reklama
Witajcie, co do karmienia to moja Mała też by jadła tylko i jadła. Moim wybawcą okazał się smoczek, dzięki niemu oszukuję Alcię i znacznie wydłużam przerwy między karmieniem. Myślałam, że się nie przyda a jednak. Karmię tylko piersią, ale czasami też mi się wydaje jakby pokarmu było mniej....widocznie bywają takie kryzysowe dni...
Co do pieluch nie próbowałam tych nowych Pampersów bo z tych zwykłych jestem zadowolona. Ostatnio idą mi jak woda. Przebieram Małą jeszcze spodenek nie ubiorę a tu już kupa. Dlatego dokupiłam pieluchy Dada i ich również używam zwłaszcza w domu, bo są tanie i jest ich dużo!
Co do pieluch nie próbowałam tych nowych Pampersów bo z tych zwykłych jestem zadowolona. Ostatnio idą mi jak woda. Przebieram Małą jeszcze spodenek nie ubiorę a tu już kupa. Dlatego dokupiłam pieluchy Dada i ich również używam zwłaszcza w domu, bo są tanie i jest ich dużo!
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
Witam Was kobiety, tak pomyślałam że Wy mi najszybciej pomożecie. Powiedzcie mi czy któraś z Was używała Pampersów tych nowych Premium Care czy coś w tym stylu??Są znacznie droższe niż te normalne ale chciałabym wiedzieć czym się tak na prawdę różnią. Może macie jakieś doświadczenie w tym kierunku to prosiłabym o odpowiedź, pozdrawiam Was ciepło i słodkie maleństwa również :-)
te premium care są bardziej delikatne od zwykłych pampersów... ja kupiłam na spróbowanie, ale następnym razem kupię znów te zwykłe... nie widzę sensu przepłacania za pieluchy, jeśli po tych zwykłych nic małej nie jest
fredka - jakbym czytała o sobie... mój starszy syn do tej pory grzeczny, teraz rzuca mi kłody pod nogi... w ciagu tygodnia dostał pare klapsów, a przeciez do tej pory nigdy go nie uderzyłam... poza tym notorycznie jestem niewyspana, i to jeszcze potęguje moją bezradnosc i nadpobudliwosc... młoda do północy ma kolki, a ok 4-ej młody sie budzi bo chce sie z mamą bawic... nie wiem skąd mu sie to wzielo... dodatkoo gonią mnie terminy, klienci, papiery i w ogóle co chwile sie wkurzam ze nie nadąrzam... a kiedys sobie przyzekałam ze nic nie zrobie kosztem mikołaja... ale sie nie da...
SoszkA_KrK
Zaangażowana w BB
a ja nie polecam Huggies Clasic na trzy założenia dwa razy się przesikał i raz kupka wylała i jeszcze brzuszek cały czarwony był polecam za to Rossman-owe chciałam tylko spróbować zachwalanych pieluch i na następny dzień musiałam kupić spowrotem w Rossmanie
Przeczytalam tak jednym okiem, i mowa o starszych dzieciach... To moja 3-latka ktora byla dotad aniolkiem nagle wszystko robi na przekor, powtarza ze sto razy i tez juz mi tak dziala na nerwy ze szok... nie myslalam,ze bedzie kiedys tak niegrzeczna.... ale wydaje mi sie ,ze jest po prostu zazdrosna... i mimo ze uwielbia Kinge i pomaga mi przy niej i w ogole,to chyba jej smutno,ze juz nie jest najwazniejsza :-(
A ja chora jestem....
A ja chora jestem....
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
hej hej
jesli chodzi o wątek butelkowy to naprawdę chcecie????
Jesli tak to załóżcie chociaż ja uważam że nie jest taki potrzebny
a o problemach z karmieniem piersią i butelką można pisać na wątku o laktacji..łatwiej będzie potem znaleść posty
moniczko dzięki za info na priva
mój młody ma straszne kolki i jak narazie jestem tutaj zawsze na szybko i z doskoku.
pędzę do mojeg krzykacza
a o problemach z karmieniem piersią i butelką można pisać na wątku o laktacji..łatwiej będzie potem znaleść posty
moniczko dzięki za info na priva
mój młody ma straszne kolki i jak narazie jestem tutaj zawsze na szybko i z doskoku.
