reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

reklama
O jej, teraz mi dałaś do zrozumienia!

Ja wciąż nie mogę się otrząsnąć po stracie bliskiej mi osoby. Natomiast z czasem boli, ale człowiek się do tego bólu przyzwyczaja. Chociaż nadal moje myśli uciekają do niej dzień w dzień.
Ból z czasem jest mniej odczuwalny, bo czas leczy rany, ale wystarczy jeden gest/sytuacja/nastrój żeby wróciło wspomnienie o tych, których już z nami nie ma.

Wniosek taki, że lepiej zrobić niż nie 😉 Zwłaszcza, że rak szyjki zaraz po raku piersi to jeden z tych najczęściej występujących u kobiet. A te 40zł więcej portfela nie zaboli 😉
Zastanawia mnie teraz jakie działania się podejmuje, jeśli takie HPV zostanie wykryte 🤔 No bo raka może jeszcze nie być, załóżmy, że zmiany żadne niewidoczne, a szczepień i lekarstw na to chyba nie ma. I co w takiej sytuacji?
są szczepionki na HPV btw i naprawdę warto je zrobić (nawet jeżeli ma się już wirusa). Najbardziej skuteczna na rynku to Gardasil9, trzydawkowa. Na zachodzie raka szyjki już praktycznie nie ma właśnie dzięki temu, ze się szczepi dzieciaki.

reklama
Do góry