nabawić problemów, też miałam wieczne problemy z cerą, kiedyś nie stwierdzano azs , leczono wiec mnie co lekarz to silniejsze leki, mocniejsze sterydy, dziś mam już problem z głowy, wyleczyć się nie da tego, co mam po lekach, wiec pamietaj aby ostorożnie ze sterydami.Mojej znajomej rewelacyjnie pomagał Elidel-a tez dziecko strasznie AZS miało.
Fajnie że mała się nie drapie, dziecku to naprawdę widac ulgę przyniosło. Trzymajcie sie dzielnie.

reklama
fredka a czy smarujez też Ali buzie,bo my też mamy maść sterydową niby słabą ale jednak i naczytałam sie, że nie za bardzo można ale w aptece pytałam i niby delikatnie i przez krótki czas to nic się nie stanie i nie wiem sama. My jesteśmy na etapie rozpoznawania przyczyn wysypki ale nas na szczęście nie swędzi

dla mam z dzieciaczkami z AZS atopowe zapalenie - APSIK - serwis alergologiczny.
Miesiąc marzec poświęcony jest tematowi atopowego zapalenia skóry. Podsumowaniem omawianego tematu będzie spotkanie z lekarzem specjalistą 6 kwietnia br. w sali konferencyjnej Szpitala MSWiA przy ul. Wołoskiej 137 w Warszawie. Zapraszamy do nadsyłania pytań związanych z tym tematem na adres: spotkanie@apsik.pl. Postaramy się, aby zostały one omówione podczas spotkania z lekarzem.
... W leczeniu miejscowym stosuje się maści neutralne w celu natłuszczania skóry, jak również zawiesiny i pasty ze związkami przeciwzapalnymi w celu zmniejszenia świądu. W przypadku nasilenia stanu zpalnego wskazane jest miejscowe stosowanie kortykosteroidów. U dzieci preparaty te należy jednak stosować ze szczególną ostrożnością ze względu na różnice w budowie i funkcjach skóry dziecka. Preparaty kortykosteroidowe stosuje się jedynie wówczas, gdy zmiany skórne nie reagują na inne leki przeciwzapalne. Należy pamiętać, że u niemowląt i dzieci do drugiego roku życia nie powinno stosować się miejscowych preparatów kortykosteroidowych na fałdy skórne i okolice odbytu, bowiem wchłanianie leku z tych okolic jest wielokrotnie większe niż z każdego innego miejsca na skórze...
Tak moim zdaniem, lekarze za zybko podają antybiotyki czy też hormony ect , informacja zawarta na tej stronie daje wiele alternatywnych rozwiązań.

może powyższe coś pomoże

Ostatnia edycja:
dzięki Enka. Niestety skóra Ali jest bardzo uszkodzona i sterydy niestety muszą wejść do leczenia. Jeśli chodzi o twarz mogę posmarować, jednak mam uważać i nie przesadzać. Skóra na twarzy jest bardzo delikatna. U nas jest zniszczona i dopóki się nie wygoi - delikatnie smarować do 3 dni.
Karmię Ale i nie mam jak pisać. Stąd skróty myślowe.

Fredka my też mieliśmy maść sterydową po 2 dniach wysypka zeszla ale strasznie się wysuszyła, a i my twarzy nie mogliśmy smarować.

kurcze ja juz nie wiem co sie dzieje z malym :-( jutro minie tydzien jak nie chce mleka z trudem wciskam w niego 50 ml :-( co jest ??? az tyle czasu by to trwalo przez szczepienie :confused: obiadki ladnie je po calym sloiczku owoce tez a mleka ani kaszek nie chce ze smoczka sie wierci i krzyczy probuje lyzeczka pluje i buzi nie chce otwierac tak jakby sobie wybieral je to co chce a przeciez nie moge mu zastapic mleka sloiczkami :-( do tego strasznie nerwowy dzis krzyczy az sie trzesie ze zlosci
zeby ??? :confused: pediatra mowila ze jeszcze daleko poza tym ostatnim ale to tez nie takie pewne. co mam robic zeby jadl :-:)confused: przez sen tez nie dziala karmienie
Wczoraj go wazylam wychodzi 5900 - 6 kg czyli jakby przybral przez ten tydzien

reklama
Hanrietta gratulacje i najlepsze życzenia dla Bobaska, bo tu juz nie są maluszki:):)

Całuski od forumkowej ciotki i Bartuśka

Do góry