reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

reklama
Laski pierwszy raz jestem po zastrzyku Ovitrelle. Pęcherzyk 22mm już dorodny, lekarz zdecydował się nie czekać i podać zastrzyk.
Także robić test mogę dopiero 14 dni po zastrzyku?

A masz informacje, czy w dużych ilościach? Bo zarówno paciorkowiec jak i e.coli wchodzą w skład flory bakteryjnej pochwy i wcale nie muszą stanowić o stanie zapalnym (jeśli nie są przeważające w preparacie i nie odczuwasz żadnych dolegliwości).
mam informacje, ze liczne

Dziewczyny, co sądzicie o Endo KIT, badanie z krwi w celu diagnostyki endometriozy? Warto robić? Tam gdzie będę mieć histero jest opcja tego badania. Kosztuje ono 700 zł. Bo na USG specjalistyczne w tym czasie nie mogę sobie pozwolić.
Z tego, co ja się orientowałam, to nie warto wydawać na to kasy, ale może ktoś robił i ma inne zdanie. :)

Laski pierwszy raz jestem po zastrzyku Ovitrelle. Pęcherzyk 22mm już dorodny, lekarz zdecydował się nie czekać i podać zastrzyk.
Także robić test mogę dopiero 14 dni po zastrzyku?
Robić możesz wcześniej, bo może szybko będzie się wypłukiwał, a dzięki testom będziesz mogła to monitorować (ovi u mnie utrzymuje się ok. 10 dni, a zivafert 13)

reklama
Z tego, co ja się orientowałam, to nie warto wydawać na to kasy, ale może ktoś robił i ma inne zdanie. :)
No właśnie tak dumam. Czy jest sens , a cena taka sama jak za USG diagnozujące endometriozę. Obiektywność badania zapewne jest mniejsza. Chyba sobie daruję, a zrobię USG jak będę miała sposobność innym razem.

Do góry