reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

dziewczyny, podobno usg przed 12 tyg daje najprawdziwszy wynik, bo +/-7 dni. im dalsze tym wyniki mniej prawdopodobne, bo np. to usg robione po 31 tyg. +/-21dni.
Hm.. w pierwszej ciazy mialam termin na 22 wg OM 26 wg Usg pierwszego... wg usg drugiego 28 wg usg trzeciego na 30 sierpnia... a urodzilam 3 wrzesnia.... wiec nie zgadzam sie! ;-)

Dla mnie te daty wszystkie to takie orientacyjne.... tak centralnie od daty terminu 2 tyg +/- .... inaczej mozna sfisiowac....

Ja mam termin na dzis.... i musze jechac do sklepu heheheeeeeee wsiade w autko a tu chlup! :-D:-D:-D O jak fajnie by bylo haha !:rofl2:

reklama
Witam.Pozdrawiam nie rozpakowane i te które już sie rozpakowały.Jak samopoczucie dziewczeta??U mnie jest ok choc zmeczenie swoje robi.Mój synek jest boski.
pozdrawiam cieplutko:-)

Witam wszystkie mamusie - te rozpakowane i te oczekujące. Jakoś mi brakuje czasu żeby coś do was skrobnąć - ciekawe czemu:-D:-D:-D
Ale tak poważne to nasz Oluś je i śpi. Jest niekłopotliwym dzieckiem. Ale jak tylko mogę to cały czas poświęcam Adasiowi żeby nie czuł się odtrącony. Póki co nie jest źle. Adaś Olka głaszcze i przytula i mówi na niego "Olunio". Bardziej jest zazdrosny o mojego męża niż o mnie. No ale myślę że to się jakoś unormuje :tak:
A tak poza tym to dziewczyny uważajcie na swoje cycusie, bo ja wczoraj dostałam gorączki 39 stopni. Chyba po prostu za dobrze znosiłam ten połóg i siedziałam z małym cały czas na dworze. Musiało mnie gdzieś dmuchnąć. Dzisiaj na całe szczęście jest już ok. Pozdrawiam was wszystkie.

witam mamusie po długiej przewie :) mamy kolejnego bobaska :) DOODA urodziła chłopczyka 3600 g 54 cm przez cc. synuś zdrowy a Dorota w sumie czuje się takk sobie ale jest przeszczęśliwa :)buziaczki dla Was od mojego Wiktorka :) trzymajcie sie dziewczyny cieplutko :) ja nie mam totalnie czasu na komputer ;/ a chciałabym cześciej tu zaglądać:-( buziaczki :*

witam środowo, ja też jeszcze w dwupaku i jak na razie nic nie wskazuje na to żeby się to miało zmienic. Dzis miałam wizytę u gin i liczyłam że usłyszę o odejściu czopa czy rozwarciu ale za to usłyszałam że nie tak szybko urodzę. Chyba szykuje mi się październik:tak:
Princi a ja myślałam że ty już wskoczyłaś na listę mamuś rozpakowanych bo zawsze często się odzywasz a tu nagle cisza
Olgha trzymam kciuki za skurcze i szybciutki poród. Malutka testuje Twoją cierpliwość:-)

Hm.. w pierwszej ciazy mialam termin na 22 wg OM 26 wg Usg pierwszego... wg usg drugiego 28 wg usg trzeciego na 30 sierpnia... a urodzilam 3 wrzesnia.... wiec nie zgadzam sie! ;-)

Dla mnie te daty wszystkie to takie orientacyjne.... tak centralnie od daty terminu 2 tyg +/- .... inaczej mozna sfisiowac....

Ja mam termin na dzis.... i musze jechac do sklepu heheheeeeeee wsiade w autko a tu chlup! :-D:-D:-D O jak fajnie by bylo haha !:rofl2:

w Twoim pasku jest napisane,ze masz termin za dwa dni. ;)
te info przeczytalam na stronie rodzicpoludzku.pl, Olgha tez tak pisala.
3go pazdziernika urodzilas?

gatta na dzis mam wg usg a na za 2 dni mam termin wg OM . Nie urodzilam 3 pazdziernika :-p jejq ale czytamy uwaznie ! " w pierwszej ciazy mialam termin na 22 sierpnia wg OM 26 sier wg Usg pierwszego... wg usg drugiego 28sier wg usg trzeciego na 30 sierpnia... a urodzilam 3 wrzesnia.... wiec nie zgadzam sie!"

z tym co napisalas ze "dziewczyny, podobno usg przed 12 tyg daje najprawdziwszy wynik, bo +/-7 dni. im dalsze tym wyniki mniej prawdopodobne, bo np. to usg robione po 31 tyg. +/-21dni."

Im pozniejsze usg, tym dokladniejszy wynik porodu byl :tak: Ktory zreszta i tak byl wywolywany ....

reklama
hej dziewczyny
A ja po porannej wizycie w szpitalu. Obudzilam sie dzisiaj ze strasznym bolem glowy i cisnieniem 130/90 ( a cala ciaze mialam 100/60)
W szpitalu spadlo mi do 130/80 i polozna stwierdzila ze jest ok. Zrobili mi KTG i kazali zgloscic sie jutro do konsultanta.
To juz 7 dni po terminie a tu taka spychoterapia:wściekła/y::no:

Do góry