pędzę do mojeg krzykacza
MagdaCha
podwójnie wrześniowa
Cześć
Widzę, że chyba przechodzimy kryzys pierwszego miesiąca. Juz się zastanwiałam czy ja jestem STRASZNA MATKĄ. momentami najchtniej bym sie zawinęła i uciekła. Chociaz na swojego małego narzekac nie moge je, spi. A jak nie śpi to nie płacze. Tez daję butlę-lecze brodawki. Teraz krmienie urosło do godzinnego rytuału. Najpierw prawy Cycuś (w miare zdrowy) pół godziny, potem gotowanie butli, wody i przygotowanie mleka lub podanie odciągniętego ( co ma miejsce co drugie karmienie bo kiepsko mi idzie ściąganie) a następnie odciąganie z lewego cycusia, którego małemu nie daje. W sumie wychodzi nam ok godziny a czasami nawet dłużej. Mam nadzieję, że do środy wyleczę brodawkę. Znowu przyjeżdż doradca laktacyjna i bedziemy dalej walczyc o karmienie piersia. Ja tez mam straszne obawy do przejści\a na butelkę. Chociaż ostatnio własnie wszyscy mnie pocieszają, zebym się nie martwiła jesli nie utrzymam laktacji i własiwie z kim nie rozmawiam to karmił z różnych przyczyn właśnie butlą. Ale przecież JA!!! pierwszego karmiłam ponad rok piersią a w tym pięć miesięcy TYLKO!!!!! piersią więc jakbym mogła tak się poddać. CHolera mnie bierze co znaczy presja..
Widzę, że chyba przechodzimy kryzys pierwszego miesiąca. Juz się zastanwiałam czy ja jestem STRASZNA MATKĄ. momentami najchtniej bym sie zawinęła i uciekła. Chociaz na swojego małego narzekac nie moge je, spi. A jak nie śpi to nie płacze. Tez daję butlę-lecze brodawki. Teraz krmienie urosło do godzinnego rytuału. Najpierw prawy Cycuś (w miare zdrowy) pół godziny, potem gotowanie butli, wody i przygotowanie mleka lub podanie odciągniętego ( co ma miejsce co drugie karmienie bo kiepsko mi idzie ściąganie) a następnie odciąganie z lewego cycusia, którego małemu nie daje. W sumie wychodzi nam ok godziny a czasami nawet dłużej. Mam nadzieję, że do środy wyleczę brodawkę. Znowu przyjeżdż doradca laktacyjna i bedziemy dalej walczyc o karmienie piersia. Ja tez mam straszne obawy do przejści\a na butelkę. Chociaż ostatnio własnie wszyscy mnie pocieszają, zebym się nie martwiła jesli nie utrzymam laktacji i własiwie z kim nie rozmawiam to karmił z różnych przyczyn właśnie butlą. Ale przecież JA!!! pierwszego karmiłam ponad rok piersią a w tym pięć miesięcy TYLKO!!!!! piersią więc jakbym mogła tak się poddać. CHolera mnie bierze co znaczy presja..
Dziewczyny co do pieluch zajrzyjcie do gazety dziecko, tam jest porównianie wszystkich pieluch. Z tego co poczytałam, to wszystko mi się zgadza.
A co do karmienia, ja narazie karmię. Jednak jak długo nikt tego nie wie. Moja jest tak cycuśna. Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Wyje od rana. Serce mi się kraja. A kolki.... boże ....
Wczoraj teściowa zabrała starszą na cały dzień. O jej jak było fajnie. Siedziałam tylko z malutką, mąż z psem w pracy. Naprawdę naładowałam sobie troszkę akumulatory. W środę urywam się z domu do pracy. Lecę podstemplować legitymację ubezpieczalni. Z małymi zostaje mąż. Och... już się nie mogę doczekać.
A co do karmienia, ja narazie karmię. Jednak jak długo nikt tego nie wie. Moja jest tak cycuśna. Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Wyje od rana. Serce mi się kraja. A kolki.... boże ....
Wczoraj teściowa zabrała starszą na cały dzień. O jej jak było fajnie. Siedziałam tylko z malutką, mąż z psem w pracy. Naprawdę naładowałam sobie troszkę akumulatory. W środę urywam się z domu do pracy. Lecę podstemplować legitymację ubezpieczalni. Z małymi zostaje mąż. Och... już się nie mogę doczekać.
Ja tez uzywam pampersow DADA i jak dla mnie rewelka !! uzywalam ich od poczatku i jestem bardzo zadowolona kupilam ostatnio pampersy zeby wyprobowac czy rzeczywiscie takie lepsze i szlag mnie trafial jeszcze zanim pol paczki zuzylam. Maly pupa odparzona umazany w kupie po plecy wogole nie chlona !!! Po dadzie pupa o polowe czystsza nie dokonczylam paczki pampersa i wrocilam do DADY jedynie co sie roznia to tym ze pampersy sa miekkie a te Dady bardziej sztywniejsze.
ale wiadomo kwestia gustu znam tez osoby co dade krytykuja. dla mnie super i prawie o polowe tansze.
ale wiadomo kwestia gustu znam tez osoby co dade krytykuja. dla mnie super i prawie o polowe tansze.
reklama
hej hej
W sumie to racja bo chwile o tych butlach pogadamy i watek pojdzie w zapomnienie i zasmieci aby forum