na chłopski rozum to lekarz wyznacz Ci termin w którym masz sie zgłosić do szpitala, a w najgorszym razie jedziesz przy pierwszych symptomach porodu ...żeby nie było za późno. Ja przez torbiel miałam mieć CC planowany poród był na 5 maja a dr ciąć mnie chciała bodajże 24 kwietnia. Na szczęście urodziłam SN :-) ale w moim przypadku synek był malutki przez rodzinne stresy rósł wolniej niż wskazywał wiek i to zadecydowało. Więc myślę ze wszystko zalezy od tego jak przebiega ciąża i jak dzidziuś rośnie :-) mogą chcieć robić zabieg od 38 tygodnia co uważane jest za terminowy poród. Zapewne dziewczyny Ci napiszą co i jak :-)
reklama
hej,
ja miałam planowany cc na dyrekcyjnej. kładą tak, aby cc było wykonane w trakcie 39 tc. ja trafiłam wcześniej na początku 38, bo synek się spieszył, na szczęscie dotrwałam do 39. Jeżeli nic się nie będzie działo, brak skurczy itd. to położą Cię pewnie w 39 albo końcówka 38. Dla dziecka potrzebne są pieluszki, chusteczki, maść do pupy. Możesz wziąć ubranka jak chcesz, ale mają szpitalne wdzianka. Tetry też dają. Dla siebie koszule (do cc dają służbową :-) ), ręczniki, majtki z siateczki i wkłady,wodę z dzióbkiem polecam po cc, ręczniki normlane i papierowe dobrze mieć do osuszania rany. miałam cc prawie rok temu, ale chyba się duzo nie zmieniło ;-) .
oczywiście lekarz daje skierowanie :-)
ja miałam planowany cc na dyrekcyjnej. kładą tak, aby cc było wykonane w trakcie 39 tc. ja trafiłam wcześniej na początku 38, bo synek się spieszył, na szczęscie dotrwałam do 39. Jeżeli nic się nie będzie działo, brak skurczy itd. to położą Cię pewnie w 39 albo końcówka 38. Dla dziecka potrzebne są pieluszki, chusteczki, maść do pupy. Możesz wziąć ubranka jak chcesz, ale mają szpitalne wdzianka. Tetry też dają. Dla siebie koszule (do cc dają służbową :-) ), ręczniki, majtki z siateczki i wkłady,wodę z dzióbkiem polecam po cc, ręczniki normlane i papierowe dobrze mieć do osuszania rany. miałam cc prawie rok temu, ale chyba się duzo nie zmieniło ;-) .
oczywiście lekarz daje skierowanie :-)
Ostatnia edycja:
Dziękuję za odpowiedź
Ja mam zaświadczenie od ortopedy i teraz do gina idę. Jak on tam pracuje,to on będzie robił cięcie? A wcześniej byłaś spotkać się z położną,czy lekarz Ci powiedział co zabrać? Mogło się coś zmienić, bo ostatnio na poczekalni kobietka mówiła,że jej koleżanka miała też planowane cc i miała się stawić dopiero w dniu cięcia. Nic wcześniej. Mojemu dziecku śpieszy się od połowy ciąży, więc jem fenoterol i siedzę,jak na bombie;/ A gdybyś mogła mi powiedzieć jeszcze,ile leżałaś w szpitalu i w jakich ilościach tego wszystkiego trzeba zabrać?
L4dY-bIrd
doula
Jeśli kieruje cie na cc twój lekarz prowadzący i do tego pracuje w tym szpitalu gfzie chcesz sama rodzic to moze on robic cc( zalezy od dyzuru) lub zlecic komuś innemu z pracy) Zapytaj o to na wizycieDziękuję za odpowiedźJa mam zaświadczenie od ortopedy i teraz do gina idę. Jak on tam pracuje,to on będzie robił cięcie? A wcześniej byłaś spotkać się z położną,czy lekarz Ci powiedział co zabrać? Mogło się coś zmienić, bo ostatnio na poczekalni kobietka mówiła,że jej koleżanka miała też planowane cc i miała się stawić dopiero w dniu cięcia. Nic wcześniej. Mojemu dziecku śpieszy się od połowy ciąży, więc jem fenoterol i siedzę,jak na bombie;/ A gdybyś mogła mi powiedzieć jeszcze,ile leżałaś w szpitalu i w jakich ilościach tego wszystkiego trzeba zabrać?
Po cc jesli niema powikłań i nie ma duzego przyrostu bilurbiny u maluszka mozesz wyjść juz w 4 dobie po cc .
Lekarz zazwyczaj niemówi co trzeba zabrać ze sobą do szpitala. Zajmuje sie tym położna
Jesli chcesz wiedzieć co musisz mieć ze sobą w tym szpitalu to zadzwoń poprostu do szpitala na oddział noworodkowy i sie zapytaj
info z dziś od dr Fuchsa z Dyrekcyjnej - napewno nie zamykają 17 lutego!!! na Borowską jeszcze nie ma przetargu na łóżka, a nawet jakby był rozstrzygnięty to jest jakiś czas na protesty itp, tak więc jeszcze sie napewno nie przenoszą
Madlein
Fanka BB :)
Ha ha ha dobry żart.
Po pierwsze dzisiaj Zimmer w TVP Wrocław mówił o przenosinach, że od 01 marca zaczynają już tam.
A po drugie łóżka zamawiali już jak ja leżałam na położnictwie.
Akurat przywieźli do mojej sali takie łóżeczko jakie będą na Borowskiej do testowania dla pacjentek...
Mi go nie dali, wyrzucili mnie do innej sali pod pretekstem dezynfekcji sali. Następna, która przyszła po dezynfekcji je testowała.
Po pierwsze dzisiaj Zimmer w TVP Wrocław mówił o przenosinach, że od 01 marca zaczynają już tam.
A po drugie łóżka zamawiali już jak ja leżałam na położnictwie.
Akurat przywieźli do mojej sali takie łóżeczko jakie będą na Borowskiej do testowania dla pacjentek...
Mi go nie dali, wyrzucili mnie do innej sali pod pretekstem dezynfekcji sali. Następna, która przyszła po dezynfekcji je testowała.
info z dziś od dr Fuchsa z Dyrekcyjnej - napewno nie zamykają 17 lutego!!! na Borowską jeszcze nie ma przetargu na łóżka, a nawet jakby był rozstrzygnięty to jest jakiś czas na protesty itp, tak więc jeszcze sie napewno nie przenoszą
Oj to my się chyba na tą Borowską jeszcze nie załapiemy
reklama
Podziel się: