reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do pracy - żłobek, niania czy babcia?

No właśnie nie tylko o kasę chodzi... Ja chcę coś robić poza samą opieką nad maleństwem. Chcę się też w jakiś sposób realizować, bo siedząc w domu przez dłuższy czas to chyba zwariuję ;) Oczywiście uwielbiam się zajmować małym, ale potrzebuje też jakiejś stymulacji umysłowej.

reklama
W zasadzie każda opcja jest dobra. Ja bym się chyba zdecydowała na złobek, głównie ze względu atrakcyjnych ofert jakie placówki tego proponują. zerknełam sobie np. na Akademię Elfów w Krakowie i w zasadzie po przeglądnięciu ich oferty stwierdziłam, że wysłanie dziecka do takiej placówki się naprawdę opłaca.

ja w zasadzie tez wolalabym zlobek.Bogaty program dostosowany do wieku maluszka, doswiadczon opieka itp. Jednak na dzien dzisiejszy zdecyduje sie na nianie.Ze wzgledu na to, ze pracuje na zmiany, a zlobki zazwyczaj otwarte do 17-18, a niania moze dluzej zostac, no i do pracy bede chciala wrocic jak mala bedzie miala 4-5 m-cy, a takich maluszkow nie przyjmuja do zlobka. Wiec na poczatek niania, a potem zobaczymy,jak sie nie sprawdzi, to zlobek, a jak bedzie super, to zostanie z nami na dluzej. Choc dzisiaj nie wyobrazam sobie zostawic malej z kims obcym:((
Od stycznia zaczynam poszukiwania, juz mam dwa kontakty, w stylu: kolezanka cioci, znajoma znajomej-od takich zaczne.
Czy orientujecie sie jakie stawki wynagrodzenia dla nian sa w duzych miastach? Rozliczac sie lepiej na godziny czy ustalic miesieczna stawka?

dziewczyny, a któraś z Was się stara o państwowy żłobek? bo w Warszawie to jakaś masakra jest... ja teoretycznie do pracy nie muszę wracać póki co (zresztą jej nie mam :-D ), ale przeraża mnie to, co widzę...

u nas w mieście państwowy przyjmuje dopiero od 8 miesiąca :/

wstępnie zdecydowaliśmy że będzie jednak niania

u nas są różne, ja wcześniej i tak bym malucha nie oddała,zresztą nie ma na to szans, bo zapisałam go jak miał 2 miesiące nie całe, a jest prawie 500 na liście!!
na nianie nas nie stać, zresztą nie lubię obcych osób w moim domu

My zapisaliśmy małego do żłobka kilka dni po narodzinach. Jest 39 w kolejce. No zobaczymy. Jak się nie dostanie to nie wiem co zrobię.

reklama
ja tez jestem 300 cos w trzehc złobach. Zapisałam tam gdzie dziecko jest od 4 miesiaca. No i mi powiedzieli ze jezleli sie dostanie to i tak od 1 wrzesnia. A co do tego czasu to młoda chyba sama w domu zostanie ;-) (porobie porcje i sama do mikrofali hihiihih) zart mi sie wyotrzył. Generalnie jestem załamana

Do góry