reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Tak sie zastanawiam czy przed kazdym porodem dzidzia przestaje sie ruszac albo bardzo malenko?? Bo czytalam ze tak jest na krotko przed tylko nie wiem czy zawsze czy sie zdaza :confused: I teraz jak jest w dzien ruchliwa to mysle ze nie urodze tego dnia ale moze sie myle ????

reklama
Nie wiem jak to jest z tym ruszaniem przed porodem, jeśli to prawda to czeka mnie jeszcze pewnie dużo czasu, bo Emi wierci się i kopie niemiłosiernie i nawet więcej niż ostatnio. Więc pewnie dotrwam do terminu, a to jeszcze 3 tyg :-)

Hej laseczki-ja znowu obolała od rana-bóle jak na @ plus ból w krzyżu i jakieś skurcze z rana.Jadę za 2 godz.z mamą do szpitala na ktg i żeby mnie zbadali dokładnie-może jak będę miała fuxa to zostawią mnie na rodzenie;-)Barzdo bym chciała bo dziś mijają 2 tyg.jak mi cały czop wyleciał i to najgorsze 2 tyg.z całej ciąży.M.też już ma dosyć mojego codziennego jęczenia jak to mnie wsio boli.Wiec trzymajcie kciuki zebym szybko urodziła-z pierwszego usg dzidzia 9 dni większa niż o om więc całkiem gotowa do wyjścia.
liiviia-mój gin.w pzrychodni też nie nawszystko skierowanie dawał-mają takie ciecia finansowe że te droższe badania robimy same prywatnie.Ale dziwne bo hbs i wr miałam od niego...twój musiał przeoczyć coś.Ja mam wsio zrobione,jutro tylko odbieram wynik z wymazu i mam spokój.Z ruchami dzidzi to róznie,ja nei pamiętam czy starsze sie uspokajałay pzred porodami...myślę ze nie ma zasady żadnej.
elaine-dzieciaczki czekają na pełnie księżyca;-)a ta dopiero 4 września więc spokojnie...
W Końcu 2 na przodzie mi się pojawiła!!!Juhuuuuu-całą ciąże na to czekałam:))))

A mnie nrwobóle łapią:-(boli potwornie.I to łapią mnie w mostku i aż pod same gardziołko podchodzą:-(Czas na meliske ehh:dry:moje Kochanie pojechało na ryby:-(a ja z nowu sama.Nie nawidze tego siedzenia w samotności-dobrze że został jeszcze jeden samochód na podwórku to sobie wsiąde i pojade przed siebie:cool2:hehe.

Hej dziewczyny
mi jeszcze zostalo 29 dni do terminu, a moj maly wczoraj tak sie ruszal ze nie wiem czy w ogole spal????i tez mnie ciekawi czy z tym ruszaniem to jest jakas teoria-ze zwiastuje porod?czy odwrotnie...

Z tego co słyszałam to dziecko przed porodem się uspokaja.Więc pewnie powinno być grzeczne w dniu porodu,ale jak to sie mówi KAŻDY ORGANIZM JEST INNY;-)

Ostatnia edycja:
Olgha - masz rację, miałyśmy do pełni poczekać;-):-D
Mam nadzieję, że zrobią Ci badania i będzie ok. Jeśli chodzi o termin wg USG to moja Dzidzia jest 3 tyg do "przodu"...:dry: i nic, cisza, grzecznie siedzi-uparciuszek jeden.
Nawet ten męczący, suchy kaszel jej nie rusza. Czytałam, że powoduje skurcze macicy i może wywołać poród.:baffled: Rusza to tylko mnie, bo już nie wiem, gdzie mnie wszędzie boli...:dry:

Cześć dziewczynki!

Co do meldowania sie z porodówki to czy moge którąś z Was prosić o nr komórki:zawstydzona/y: wiem ze nie jestem tu jakoś strasznie długo ale chciała bym sie móc pochwalić Wam jeszcze ze szpitala:zawstydzona/y::tak:

Nadal mam nadzieje ze 12urodze:-) Już sie nie mogę doczekać:-p

W nocy standardowo wstawałam na siku 4razy- ciężarna powinna spać w ubikacji taką mam koncepcje;-)
ja Ci moge podać swój numer jeśli chcesz tylko jest jeden problem ja mieszkam w irlandii i bys musiała za niego zapłacic 60 gr ale może odezwie sie jakaś dziewczyna z Polski:tak:Gdyby co to ja sie zgłaszam żeby przekazać nowine od Ciebie:tak:

reklama
Do góry