reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrodzona niedoczynność tarczycy

Ja jestem dzis zdolowana wynikami. Im wieksza dawka hormon u tym gorsze wyniki :-( Juz nic nie rozumiem.... Dr kazala mi sie przejmowac tym,ze TSH tak bardzo spadlo (jeszcze 3msc temu bylo w normie, bardzo wysoko), wazne jest to FT4. I teraz tylko na te Ft4 robic mamy badania co 6tygodni.

ale konkretnie jakie ma wyniki, w wartościach? Rozumiem, że TSH ma niskie a FT 4 w normie, tak? proszę podaj wartości, jakoś tak jaśniej będzie, że tak powiem!

reklama
ale konkretnie jakie ma wyniki, w wartościach? Rozumiem, że TSH ma niskie a FT 4 w normie, tak? proszę podaj wartości, jakoś tak jaśniej będzie, że tak powiem!
Juz pisze. TSH bylo w normie, tylko gwaltownie spadlo (juz jest po za norma )jak mala zaczela brac hormony. To FT4 bylo za niskie i jest nadal.
Wszystkie wyniki
wynik z 11.09
TSH - 3 generacji - 5,95 ulU/ml norma 0.63-4,12
FT4 - 10,5pmol/L norma 11,1-27,3
FT3 - 4,64,pg/ml (N 2,14-7,2)

wyniki z 9.10
TSH - 7,480 mU/l norma 1,36-8.8
FT4 - 11,55 pmol/l norma 13,9-26,1

i wyniki z 10/11 :
TSH - 6,4 mU/l norma 1,36 - 8,8
FT4 - 9,92 pmol/l norma 13,9-26,1
Tu rozpoczela przyjmowac Eutyrox 25 (1/4tab. dziennnie)

wyniki z 18/12 - dawka 1/4tab dziennie
TSH 1,140
FT4 11,81
(normy j.w.)

wyniki z 10/02 - dawka 1/2tab. dzinnie
TSH 0.266
FT4 13,21
(normy j.w.)

OSTATNIE WYNIKI
wyniki z 12/4 - dawka 1/2tab. 2 dni w tyg. 3/4tab 5dni w tyg.
TSH 0,123
FT4 12,35
(normy j.w.)

Od wtorku ma brac dawke: 2 tyg. 3/4tab. codzinnie, potem 2 dni w tyg. 3/4tab, 5 dni w tyg cala tab.

Z gory dziekuje za interpretacje wynikow

witam ,jestem tu nowa,moja córka tez urodziła sie z tym.czy wasze dzieci miały tez osłabione napięcie mięsniowe?moja córka ma 2 miesiące.

witaj wisienko!
a moze cos wiecej o sobie i dziecku?:-)
moja miała zwiekszona napiecie miesniowe ale to z racji duzej i dlugiej zółtaczki ,ale podobno osłabione napiecie jest własnie zazwyczaj przy niedoczynnosci

a córka miala robione badania?
chodzisz z nia gdzies na rehabilitacje?po wiotkosc trzeba rehabilitowac:tak::tak::tak::tak:

czekam na wizyte u neurologa,ona też miala przedłużajaca sie żółtaczke,aż 3-tygodnie miała ja:(.badania miala robione jak 5 dni skączyła,zadzwonili do nas z kliniki że musimy z nia przyjechac.wtedy potwierdziły sie badania,miała wysoki poziom tsh itd:(najwiekszy ma problem z główka,jak sie ją bierze do na rece to jej leci ta główka do tyłu,nie umi jej utrzymać,i tylko na jednym boku trzyma glowke,ciezko jej przewrócic na druga strone:(jestem załamana i ciagle sie dobijam tym:(

Wisienko
nie martw sie na zapas
wszytsko sie ulozy tylko koniecznie potzrebna wam szybko rehabilitacja!
im szybciej tym lepiej
jak panstwowo dlugo trzeba czekac to idz prywatnie
i bierz skierowanie od pediatry na rehabilitacje

ja zostalam mama majac niespelna 20lat:rofl2::-)
ale fakt ze jak masz dwojke takich szkrabow to masz co robic:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
moja tsh z bibuly po porodzie miala ponad 270! apotem z krwi napisyly tylko ze ponad 100,wiec i tak baaaaaardzo duzo
pociesze cie faktem ze jezeli corka odtsaje hormon od 5 czy 6 dnia zycia to baaaaardzo wczesnie i to dobrze rokuje
poczytaj sobie wczesniejsze posty:tak::tak::tak::tak:

co do suwaczkow,kurcze zrobilam je dawno,ale postaram sie pomoc
klinknij np na moj suwaczek to Cie przekieruje na strone z suwaczkami
robisz zsobie suwaczke i jak skoczysz to masz rozne opcje
musisz sobie skopiowac to co jest napisane w BBcode czy jakos tak
a pozniej w opcjach wejsc w sygnature i tam wkleic to co skopiowalas i zatwierzdic badz zapisac,nie pamietam juz
jest tez strona testowa na ktorej mozesz testowac czy masz juz swuaczek czy nie

mam nadzieje ze troche pomoglam

a synek jest zdrowy?

on ogólnie jest zdrowy,tylko czesto choruje na zapalenie oskrzeli,na dodatek nie chce pic syropów bo mu nie smakują,i zaraz jest po podaniu odruch wymiotny.i zawsze konczy sie to zastrzykami:(

reklama
suwaczek to zrobiłam ale nie umiałam go dac do mojego profilu:(skopiowałam link ale gdzie sa te niby opcje?i sygnatura?małej ostatnio ft4 wyszło idealne i teraz w maju mamy zrobic tylko tsh.pedjatra powiedziała nam ze niby nie jest tak zle ale mysle ze nam da po neurologu te skierowanie na rechabilitacje.tylko czy na fundusz jest jakas rechabilitacja?martwie sie bo jezeli to tylko płatne bedzie to nie stac nas na to:(.mam zamiar starać sie o zasiłek pielegnacyjny,ale nie wiem czy to uznaja?

Do góry