reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

Troszkę mnie dziwi że płacicie za porody rodzinne gdyż jest to nie zgodne z prawem . Szpital jedynie może pobrać opłatę za skutki materialne jakie poniósł czyli np za fartuch dla taty itp a nie za samo bycie przy rodzącej.
a żeby nie było że wiadomości wyssane z palca :
Tzw. poród rodzinny | Prawo do opieki i wsparcia ze strony bliskich osób

nie dajcie się ta kasa przyda się Wam na coś innego potrzebnego dziecku!!!

reklama
Troszkę mnie dziwi że płacicie za porody rodzinne gdyż jest to nie zgodne z prawem . Szpital jedynie może pobrać opłatę za skutki materialne jakie poniósł czyli np za fartuch dla taty itp a nie za samo bycie przy rodzącej.
a żeby nie było że wiadomości wyssane z palca :
Tzw. poród rodzinny | Prawo do opieki i wsparcia ze strony bliskich osób

nie dajcie się ta kasa przyda się Wam na coś innego potrzebnego dziecku!!!
link nie dziala...moze to nie zgodne z prawem ale ta kase sie wplaca dobrowalnie niechcesz miec porodu rodzinnego nie placisz...niby kasa idzie na szpital ale w od pierwszego mojego porodu do drugiego nic sie niestety na brochownie nie zmienilo na plus...do samych sal do rodzenia nie mam zastrzezen bo sa super(te rodzinne sale) ale juz pobyt po porodzie to masakra dla mnie...

Felidae- niestety to co piszesz to smutna prawda ale wydaje mi się że mimo wszystko warto walczyć o swoje! :tak::-)

wszystko fajnie, tylko to lekarz decyduje czy zzo da czy nie, ba, nawet często nie on, bo to zależy czy anestezjolog ma akurat dyżur, a tych u nas jak na lekarstwo, tak więc możemy zapomnieć o zzo jeśli rodzimy w innych godz nić 8-15

Najświeższe wieści z Dyrekcyjnej. Od 17 lutego szpital zamknięty. Od 1 Marca przyjmują na Borowskiej. Informacje oficjalne podawane przez lekarzy pacjentką. Przy czym obawiają się że będą obsuwy i od 17 będzie zamknięte na 100% tak nie wiadomo czy aby od 1 będą przyjmować na Borowskiej. Właśnie stamtąd mnie wypuścili więc wieści świeże jak bułeczki
czyli od jutra zamknięta Dyrekcyjna tak?

Po pierwsze dzisiaj Zimmer w TVP Wrocław mówił o przenosinach, że od 01 marca zaczynają już tam​
no to zobaczymy czy ten Twój Zimmer taki słowny jak piszesz ;-) bo z tego co wiem to tylko pieprzy i nic poza tym, proszę - przykład http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,79448,6399170,Sukces_akcji__Chce_godnie_rodzic_we_Wroclawiu_.html

Ostatnia edycja:
gie-oska - ta wpłacana kasa to nawet nie tyle idzie na szpital, co na fundację, ale ordynator zapytany na jaką nie za bardzo umiał odpowiedzieć na pytanie ;) tak więc prawo swoje, a życie swoje..poza tym, nikt nie zmusza do płacenia, można rodzić na sali ogólnej (o Panie spraw bym tam nie trafiła;))

reklama
hermionka Publikacja tych przepisów to raczej szansa do odzyskania kasy przez kobiety które korzystały z "zoo". i nie mówię, że na ban k odzyskają tą kasę.
Masz dużo słuszności w tym co piszesz. Każdy patrzy jak sie nachapać i nikt nie myśli o szarych ludziach...Co do przenosin na Borowską...szpital i sprzęt stoi i niszczeje więc są naciski na już, ale co z tego wyjdzie :/
Życzę szczęścia wszystkim przyszłym rodzącym :-)

Do góry