reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Ale możliwe że zrobila się torbiel, jeśli 22.04 byłam u gina na badaniu i nic nie było widać? Nigdy nie miałam tez torbieli.
Nie mówię, że u Ciebie przyczyną również jest torbiel, ale że tak to wyglądało u mnie - nie chciałabym, żebyś się niepotrzebnie stresowała :)

Po prawidłowej owulacji może wystąpić np. torbiel ciałka żółtego.

Żeby rozpocząć stymulację, musisz mieć pewność, że wszystko jest ok i że nie zrobisz sobie nia większego problemu.

reklama
Nie mówię, że u Ciebie przyczyną również jest torbiel, ale że tak to wyglądało u mnie - nie chciałabym, żebyś się niepotrzebnie stresowała :)

Po prawidłowej owulacji może wystąpić np. torbiel ciałka żółtego.

Żeby rozpocząć stymulację, musisz mieć pewność, że wszystko jest ok i że nie zrobisz sobie nia większego problemu.
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź. No nic, poczekam na rozwój wydarzeń, jak do wieczora się nie rozkręci to będę się kontaktowała z moją Panią doktor.

Cześć, fajnie że do nas dołączyłaś - oby nie na długo ;)

Co do testów - dobrze jest podczas rozpoczęcia testowania sprawdzić jak się ma ich wybarwienie do faktycznego stanu w jajnikach - czyli korelacja wybarwiania testów z monitoringiem owu u lekarza. Może dałabyś radę podejść jutro do lekarza?

Testy i mają swoją ważność i są tylko kawałkiem papierka, który nie zawsze musi pokazywać prawdziwy obraz.
Rozmawiałam z lekarzem ustaliliśmy, że dam sobie czas na spokojnie przed monitoringiem, sama tak chciałam..
Ale brakuje cierpliwości

Zamówiłam badania Mucha w Alab. Z kodem maj100 jest spora zniżka
Ooo, dzięki za cynk 😊 Ja idę we wtorek. W ogóle zauważyłam, że tego badania MUCHa nie da się opłacić wcześniej na stronie (nie da się dodać do koszyka). Jest tylko ta opcja rozszerzona o HPV właśnie. Ale z tą zniżką u mnie wyszło zaledwie ok. 40zł więcej, więc się zdecydowałam. Przekonała mnie też teściowa, bo poszłam do niej zapytać (jest po histerektomii w związku z nowotworem) czy jest sens robić skoro za każdym razem cytologia mi wychodzi prawidłowa i robię co 1-2 lata regularnie. To mi powiedziała, że jej ostatnia cytologia też wyszła prawidłowa, a niewiele czasu później okazało się, że ma raka 😐

reklama
Ale możliwe że zrobila się torbiel, jeśli 22.04 byłam u gina na badaniu i nic nie było widać? Nigdy nie miałam tez torbieli.
Możliwe. Byłaś 4dpo, czyli bardzo krótko po owulacji. Ja byłam ostatnio na USG 2 dni przed okresem i miałam torbiel krwotoczną z opisem, że może odpowiadać przejrzałemu ciałku żółtemu. Potem poszłam na monitoring w 10dc i torbieli już nie było. A takie torbiele mogą podkrwawiać. Na następnym monitoringu poproś lekarza, żeby sprawdził czy się wchłonęła.

Do góry