reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

W Środzie Śląskiej jest porodówka. Moja znajoma tam rodzila i była zadowolona. Niestety nie znam więcej szczegółów.
Byłam w tym szpitalu na oddziale dzieciemy bo robiłam badania mojemu synkowi. Personel był bardzo miły i wszystko mi mowili. Jedyny minus jest taki ze mało tam miejsca. Podobno mieli się przenosić do wyremnotowanego budynku ale nie wiem czy tak sie stało.

reklama
czesc;] ja mam termin na 6 maja ;) ale ze szyjka mi soie juz skrocila o cm i mam rozwarcie na 2 cm wiec nawet nie wiem czy przetrwam ten miesiac :D w kazdym razie chcialam sie spytac..czy to prawda ze we Wrocku nie mozna dostac znieczulenia zewnatrzoponowego? nawet za kase?

i jeszcze..jako ze nie posiadam auta ale mieszkam blisko klinik na chalbinskiego to jesli dojade sama do szpitala a oni mi powiedza ze nie ma miejsc i mam jechac gdzie indziej moge zazadac / ladnie poprosic :D zeby karetka mnie zawiozla gdzie indziej?

i jesli chcialabym zeby moja mama byla kolo mnie chociaz na poczatku to msuze to jakos zglosic?

no i jeszcze jedno, wg mojej rodziny glupie pytanie :D ale chcialam wziac ze soba przenosny odtwarzac dvd zeby na poczatku jak bedzie bolalo a nie bede musiala nic robic (ewentualnie poskakac na pilce ;p) odciagnac moje mysli ogladajac jakis film :) to to w ogole dozwolone?

Ostatnia edycja:
Czesc,

Z tego co mi wiem raczej na znieczulenie nie ma co liczyc jak chodzi o wrocek. Chyba jedyny szpital ktory daje takie znieczulenie jest w walbrzychu.

Jak chodzi o sluchanie muzyki nie wydaje mi sie zeby to byl jakis problem szczegolnie w pierwszej fazie porodu.
Co do zglaszania osoby to ja przy swoim porodzie mowilam na izbie przyjec ze chcialabym zeby maz byl przy mnie i wtedy dostal odpowiednie ubranko. Z tego co slyszalam to zalezy od szpitala bo w niektorych sa osobne sale do porodow z osoba towarzyszaca i nie zawsze niestety jest miejsce.

Jeżeli dostaniesz sie do szpitala gdzie mają osobne pokoje ( na Chałbińskiego są dwa) do porodów rodzinnych to nie widzę problemu. mogą jedynie się bać o to żeby sprzęt nie zaginął...:-) i mogą dlatego odmówić. "Zoo" we wrocku jak najbardziej za kase sie da zalatwic ale ta przyjemność kosztuje 1000 zł ( albo i więcej) o ile znajdzie się chętnego anestezjologa, który zgodzi sie być przez cały poród blisko ( tzn za to sobie odpowiednio policzy) z tego co wiem to sa nie chętni bo to bardzo nie unormowane czasowo zajęcie...:-) jedna pani rodzi 3 godziny inna 30...

Wiem, że na Kamieńskiego można załatwić ZZO, ale zrobić to, to chyba jakiś wyczyn. Trzeba skontaktować się z działem marketingu szpitala (chodzi o jakieś ubezpieczenie, oświadczenie, ze w razie jakichś komplikacji nie będzie się pozywać szpitala do sądu itp.) Zastanawiałam się nad porodem właśnie w tym szpitalu i pytałam o tą sprawę położną. Z działem marketingu się nie kontaktowałam. Także jak chcesz wiedzieć więcej to po prostu podjedź do szpitala i spytaj położną, będziesz mieć info z pierwszej ręki. O możliwościach wzięcia ZZO w innych wrocławskich szpitalach - szczerze mówiąc nie sądzę, żeby się to udało. Brochów i Dyrekcyjna na stronie Fundacji Rodzić po ludzku reklamują się, że oferują taką usługę w miarę dostępności anestezjologa - który pewnie nigdy nie jest dostępny:cool:

O możliwościach wzięcia ZZO w innych wrocławskich szpitalach - szczerze mówiąc nie sądzę, żeby się to udało. Brochów i Dyrekcyjna na stronie Fundacji Rodzić po ludzku reklamują się, że oferują taką usługę w miarę dostępności anestezjologa - który pewnie nigdy nie jest dostępny:cool:

Na dyrekcyjnej nie ma mozliwości wzięcia zzo:no:, własnie ze wględu na brak dostatecznej liczby anestezjologow:-(

cześć wrocławianki. Zrobiłam rekonesans co do zzo we Wrocławiu i na pewno w całym mieście nie ma możliwości sobie załatwić tego znieczulenia :no: - nawet za pieniądze. Ja uciekam do Wałbrzycha - już jestem po konsultacji anestezjologicznej z ich anestezjologiem i zostałam zakwalifikowana do zzo. Jak ktoś ma możliwość to polecam - uważam że mają bardzo miły personel - oceniając te kontakty jakie z nimi miałam do tej pory.

reklama
Dziewczyny, bez znieczulenia też można urodzić...nie kierujcie się przy wyborze szpitala znieczuleniami,bo poród boli,ale nie przesadzajmy...można wytrzymać ...kierujcie się raczej tym co będzie jeśli dziecko będzie wymagało natychmiastowej pomocy z powodu jakiejś wady...co wtedy? Wy w szpitalu , w innym mieście...a dziecko w innym?
We Wrocławiu też można urodzić...wszędzie będzie boleć i nikt po głowach nie będzie głaskał , nawet jeśli będzie super miłą osobą..W każdym szpitalu można trafić na wredną położną...a można i na cudowną...

patrynia
jeśli nie jesteś zmotoryzowana ,a nie przyjmą Cię z powodu braku miejsc,to maja obowiązek przetransportować Cię do innego szpitala karetką.

Co do odtwarzacza DVD...trochę rozbawiła mnie to,że chcesz film oglądać przy porodzie :D Myślę,że i tak nie będziesz potrafiła się na tym skupić...to są ogromne emocje...

Ostatnia edycja:
Do góry