wisienka159
Aktywna w BB
hej anabuba dostalam juz termin na komisje,28 czerwiec.ciekawa jestem czy faktycznie mi przyznają.w srode drugie cwiczenie pewnie mi pokaze rechabilitantka.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny jak i o jakiej porze podajecie tabletke, my dopiero wdrazamy sie w ten problem i kiepsko nam to idzie, musze sobie jakis patent na mala znalezc zanim dziecko sie w nerwice wpedzi... mala w noce je max 2 razy, jest na piersi, rano budzi sie bardzo roznie, nie ma stalej pory wiec i tabletke podajemy roznie... zazwyczaj budzi sie bardzo glodna i wytrzymanie te 20 min czy pol godziny (ile czekacie?) to masakra jest, nosze ja na rekach i robie co moge zeby nie plakala a rozpacz jest straszna, chodze z nia, bujam i nie moge uspokoic... az w koncu przysypia zmeczona i jakos ten czas przetrzymujemy... kiedys zaczela kwekac po 5 rano wiec niemalze na spiocha dalam tabletke, ponosilam jeszcze chwile i zasnela, myslalam ze to dobry patent no i dzis znow tak sprobowalam... pech, dalam po 5 tabletke a ona sie rozbudzila i juz nie zasnela wiec spania koniec... sama juz nie wiem jak to robic, czy godzina ma znaczenie? jak wy sobie z tym radzicie?
Miska kiedy Magda była maleńka dawałam jej tabletkę przez sen, w strzykawce (kupowaliśmy wtedy dużo 5 ml strzykawek ) było tego malutko i jakoś "przechodziło", wstawała jakąs godzinę później na mleko i było ok. Teraz oczywiście jest przyzwyczajona że na śniadanie trzeba poczekać. Co do godziny podawania - tabletkę koniecznie trzeba podać przed 10 rano bo odpowiada to naturalnemu wyrzutowi hormonu.
DZIEWCZYNY! POSZUKUJĘ DZIECIĘCEGO (najlepiej) endokrynologa w celu konsultacji. Bardzo zależny mi na jego/jej fachowości - możliwie jak najbliżej Lublina! Warszawa byłaby idealna ale jak trzeba będzie pojechać dalej, to pewnie też pojedziemy
Czekam na odzew, pozdrawiam!
witaj anabuba,mojej malej znów sie wysusza skora i luszczy,czy moze to byc z powodu ze ten hormon sie podwyższa albo obniza?bo sie martwie tym.nie mam pojecia od czego innego bo ciagle jest smarowana oliwka i natluszczana.
ja mog swoja polecic z instytutu ale nie wiem czy prywatbie przyjmuje
such skora jest pzy zbyt niskim tsh
ale czy glos jej sie obnizyl i jest apatyczna?
jezeli nie to moze byc wina mydla,alergii,wody,proszku do prania
czym ja myjesz?ja uzywam Oillan ,ydelka-seria emolientow dla alergikow i nie tylko
cos jak emolium tylko polowe tansze bo kostka kosztuje 10zl a nie ponad 20zl.na dlugo starcza i ladnie nawilza skore.nie potrzeba oliwek.moze tego sprobuj.
W srode czeka nas pierwsze szczepienie, jak to jest ze szczepionkami, czy dziecku z niedoczynnoscia mozna podawac wszystkie szczepienia normalnie, tak samo jak calkiem zdrowemu dziecku?