reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

B]patrynia[/B] z tym taśmowym rodzeniem to przenośnia i nie sądzę żeby to miało wpływ na pozycję rodzenia, choć większośc położnych jednak preferuje od II fazy pozycję leżącą

laurana - a tym porodem sn na Dyrekcyjnej twojej znajomej to mnie zdziwiłaś bo mi się wydawało że Dyrekcyjna właśnie nie boi się cesarek - ale to moje obserwacje tylko i mogę się mylić.
ja jednak do takich jednostkowych przypadków - jak opowieśc kobiety o Oławie - to podchodzę z dystansem bo nie znam żadnego szpitala w którym nie wydarzyłaby się jakś tego typu tragedia i wiadomo że takie opinie zapamiętuje się bardziej, ale w takiej sytuacji to chyba bym musiała rodzić w domu bo zaden szpital nie jest wiarygodny. Jedyny szpital od którego mój gin kazał mi się trzymać z daleka to Kamieńskiego - ale nie uzasadniał dlaczego. Ja jeszcze do marca wogóle nie wyobrażałam sobie że będę rodzić w innym miejscu niż u swojego gina na Dyrekcyjnej, ale doniesienia z porodówek jednak skłoniły mnie do zastanowienia się. Oczywiście jestem z tych co dmuchają na zimne więc zabezpieczyłam się na wielu frontach i mój lekarz wie że jak wszystko będzie ok to będę w Wałbrzychu i umówiliśmy się że on będzie bardziej monitorował moją ciążę pod tym kątem - tzn sprawdzał częściej czy nie ma jakichś problemów typu owinięcie pępowinką czy wcześniejszy poród - gdyby były to ląduję na Dyrekcyjnej bez dyskusji, natomiast jak będzie wszystko ok to Wałbrzych któremu też nic zarzucić nie można (no poza tym że nie ma tam mojego gina :tak:). Wrocławskie szpitale są dobre - tyle że przepełnione

reklama
Witam:-)
Dziewczyny mam pytanie czy wiecie może co trzeba mieć ze sobą do szpitala jeżeli chodzi o dyrekcyjna? dla mnie i dla dziecka
Z góry dziękuje

Witam:-)
Dziewczyny mam pytanie czy wiecie może co trzeba mieć ze sobą do szpitala jeżeli chodzi o dyrekcyjna? dla mnie i dla dziecka
Z góry dziękuje

Hej Madziu:-D,

na szkole rodzenia mówili, ze zabrać trzeba:
MATKA - dokumenty:
- karta ciązy
- oryginał grupy krwii
- dowód osobisty
- w przypadku chorób przewlekłych wyniki badań
- wskazania do cesarki jeżeli takowe są
- aktualny wynik z pochwy w kierunku paciorkowca
- aktulana ksiązeczka zdrowia bądź inne potwierdzenia opłacenia składek

Mama akcesoria - tutaj zależy co sama uważasz za słuszne, ja wezmę
- koszule
- staniki do karmienia
- recznik kąpielowy duży, mały
- wkładki laktacyjne
- majtki poporodowe
- podpadki poporodowe - choć dają ligninę
- kapcie
- klapki pod prysznic
- skarpetki
- szczoteczka, pasta do zębów, szampon, szare mydło, Tantum Rosa
- krem do brodawek
- sztucce
- papier toaletowy
- termometr
- ksiązka, gazety
- woda mineralna

Dla dziecka:
- pampersy
- chusteczki nawilżające
- krem do pupy
- 3 pieluchy tetrowe, pieluchę flanelową - mogą się przydać
- ubranka na wyjście

to chyba na tyle:-D, trochę się nazbierało:-D

Lenkaa ja rodziłam w Wałbrzychu i jestem super zadowolona, tak jak pisałaś, szpital ma 3 stopień referencyjności, neonatolgia jest tam na naprawdę wysokim poziomie (sam personel oraz sprzęt), tak jak pisałaś, niejeden wrocławski szpital do pięt nie dorasta... Co do znieczulenia - polecam wszystkim, mój poród trwał 19 godzin, ale te 4,5 godziny, kiedy działało znieczulenie - pozwoliło mi - jeśli mogę to tak określić - na regenerację sił.

Dziewczyny, ja ostatnie kilka dni spedzilam na patologii ciazy na Brochowie i wcale nie zamierzam uciekac z Wroclawia. Ja jestem zadowolona z opieki, zarowno poloznych, jak i lekarzy.
Ja też leżałam na patologi na Brochowie i też nie mam złych wspomnień...ale tak na 100% nie jestem zdecydowana...muszę sobie poczytać Wasze opinie

A mam pytanie: jak można sprawdzić, który szpital będzie w jakim miesiącu zamknięty?? Gdzieś usłyszałam, że Brochów ma być zamknięty w lipcu, ale nie wiem na ile to prawda...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry