reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

Misia ja też nie odczuwam braku słodyczy. Na zlocie zażerali obok ciastka i nawet mnie to nie ruszyło:)

śniadanie: jajecznica z 3 jajek z pomidorem
II śniadanie: PYSZNE JABŁKO!!!
obiad: pieczone mięsko i kapusta
Przekąska: jogurt naturalny
kolacja: chilli con carne

reklama
podoba mi się :) chyba sie do Was dołączę, ale chyba rzeczywiście najpierw muszę całkiem bliźniaki odstawić od cyca... może po 1 urodzinkach... ? :) zgłoszę się...

Podjęłam decyzję- dołączę! chleb, to nie problem- jem mało, ale już słodycze... Ale jako, że zamiast chudnąć tyję- nie mam wyboru. Czy omlet na zwykłej mące dozwolony?? Właśnie jem. Od jutra dołączę i proszę piszcie co jecie- to pomaga w ułożeniu jadłospisu:tak:

Wczoraj nie pisałam więć dziś nadrabiam

dzień 9 (wczoraj)
śniadanie: jajecznica z 2 jajek z cebulą
przekąska: rzodkiewki+2 plastry wędliny
obiad: nie jadlam
przekąska 2: nie jadłam
kolacja: 1/2 serka wiejskiego z cebulą i szczypiorem 2,5%
miałam jakiś zly dzień wczoraj...wszystko na nie i jeść mi się nie chciało wcale

dzień 10 (dziś)
śniadanie: 2/3 serka wiejskeigo light 3% z pomidorkami cherry + ogórek świeży
przekąska I: sałatka w mieście taka jak dają do kebaba - kapusta czerwona, kapusta biała, ogórek, pomidor z sosem czosnkowo-ostrym
obiad: salaterka gulaszu z szynki + sałatka z pomidora, ogórka, cebuli i kapusty pekińskiej
przekąska II: nie będę jadła, bo nie jestem wcale glodna
kolacja (dopiero będzie): jajecznica z 2 jajek z cebulką + pomidorki

na wadze dziś 3,5kg mniej!!!!!! :-) :-) :-)

zamierzam przedłużyć fazę I jeszcze o 7 dni, bo chyba można :-)

Aestima wyżej pisze co można...mąka zakazana
Doris dokładnie wdrożyłam się w tą dietę i ja Ci odradzam przedłużanie jej...możesz więcej zaszkodzić niż polepszyć

reklama
juz sie dokształciłam :)

[h=5]I faza[/h]Chociaż jest najbardziej restrykcyjna, trwa zaledwie dwa tygodnie. Podstawą diety jest chude mięso i wybrane warzywa. Należy wyeliminować z menu nabiał, ziemniaki i chleb, co może sprawić najwięcej trudności. Wapń, który znajduje się w nabiale, najlepiej uzupełniać poprzez przyjmowanie tabletek. Jak już wyżej wspomnieliśmy, spożycie produktów charakteryzujących się niskim poziomem indeksu glikemicznego, może skutkować zmęczeniem i osłabieniem. Poniżej przedstawiamy listę produktów dozwolonych i zakazanych:
Można jeść/pić:

• chudą wołowinę (polędwicę, pręgę),
  • wieprzowinę (polędwicę, szynkę gotowaną),
  • drób (pierś z indyka, kurczaka, szynkę z indyka),
  • cielęcinę (udziec, antrykot),
  • owoce morza,
  • sery typu light (feta, mozzarela, parmezan), chudy twaróg,
  • warzywa (brokuły, kalafior, bakłażan, cukinię, fasolę, groch, szparagi, szpinak, ogórek, soczewicę, ciecierzycę, seler naciowy, sałatę,kapustę),
  • tłuszcze nienasycone (oliwę z oliwek, olej rzepakowy),
  • dowolną ilość jaj,
  • małe ilości słodyczy bez cukru (do 75 kalorii dziennie),
  • niewielką ilość orzechów (do 20 sztuk dziennie),
  • przyprawy bez cukru, chrzan, bulion,
  • wodę niegazowaną (2 litry dziennie - koniecznie).
Nie można jeść/pić:

• tłustej wołowiny (wątróbki, żeberek, mostku, itp.),
  • żeberek wieprzowych,
  • drobiu ze skórą (udek, skrzydełek) oraz parówek,
  • tłustych serów,
  • warzyw takich jak marchew, ziemniaki, kukurydza, buraki, pomidory (te ostatnie dozwolone w bardzo małych ilościach),
  • tłustych serów typu brie, edam,
  • wszystkich owoców i soków owocowych,
  • przetworów mlecznych takich jak jogurt, lody, mleko,
  • alkoholi,
  • napojów z kofeiną (kawa, coca-cola),
  • produktów bogatych w węglowodany (chleba, ciast, owsianki, płatków kukurydzianych, ryżu, makaronu).

Do góry