reklama
Dzwoniłam na izbę przyjęć na Kamieńskiego i to nie jest prawda że teraz jakoś na dniach się zamykają owszem będzie tam jakaś przebudowa bodajże podjazdu ale Pani z izby nic nie wie o zamknięciu więc jej chyba można ufać w końcu jest tam na bieżąco. :-)
Pozdrawiam :-)
ja dzwoniłam na Kamieńśkiego wczoraj czy przedwczoraj- na numer oddziałowej na położnictwie i mówiła, że zamykają nie IP tylko samą porodówkę. Można przyjechać jeszcze 8ego do popołudnia, ale potem rodzić już nie... Oddział położniczy ma być otwarty-dla kobiet, które urodziły wcześniej, czy innej patologii, tylko w tych dniach nie ma podobno być możliwości rodzenia
Chyba po prostu jak coś się w tych dniach zacznie to zadzwonić jeszcze i dopytać...
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
ja dzwoniłam na Kamieńśkiego wczoraj czy przedwczoraj- na numer oddziałowej na położnictwie i mówiła, że zamykają nie IP tylko samą porodówkę. Można przyjechać jeszcze 8ego do popołudnia, ale potem rodzić już nie... Oddział położniczy ma być otwarty-dla kobiet, które urodziły wcześniej, czy innej patologii, tylko w tych dniach nie ma podobno być możliwości rodzenia
Chyba po prostu jak coś się w tych dniach zacznie to zadzwonić jeszcze i dopytać...
No to ja już nic z tego nie rozumiem :-( jutro pojadę tam osobiście
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was rodziła lub ma zamiar rodzić na Brochowie?? Ja mam termin na 30 maja a że jest to moja pierwsza ciąża nie mam pojęcia co trzeba sobie i dziecku spakować do porodu i po porodzie. Co szpital "funduje" a czego nie? Bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedz. A tak w ogóle myślicie że Brochów to dobry wybór?
p.powietrzem
Fanka BB :)
kaziga, powiem Ci jedno - w każdym szpitalu warto rodzić wydaje mi się, że w każdym jest to samo lub prawie to samo. Ja rodziłam na Brochowie, jestem bardzo zadowolona i nie widzę powodu, dla którego miałabym odradzać ten szpital, ponieważ wyniosłam z niego bardzo dobre wspomnienia. Nie widzę również powodu, dla którego miałabym odradzać lub szczególniej polecać jakikolwiek inny szpital we Wrocławiu czy poza nim. Z perspektywy czasu na bazie własnych doświadczeń mogę powiedzieć, że następnym razem będę mądrzejsza i zamiast głowić się gdzie rodzić i czytać opinie o każdym szpitalu, to bardziej przygotuję się do pierwszego spotkania z dzieciątkiem, do samego porodu. Nie ważne gdzie, to od nas zależy, jak poród będzie przebiegał i jak się na niego nastawimy. W każdym szpitalu możemy trafić na "gorszą zmianę" i różne inne minusy czy plusy. Skoro interesuje Cię Brochów, to nie zastanawiaj się dłużej. O ile nic się nie zmieniło, to potrzebujesz praktycznie wszystkiego najlepiej zadzwoń do samego szpitala. To, co na pewno oni zapewniają, to ciuszki dla dzieci (ja zabrałam, ale ostatecznie ich nie używałam; z resztą żadna mama nie używała, bo po co mają nam te ciuszki później ginąć w praniu, a i przebierać dzieciaczka co chwilę tylko po to, żeby je "wystroić" to nie ma sensu - choć wiadomo, to indywidualna sprawa, więc jak kto chce), pieluchy tetrowe też są, jak i koszule dla kobiet, ale zawsze lepiej mieć swoje wygodniejsze, chociażby żeby się lepiej czuć. Co do listy, to można takie znaleźć w internecie. To, o czym ja osobiście zapomniałam zupełnie, to własne sztućce (choć ostatecznie, jak nie masz, to też dostaniesz bez problemu), kubek i termometr ; p nie przejmuj się i nie przesadzaj z pakowaniem, przecież zawsze ktoś Ci może coś podrzucić. Aha, i duuużo wody !!
Ostatnia edycja:
w teleexpresie przed chwilą mówli że we wrocławiu w jednym ze szpitali można już przez całą dobę dostać znieczulenie? Tylkko albo nie powiedzieli albo nie dostłyszałam w którym? Wiecie coś o tym?
Brochów
reklama
ps.a wiecie może tak właśnie na Brochowie wygląda sprawa porodu rodzinnego? Ile sal? Czy trzeba się wcześniej zapisywać? Ile ewentualnie się płaci?
na tym nam zależy najbardziej i szukamy szpitala, gdzie jest większa szansa (teraz jak Kamieńskiego zamkniety) niż 2 sale
na tym nam zależy najbardziej i szukamy szpitala, gdzie jest większa szansa (teraz jak Kamieńskiego zamkniety) niż 2 sale
Podziel się: