reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

Nie jest tam źle. Ja naprawdę byłam zadowolona.
Nie wiem co masz na mysli piosząc odwiedziny porodówki i sal przed porodem, bo na porodówce są tylko rodzące z osobami toowarzyszacymi. Nie ma chyba odwiedzin, bo tam sie tylko rodzi.
Żeby odwiedzić musisz iść na górę, najlepiej umów się wcześniej telefonicznie i któraś połozna CIę oprowadzi. Ja polecam z całego serca. Mam nadzieję, że z następnym dzieckiem tez tam trafię.
Pozdr.

Dzięki:)
No właśnie o to mi chodziło:) Chcę zobaczyć jak wygląda porodówka i sale zanim się zdecyduję całkowicie na ten szpital. A do kogo trzeba zadzwonić? Masz jakieś namiary?

reklama
Nie jest tam źle. Ja naprawdę byłam zadowolona.
Nie wiem co masz na mysli piosząc odwiedziny porodówki i sal przed porodem, bo na porodówce są tylko rodzące z osobami toowarzyszacymi. Nie ma chyba odwiedzin, bo tam sie tylko rodzi.
Żeby odwiedzić musisz iść na górę, najlepiej umów się wcześniej telefonicznie i któraś połozna CIę oprowadzi. Ja polecam z całego serca. Mam nadzieję, że z następnym dzieckiem tez tam trafię.
Pozdr.
Jeśli możesz, to napisz coś więcej o położnych, bo pamiętam, że 6 lat temu nie było fajnych - chyba, że ja akurat źle trafiłam. Na szczęście były młode stażystki i pomagały nam przy dzieciaczkach. Bo te stare, to szkoda gadać....

hej ja też chce rodzić na Kamińskiego i też na październik 19 mało co wiem o tym szpitalu ale zaryzykuje jak chcesz to też jest wątek mamy październikowe2009 zaglądnij tam do nas
Dzięki, ale jetem na innym forum już dłuższy czas i chyba bym nie wyrobiła - siedząc na dwóch:) Bo już bym chyba od kompa nie odeszła.
Pozdrawiam wszystkie październikówki i zapraszam do nas:)
Oczekując na dziecko - Forum dziecko-info.com

Dzięki za odpowiedzi.
A czy na Dyrekcyjnej nie ma intensywnej terapii dla noworodków? Czy na Dyrekcyjną trzeba się wcześniej umawiać, żeby zobaczyć oddział? No i z kim trzeba się umówić? Czy jest szansa wynajęcia położnej?
Do Marmy:
Czy miałaś kogoś znajomego w tym szpitalu czy byłaś zupełnie obca?
Pozdrawiam

Na dyrekcyjnej jest intensywna terapia noworodków i można obejrzeć szpital ale nie wiem z kim trzeba się umawiać. Mój lekarz prowadzący był z tego szpitala ale że leżałam tam 3 tygodnie dowiedział się jak już wychodziłam bo akurat miał dyżur i robił obchód. Tak więc nie byłam tam osobą po protekcji. Tz. jak rodziłam to akurat miał dyżur i przyszedł do mnie ale porodu nie odbierał go ani nie był później. A szpital znałam wcześniej stąd że leżałam tam wcześniej na patologi.

hej dziewczyny czy któraś z Was zamierza rodzic na Kamieńskiego i czy zorientowała sie co potrzeba wziac ze soba do szpitala?? Podobno przy wejsciu na oddział jest jakaś lista rzeczy!!! Z góry dzieki za info.:-)

Hej, ja się wybieram do rodzenia na Kamieńskiego, ale nie widziałam żadnej listy przy wejściu na porodówkę jak ją odwiedzaliśmy z mężem w lipcu. Za to na stronie szpitala jest mniej więcej oznaczone co przyda się wziąć:
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny we Wrocławiu, Ośrodek Badawczo - Rozwojowy, ul. H. Kamieńskiego 73a, 51-124 Wrocław
jest tam też telefon na oddział gdzie można się umówić na wizytę i zobaczyć wcześniej jak to wygląda. Uważam, że dobrze jest faktycznie pojechać wcześniej, choćby po to, żeby poznać drogę i sam układ szpitala. My się przy wizycie strasznie pogubiliśmy już w samym szpitalu - po prostu weszliśmy głównym wejściem zamiast wejść od strony ostrego dyżuru. Ciekawe jak tam teraz wygląda, bo jak byliśmy miesiąc temu ciągle trwały remonty :))

Hej, ja się wybieram do rodzenia na Kamieńskiego, ale nie widziałam żadnej listy przy wejściu na porodówkę jak ją odwiedzaliśmy z mężem w lipcu. Za to na stronie szpitala jest mniej więcej oznaczone co przyda się wziąć:
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny we Wrocławiu, Ośrodek Badawczo - Rozwojowy, ul. H. Kamieńskiego 73a, 51-124 Wrocław
jest tam też telefon na oddział gdzie można się umówić na wizytę i zobaczyć wcześniej jak to wygląda. Uważam, że dobrze jest faktycznie pojechać wcześniej, choćby po to, żeby poznać drogę i sam układ szpitala. My się przy wizycie strasznie pogubiliśmy już w samym szpitalu - po prostu weszliśmy głównym wejściem zamiast wejść od strony ostrego dyżuru. Ciekawe jak tam teraz wygląda, bo jak byliśmy miesiąc temu ciągle trwały remonty :))

Witam, jak umawiałaś się na obejrzenie oddziału, to dzwoniłaś w tym samym dniu, czy jakoś położna wyznaczyła Ci datę?

Tangola planujecie poród rodzinny?? Opowiedz troche o tych salach jak to wszystko wygląda!! mozliwe ze sie wybiore w weekend poogladac oddział. Powiedzcie dziewczyny czy jak chce miec poród rodzinny (to od wejscia na izbe przyjęc razem z mężem on cały czas przy mnie zostaje??) to na IP zgłaszam ze chcemy razem rodzic?? Pytam bo to mój pierwszy poród:-) A i mam pytanie czy wykupujesz sobie usługe akuszerska ta za 600 zł??

reklama
ja rodziłam na Chałubinskiego i z położnej jak i opieki po jestem bardzo zadowolona...no moze jedynie nie ze zszywania bo doktorek zrobił za duzy supełek zaciskający i to boolało ciągle:-(

ale tak to polecam ten szpital, mąz był ze mną od samego poczatku do konca - za poród płacilismy cegiełke 150zł

Do góry