reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrodzona niedoczynność tarczycy

anabuba jestes?mala ma jakąs dziwna chrypke,tak cicho gaworzy"

co prawda nie anabuba,
coś ci powiem, jedną z podstawowych oznak niedoczynności tarczycy jest właśnie ochrypły głos, może się zdarzyć tak, że dziecko ma nieodpowiednią dawkę hormonu ( za mało tyroksyny) i tak organizm "krzyczy" o więcej,
ale może też być i tak, jak w przypadku mojego syna, że on po prostu ma taki głos, bez względu na to, jaką ma dawkę leku, głos pozostaje bez zmian, jest niski, ochrypły i dwa razy głośniej mówi niż inne dzieci, choć żadnych problemów ze słuchem nie ma (przebadałam go na wiele sposobów;-) )

poza tym może twoje dziecko po prostu się przeziębiło i stąd taka zmiana w głosie, no chyba, że to trwa już jakiś czas......

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki magdulicha:)chora nie jest,piekne pogody byly wiec napewno sie nie przeziebila.od jakiegos tygodnia ma ten glos taki,ale w czwartek jedziemy do endo wiec sie okaze po wynikach.narazie bierze 25-ątki eutyroxs.w czwartek tez jade po odbiór orzeczenia,jestem ciekawa czy mi przyznali.pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za odpowiedz:)

witajcie dziewczyny
sorki ze nie odpisywalam ale bylam tydzien nad morzez z cala rodzinak:tak::tak::tak:
bylo bosko tylko szkoda ze tak krotko:-(

anabuba,ona po tych cwiczeniach spi bo jest wymeczona,ale wydaje mi sie ze 3 godz.spania to norma chyba?ja ja myje mydlem bambino od poczatku.a tak jak sie przebudzi to jest wesoła.8lipca mam wizyte u endokrynologa.

ja swoja tez mylam bambino ale wlasnie dodatkowow przy alergii to mydlo jej wysuszalo skore

W srode czeka nas pierwsze szczepienie, jak to jest ze szczepionkami, czy dziecku z niedoczynnoscia mozna podawac wszystkie szczepienia normalnie, tak samo jak calkiem zdrowemu dziecku?

moja z racji zwikeszonego napiecia miala na pocztaku tylko zoltaczke,z po 3 mies reszte juz normlanie

anabuba jestes?mala ma jakąs dziwna chrypke,tak cicho gaworzy:(dzis dostalismy kolejne cwiczenie,baaaaardzoooo trudne:(znowu zalamka kolejna:(.bylismy juz na komisji,wypytali mnie sie to co pisze w dokumentacji ktora oddałam,wogule tylko jakies dwie babki byly i z natalka nic nie robily,i zwykla pedjatra zbadala ja czy chora nie jest,znaczy osluchala ja.i tyle po komisji.pozdrawiam cie goraco.

bo tak wyglada komisja
najpierw bada dziecko zwykly peduiatra,pozniej pedagog ocenia rozwoj
daj znac jakie wyniki komisji

anabuba jestes?mala ma jakąs dziwna chrypke,tak cicho gaworzy"

co prawda nie anabuba,
coś ci powiem, jedną z podstawowych oznak niedoczynności tarczycy jest właśnie ochrypły głos, może się zdarzyć tak, że dziecko ma nieodpowiednią dawkę hormonu ( za mało tyroksyny) i tak organizm "krzyczy" o więcej,
ale może też być i tak, jak w przypadku mojego syna, że on po prostu ma taki głos, bez względu na to, jaką ma dawkę leku, głos pozostaje bez zmian, jest niski, ochrypły i dwa razy głośniej mówi niż inne dzieci, choć żadnych problemów ze słuchem nie ma (przebadałam go na wiele sposobów;-) )

poza tym może twoje dziecko po prostu się przeziębiło i stąd taka zmiana w głosie, no chyba, że to trwa już jakiś czas......

