reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Liiiviiia to wcale nie reguła że wywoływany poród jest szybki. Ja swój pierwszy miałam wywoływany bo byłam po terminie i ciśnienie mi skakało i wcale nie poszło szybko. Do oksytocyny podłączona byłam o 6 rano a o 17 urodziłam synka i to przez cc pomimo pełnego rozwarcia i skurczy partych. No i niestety nie wspominam porodu najlepiej bo właśnie te bóle które miałam po oxy były fatalne i niestety bardzo bolesna.

Romcia gratulacje że tak długo się trzymasz - im dłużej tym dla dzieciaczków lepiej :-)

reklama
Witam w piękny niedzielny poranek:-)
Noc była potworna nie spałam prawie wogle dopiero nad ranem zamknełam oczy ale co z tego jak o 7 znowu oczeta otwarte a jeszcze babcia za sciana mszy słucha namiętnie i głośno:wściekła/y::wściekła/y:
Ale to nic humorek mi dziś dopisuje,tyle że moje Kochanie jakieś złe ale coś sie zaraz wymyśli na poprawe humoru.Mój Oli mi dokucza bardzo.W nocy jakieś skurcze mnie łapały:-)czyżby coś sie zaczynało dziać:confused:
Pozdrawiam gorąco i miłej niedzieli życzę;-)
odezwe się wieczorkiem-trzeba kożystać z pogody i troche pospacerować:-)

Witam sie i ja z rana :tak:M już o 8 rano nasmażył nalesników i zjadłam z nutella:-D:-D:-DU nas pogoda jak zwykle do kitu!!!W wywyływaniem porodu nie jest tak źle jeśli chodzi oczywiście o mnie.Ja miałam też wywoływany o 6 dostałam oxtytocyne o 11 poczułam pierwsze skórcze przy badaniu odeszły mi wody a o 15 urodziłam ale naprawde nie wiem kiedy ten czas tak zleciał:tak::tak::tak::tak:
Ja jutro tez mam wizyte i moja lekarka zrobi mi wymaz z pochwy na paciorkowca;-).A we wtorek też ide sie zapytać czy syn dostał sie do przedszkola bo narazie zamknięte:confused:

hello, witam i ja, już po śniadanku i w trakcie małej kaffki :) chciałam zrobić sernik na zimno z malinami ale nie mają w spożywczaku na przeciwko a zawsze mieli a jak mi się zachciało to tak jest, eh :-( no i popełniłam przestępstwo bo kupiłam gotowe w piekarni ;-)
moja mała też się nie spieszy, badania sama zrobiłam, mam za mało czerwonych krwinek a białe na granicy ale to żelazo no i jutro też wizyta u ginki :tak: mogłaby powiedzieć że jedziemy na porodówkę hihihi ale nie wydaje mi się, dzidzia się przenosi zapewne ja 2 tygodnie na + w brzusiu siedziałam u mamy moja co najwyżej 7-8 dni będzie i trzeba będzie kombinować ze zwolnieniem :-(

ale łądna dziś pogoda, taką uwielbiam słonko świeci i chłodno najlepiej tak w lasach Warmińskich u rodziców na spacerek się wybrać i na grzybki :-)

:-D Witam niedzielnie!
Noc jak zwykle zaliczona- tyle o ile..z wstawaniem itp..:baffled: chyba zacznę się przyzwyczajać:baffled:

Piszecie, że jakoś cicho u nas:-). Czyżby Dziewczyny cisza przed burzą?:-D;-)
Wszystkie bóle, kłucia itp ucichły. Porody się wstrzymały-Dzieciaczki zrobiły się leniwe:-D. A jak nas ruszy to po kolei będziemy się meldowały z porodówek:-D.
U mnie też cisza. Może mamy wypocząć po raz ostatni?:-D

Negri ja wiem ze nie jest regula ze wywolywany jest szybki ale nie wiem czy zauwazylas ze probowalam pocieszyc jedna z naszych kolezanek ;-) a ty wszystko popsulas ;-):-) nie musi byc szybki ale moze i tak sie trzeba nastawiac a nie martwic ze to bedzie meka!! :blink:

Dzis nogi w zaden but nie zmieszcze ... nawet japonki mnie cisna a chyba nie istnieje but z mniejsza iloscia materialu niz dwa cieniutkie paski z japonek :-D

Dzidzia dzisiaj mi sie strasznie wierci na dole ... pierwszy raz odczuwam takie silne ruchy pod brzuchem zazwyczaj na gorze wiec moze to znak ze jest niziutko skoro pod brzuszkiem sie wierci biedactwo moze juz glowka w kanale utknela i macha raczkami ;-)

A co do tych badan to mnie wlasnie dziwi bo gin mi zawsze regularnie dawal co 2 msc i nie kazal chodzic prywatnie tylko zawsze ze skierowaniem ... a teraz cisza :dry: jak nie da mi jutro to zrobie sobie sama ...

a ja dziś miałam ciężką noc tym razem przez sny ... :baffled: śniły mi się chyba wszystkie dzieci jakie znam, do tego jakieś nowo narodzone ale nie wiem czy to na pewno moje było i w ogóle sny te były nie ciekawe :-( ehhh wrrrr ja już chcę urodzić !!

reklama
Cześć dziewczynki!

Co do meldowania sie z porodówki to czy moge którąś z Was prosić o nr komórki:zawstydzona/y: wiem ze nie jestem tu jakoś strasznie długo ale chciała bym sie móc pochwalić Wam jeszcze ze szpitala:zawstydzona/y::tak:

Nadal mam nadzieje ze 12urodze:-) Już sie nie mogę doczekać:-p

W nocy standardowo wstawałam na siku 4razy- ciężarna powinna spać w ubikacji taką mam koncepcje;-)

Do góry