reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

Martwi mnie sprawa gronkowca na Kamieńskiego - kuzynka rodziła rok temu i dziecku musiała prawie od razu podać antybiotyk, bo zarazili małego gronkowcem. Powiedziała, ze nigdy tam już nie urodzi, bo to sprawa bardzo pwoszechna w tamtejszym szpitalu .
No i się zastanawiam, bo moja córcia wyszła zdrowa ze szpitala 3 lata temu, teraz też bym chciała tam rodzić, macie jakieś aktualne wiesci na temat czystości na Kamieńskiego????

reklama
Witam,

Ja mam termin porodu na pocz listopada i planuje rodzic na Kamienskiego.
Z waszych opinii juz wysnioskowalam, ze jako takiej dobrowolnej cegielki nie ma, tylko oficjalna oplata za polozna ( 600 pln ) przez fundacje przy szpitalu.
To bardzo dobrze, bo juz nie trzeba nic dawac "za plecami" tylko zostalo to w koncu uregulowane :)
Ale oprocz oplaty za polozna, placi sie tez za porod rodzinny/obecnosc meza przy porodzie ???
I jak wyglada sprawa porodu w wodzie/ jest tylko 1 wanna, wiec jest spore prawdopodobienstwo ze bedzie zajeta !
Ile kosztuje dodatkowo porod w wodzie ?
Narazie z opinii Waszych wyselekcjonowalam 2 ( Jolanta Horyn, Ewa Swat )
Ktores jeszcze polecacie/odradzacie ???
Jak wyglada sprawa ZNIECZULENIA ?
Czy bez problemu na Kamienskiego mozna dostac znieczulenie?
Czy jest odplatne/ ile ono kosztuje ??

Ale oprocz oplaty za polozna, placi sie tez za porod rodzinny/obecnosc meza przy porodzie ???
Nie

I jak wyglada sprawa porodu w wodzie/ jest tylko 1 wanna, wiec jest spore prawdopodobienstwo ze bedzie zajeta !

rzadko jest zajęta

Ile kosztuje dodatkowo porod w wodzie ?
tego nie wiem

Narazie z opinii Waszych wyselekcjonowalam 2 ( Jolanta Horyn, Ewa Swat )
Ktores jeszcze polecacie/odradzacie ???
Jak dla mnie tylko Barbara Mucha

Jak wyglada sprawa ZNIECZULENIA ?
nie ma :)
Czy bez problemu na Kamienskiego mozna dostac znieczulenie?
zapomnij ;)

Czy jest odplatne/ ile ono kosztuje ??[/QUOTE]
możesz wynająć swojego prywatnego anestezjologa i z nim przyjść inaczej nie da rady

Czy któraś z Was była z mężem i z wykupioną położną? czy jest sens jeśli mąż będzie prosić dodatkowo położną?

ja byłam :) bez swojej położnej w życiu bym tak szybko nie urodziła
a mąż przydaje się tylko do podawania wody i ewentualnego prowadzenia np pod prysznic ;)

Haha Kaśka na sali porodowej tez Ci tak humor dopisywał ? :-)
Ja chciałabym poród rodzinny na Kamieńskiego, ale chyba nie będę położnej wynajmowała.
Może trafię na jakąś ludzką- na dyżurze.

co do szpitala dowiedziałam się wczoraj że na Dyrekcyjnej trzeba sobie kupić w aptece lewatywe a i samemu się ogolić do porodu i panuje tam gronkowiec tylko to jest nie oficjalne więc o tym nikt nie gada no i to co każdy juz wie że tam jest syf

reklama
hehehe niezłe. rodziłam na dyrekcyjnej i byłam bardzo zadowolona. gronkowca ani syfu nie widziałam a z personelu byłam bardzo ale to bardzo zadowolona bo bardzo mi pomogli. No ale każdy wie swoje....A co lewatywy to robisz sobie jak chcesz- ja nie robiłam i nie była mi potrzebna a co do golenia to mnie golili bo sama nie dałam wcześniej rady i też problemu nie było...................

Do góry