zgadzam sie z Magdulicha
moja czesto lapala chrypki niby bez powodu bo zdrowa ale okazalo sie ze byly to chrypki alergczna-np. na suchy pokarm dla rybek,na nabial tez chrypka reagowala i na inne rzeczy
pomagal nam wtedy zyrtec,wapno i tantum verde

tera zna szczescie spokoj

dzieki magdulicha:)chora nie jest,piekne pogody byly wiec napewno sie nie przeziebila.od jakiegos tygodnia ma ten glos taki,ale w czwartek jedziemy do endo wiec sie okaze po wynikach.narazie bierze 25-ątki eutyroxs.w czwartek tez jade po odbiór orzeczenia,jestem ciekawa czy mi przyznali.pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za odpowiedz:)

kochana taki upal to najlepszey czas na choroby gardla!
wcale nie zima!
ale moze to tez byc zbyt niska dawka leku
mojej zwykla chrypka do tygodia ustepowala:tak:

Hej!
Anabuba, myślałm już, że kosmici Cię porwali! Fajnie że odpoczęłaś :)
My komisję mamy 24 sierpnia dopiero, marnie to widzę ale do stracenia nic nie mamy.
Jak tam Weronika po dodatkowej dawce jodu? ;) Ja marzę o wyjeździe nad morze... Zresztą o wyjeździe w góry też marzę ;p
Pozdrawiam wszystkie mamy!

shenen no jestem jestem;))))
kosmici takich heter nie biora;)))))))))

Weronika dobrze,zobaczymy co wyjdzie w wynikach;)
pogode mielismy super,kawtera 300m od morza wiec w ogole bosko.ogladam fotki z uteskniemeim....j=kiedy znow pojade?....

a Ty w gory masz duzo blizje niz ja;)

Witamy drogie mamy!!!!!!!!
po przeszło 2 miesiecznej przerwie. na razie sie przywitam a w wolnym czasie przeczytam zaległosci.
Mamy Oskarka, mieszkamy w naszym domku. czyli po porodzie, po przeprowadce, rece pelne roboty. Całuje was wszystkie.

shenen no jestem jestem;))))
kosmici takich heter nie biora;)))))))))

Weronika dobrze,zobaczymy co wyjdzie w wynikach;)
pogode mielismy super,kawtera 300m od morza wiec w ogole bosko.ogladam fotki z uteskniemeim....j=kiedy znow pojade?....

a Ty w gory masz duzo blizje niz ja;)

Anabuba!
Skąd wiesz, może kosmici gustują w heterach ;)
Prawda, w góry mam zdecydowanie bliżej niż nad morze ale wiele w tym roku z tego nie wyniknie, niestety.

Ania7706, jeszcze raz gratuluję :)
U mnie tak spokojnie bo Maja u babci już drugą noc spała, Magda jak jest sama zdecydowanie mniej wrzeszczy bo nie ma się z kim kłócić. Dzisiaj wieczorem ją zabieramy i pewnie znowu szok przeżyję, chyba muszę sobie po prostu zatyczki do uszu kupić ;p
Miłego dnia, kobity!

Witamy drogie mamy!!!!!!!!
po przeszło 2 miesiecznej przerwie. na razie sie przywitam a w wolnym czasie przeczytam zaległosci.
Mamy Oskarka, mieszkamy w naszym domku. czyli po porodzie, po przeprowadce, rece pelne roboty. Całuje was wszystkie.

witaj Aniu i serdeczne gartulacje:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Anabuba!
Skąd wiesz, może kosmici gustują w heterach ;)
Prawda, w góry mam zdecydowanie bliżej niż nad morze ale wiele w tym roku z tego nie wyniknie, niestety.

Ania7706, jeszcze raz gratuluję :)
U mnie tak spokojnie bo Maja u babci już drugą noc spała, Magda jak jest sama zdecydowanie mniej wrzeszczy bo nie ma się z kim kłócić. Dzisiaj wieczorem ją zabieramy i pewnie znowu szok przeżyję, chyba muszę sobie po prostu zatyczki do uszu kupić ;p
Miłego dnia, kobity!

przezylas noc?:-D:-D:-D
u mnie jest podobnie
przez ostatnie pare dni mialam gosci i mala z krzyku dostala niezlej chrypki:sorry2:
ale juz jej przechodzi:tak:

Dziewczyny ja nie spałam calej nocy od 5 lat i nie przespię przez najblizsze 3 minimum.... M A S A K R A. Dzisiaj chcialam dokonczyc zaczeta zupe kalafiorowa juz pozostal tylko kalafior.... ryczały dwa na raz. zatyczki dobra rzecz. Trudno... trzeba sobie jakos radzic. po przeprowadzce. kazda babcia mieszka ponad 25 km. samotne zycie sie rozpoczelo.

reklama
Do góry