reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Ale możliwe że zrobila się torbiel, jeśli 22.04 byłam u gina na badaniu i nic nie było widać? Nigdy nie miałam tez torbieli.
Nie mówię, że u Ciebie przyczyną również jest torbiel, ale że tak to wyglądało u mnie - nie chciałabym, żebyś się niepotrzebnie stresowała :)

Po prawidłowej owulacji może wystąpić np. torbiel ciałka żółtego.

Żeby rozpocząć stymulację, musisz mieć pewność, że wszystko jest ok i że nie zrobisz sobie nia większego problemu.

reklama
Nie mówię, że u Ciebie przyczyną również jest torbiel, ale że tak to wyglądało u mnie - nie chciałabym, żebyś się niepotrzebnie stresowała :)

Po prawidłowej owulacji może wystąpić np. torbiel ciałka żółtego.

Żeby rozpocząć stymulację, musisz mieć pewność, że wszystko jest ok i że nie zrobisz sobie nia większego problemu.
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź. No nic, poczekam na rozwój wydarzeń, jak do wieczora się nie rozkręci to będę się kontaktowała z moją Panią doktor.

Cześć, fajnie że do nas dołączyłaś - oby nie na długo ;)

Co do testów - dobrze jest podczas rozpoczęcia testowania sprawdzić jak się ma ich wybarwienie do faktycznego stanu w jajnikach - czyli korelacja wybarwiania testów z monitoringiem owu u lekarza. Może dałabyś radę podejść jutro do lekarza?

Testy i mają swoją ważność i są tylko kawałkiem papierka, który nie zawsze musi pokazywać prawdziwy obraz.
Rozmawiałam z lekarzem ustaliliśmy, że dam sobie czas na spokojnie przed monitoringiem, sama tak chciałam..
Ale brakuje cierpliwości

Zamówiłam badania Mucha w Alab. Z kodem maj100 jest spora zniżka
Ooo, dzięki za cynk 😊 Ja idę we wtorek. W ogóle zauważyłam, że tego badania MUCHa nie da się opłacić wcześniej na stronie (nie da się dodać do koszyka). Jest tylko ta opcja rozszerzona o HPV właśnie. Ale z tą zniżką u mnie wyszło zaledwie ok. 40zł więcej, więc się zdecydowałam. Przekonała mnie też teściowa, bo poszłam do niej zapytać (jest po histerektomii w związku z nowotworem) czy jest sens robić skoro za każdym razem cytologia mi wychodzi prawidłowa i robię co 1-2 lata regularnie. To mi powiedziała, że jej ostatnia cytologia też wyszła prawidłowa, a niewiele czasu później okazało się, że ma raka 😐

reklama
Ale możliwe że zrobila się torbiel, jeśli 22.04 byłam u gina na badaniu i nic nie było widać? Nigdy nie miałam tez torbieli.
Możliwe. Byłaś 4dpo, czyli bardzo krótko po owulacji. Ja byłam ostatnio na USG 2 dni przed okresem i miałam torbiel krwotoczną z opisem, że może odpowiadać przejrzałemu ciałku żółtemu. Potem poszłam na monitoring w 10dc i torbieli już nie było. A takie torbiele mogą podkrwawiać. Na następnym monitoringu poproś lekarza, żeby sprawdził czy się wchłonęła.

Do góry