reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocław dzieciom

Znajoma chodzi z 2-letnią córką do miejsca o nazwie MILUDY - gdzieś przy Legnickiej.
Opowiadała, że dzieci uczą się zasad panujących w przedszkolu, na początku z rodzicami, z czasem zostają z Panią już bez rodziców. Dzieci uczą się piosenek, wierszyków, tańczą, robią prace plastyczne: malują farbkami paluszkowymi, lepią z masy solnej, plasteliny, robią jakieś zadania na kartach pracy. Mają przerwę na wspólne jedzenie śniadania. Na koniec zajęć jak już są wszyscy rodzice (podobno dzieci są w stanie zostać same już po 3, 4 zajęciach) są zabawy wspólne - chusta i jakieś tam zabawy integrujące. Co jest fajne, koleżanka mówi, że Pani prowadząca zajęcia (chyba pedagog i logopeda) rozmawia z rodzicami na temat obserwacji poczynionych podczas zajęć. Rzekomo mamy radzą się jej w kwestii problemów wychowawczych. Trochę mnie przeraża czas trwania zajęć - 2 godziny, my chodziliśmy na zajęcia do Urwiska, które trwały krócej i było ciężko żeby dziecko tyle wytrzymało - w mojej opinii te zajęcia powinny trwać max 1 godzinę. Koleżanka jednak mówi, że nawet nie wie kiedy ten czas mija, a dzieci mają problem żeby wyjść do domu bo jeszcze się chcą bawić.
Spróbuję się zapisać w kolejnym tygodniu, nie wiem jak tam jest z miejscami w grupach, koleżanka mówi że ponieważ grupy są max 8 osobowe to robi się tam już problem z dostępnością miejsc. Jak tylko przejdziemy przez pierwsze zajęcia dam znać jak było.

reklama
<<MIKOŁAJKI>> cafe inspiracje
Zostało jeszcze kilka miejsc na mikołajowe spotkania, w związku z tym zapisy przedłużamy do poniedziałku do godz.20.00
godz. 11.00 - 2 wolne miejsca
godz. 16.00 - 3 wolne miejsca
godz. 17.30 - 5 wolnych miejsc
Zapraszamy, szczegóły pod linkiem:MIKOŁAJ - zapisy na spotkanie
Opłaty za zdjęcia (jeśli kto chętny) załatwiajcie proszę z Nel Kusto nela@dymopulos-kusto.com

polecam cafe inspiracje w tym roku mają duży wybór zajęć także muzycznych Jula uwielba zajęcia z p.Łukaszem jak chodziłyśmy regularnie to co rano mówiła że idzie lala z panem;)

Córeczka ma 2,5 roku i chodzimy na zajęcia właśnie do MILUDÓW. Już na trzecich zajęciach córa została w sali z dziećmi bez mojej obecności. Widać, że czuje się bezpiecznie a po za tym cały czas dzieci robią coś ciekawego, nie nudzą się. W czasie zajęć mogę w recepcji wymieniać doświadczenia z innymi rodzicami. Fajnie, że są takie miejsca :)
Dojeżdżamy z Krzyków bo nie znalazłam w pobliżu takich klubików dla maluszków.

Ja chodziłam z synkiem na zajęcia dla dzieci przy Zakrzowskiej 29 (w budynku Askotu). Mają szeroką ofertę zajęć dla Maluchów

Cześć :) Jestem tu nowa, z nowymi nowinkami dla mam i ich dzieci:)
20 listopada 2013 rusza zimowa grupa przedszkolna w Językowo Sportowym Przedszkolu Tygryski we Wrocławiu. Przedszkole jest śliczne, Panie mają doświadczenie i dokładają wszelkich starań, by dzieci przychodziły z uśmiechem do przedszkola co dzień.
Zajęcia dodatkowe są ciekawe i pozwalają rozwinąć talenty dzieci od najmłodszych lat.
Przedszkole to znajduje się na pl. św. Macieja 7a, w centrum Wrocławia.
można też spotkać nas na www.przedszkole-tygryski.pl
sama mam takiego małego tygryska:)
Dla mam mamy zajęcia z samoobrony w poniedziałki o 19:30 i w środy o 17:30, bardzo fajne, mamy bardzo dobrze się na nich bawią, i znajdują dla siebie czas, by zadbać o linię i jednocześnie o bezpieczeństwo, a dla dzieci mamy również judo od przedszkola, oraz inne zajęcia popołudniowe, wszystkie informacje można znaleźć pod numerem 71 321 36 35 lub 505 956 980
:) Pozdrawiam

reklama
Restauracja „U Żabojada”
ul. Witosa 39, Jelcz Laskowice

zaprasza

Dzieci w wieku od 3 do 6 lat
na warsztaty kulinarne

16.XI – godz.17.00 – „Zabawy z pizzą”
21.XII – godz.16.00 – „Piernikowe smaki”
18.I – godz.16.00 – „Karnawałowe smakołyki”

Informacje i zapisy pod nr tel. 733-110-100

Podczas warsztatów Dzieci odkryją tajemnice udanej pizzy, zbadają co też siedzi w pozornie zwykłym pierniku, a także zadbają o to, by karnawał nie kojarzył się tylko z tańcem i maskami.Wszelkie działania Dzieci wykonywać będą samodzielnie pod czujnym okiem Cioci Iwonki J

Warsztaty poprowadzi Iwona Mnich-Przesmycka, autorka kulinarnego bloga kuchniakreatywna.blox.pl. Animatorka imprez dziecięcych w Galerii ogrodniczej „Zielone Centrum”, zajęć edukacyjnych w Klubie Malucha Mama-Mimi&Bambini z Wrocławia, zajęć teatralnych i sportowych w Przedszkolu Europejski Klub Kubusia Puchatka VII z Ramiszowa.

Grupa: max.12 Dzieci (możliwość towarzystwa Rodzica)
Koszt: 15,00zł/Dziecko (w cenie napój)
Czas: ok.90 minut

Do góry