reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

A ja w ciazy przytylam 16 kg,myslalam ze jak urodze to zaraz mi ubedzie polowa a tu doslownie niecale 5kg,bo moja Viki byla malutla 2,85kg ale szybko wrocilam do poprzedniej wagi54 kg przed ciaza bo duzo z mala spacerowalam nawey kilka godzin dziennie ,diety zadnej nie stosowalam:-)
Teraz niby na wadze tyle samo a brzuszek mam juz taki jak z Viki na poczatku 4 miesiaca,tez musze kupic jakies ciuchy bo w poprzedniej ciazy rodzilam w sierpniu wiec wystarczyly jakies szorty i koszulki 2 numery wieksze.

reklama
jak na razie nie przytyłam wcale, ale juz sie boj bo codziennie mogła bym jesc frytki. w poprzednich ciazach przybywało mi od 16-20 kilo i miałam duzy problem zeby wrocic do poprzedniej wagi. piersi urosły i to bardzo.

hej dziewuszki, mam pytanko: w którym tygodniu zaopatrzyłyście się w spodnie "z golfem"? Ja jestem dopiero w 9 tc, a już nie mogę się dopiąć w moje ulubione spodnie:-(czy to już czas na zakupy?:-)jak sądzicie?

Ja już zanabyłam dresik z golfem, do siedzenia w domku lub spacerów wieczorkami. Wyjściowo wpinam się jeszcze w dżinsy, zapinając je dużo niżej niż zazwyczaj;).
Przytyłam już 1 kg, apetyt mi się zwiększa, wymioty zmniejszają - tycie dopiero się zacznie.
Dla mnie mój brzuch już jest ogromny, chociaż spod luźnego swetra czy kurtki wcale go nie widać;).

Meva, z tego co widzę na Twoim suwaczku, jesteś już w 12 tygodniu, a ja dopiero w 9, dlatego nie cieszy mnie fakt, że tyję sobie coraz bardziej:(ale może faktycznie powinnam się zaopatrzyć w jedne spodnie i nie przejmować się, czy jest za wcześnie, czy nie:) a tymczasem idę przeszyć jeszcze guziki w moim ulubionym odzieniu:)

Ja z Sandra przytylam 18kg, szlo mi rowniutko 2kg na miesiac od samego poczatku. Dzien po porodzie zeszlo 10kg, pierwsze 6 tyg szlo po malu ale potem poszlo raz dwa i tez szybko zzucilam te kg nadwagi i wrocilam do swojej wagi 54,5kg sprzed ciazy. My tez bardzo duzo spacerowalysmy i diety nie stosowalam bo karmilam mala przez 13mscy.
Teraz jak narazie mam 1.5kg wiecej.Startowalam z waga 55,5kg :tak:

W poprzedniej ciazy rodzilam we wrzesniu wiec cale lato przechodzilam w spodenkach i bluzeczkach. Mialam tylko jedna pare swoich spodni i jedna porzyczona i straczylo mi w zupelnosci. Teraz jednak musze sobie cos dokupic ;-)Tutaj nie ma sklepow dla ciezarowek ale jak bede w Polsce to na pewno na jakies zakupy sie wybiore :tak:Brzusio troszke odstaje ale jeszcze sie mieszcze w swoje ciuchy.

silvii 28 z Sandrusia zaczelam zakladac spodnie ciazowe cos kolo 14tc, ale nigdy z golfem. BArdzo nie lubialm tych spodni caly brzuch mnie swedzial. Moje ulubione to takie wiazane pod brzuchem. Zauwazylam, ze i tm razem nie lubie miec nic na brzuchu, nawet juz teraz spodnie od pizamki ukladam pod brzuch.

Ja nigdy nie kupowalam ciazowych ubran raczej jestem drobnej budowy a koncowe miesiace ciazy z Viki p[rzypadaaly na lato to wystarczaly mi ubrania o pare rozmiarow za duze,no i szarty albo spodnice ale wiazane pod brzuszkiem albona gumke.teraz to nie wiem bo niby schudlam w pierwszych miesiacach a brzuszek mi sie rozrosnal z Viki mialam taki moze dopiero kolo 5 m.Ale chyba nie przytyje tyle co w poprzedniej ciazy{17} bo z Viki do 3 m, bylam juz 3kg, na + a teraz nic no ale apetyt mi powoli wraca to wszystko mam nadzieje sie unormuje:angry:

Ja ważę 63kg przy 175cm i zawsze byłam chudzielcem, więc teraz przyjemniej, bo sobie kości biodrowych nie obijam, jak na brzuchu leżę :-D
W sumie to przytyłam, zanim dowiedziałam się o ciąży - w ciągu ostatnich 4 miesięcy przytyłam łącznie 5-6kg. Chociaż spodnie kupione miesiąc temu zapinam na guzik tylko, gdy naprawdę muszę :-)
Za to nie mogę wytrzymać z piersiami :baffled:. Co prawda nie widać, żeby jakoś specjalnie urosły, raczej zrobiły się pełne i twardsze (takie nabrzmiałe), swędzą jak diabli i do tego bolą. Muszę często rozmasowywać, szczególnie rano po obudzeniu i wieczorem.
Biust mam z tych maleńkich raczej, zawsze byłam "płaska" i najbardziej boję się, jak te flaczki po porodzie będą wyglądać... Moja przyjaciółka miała takie piersi jak ja, czyli małe, ale za to "naleśniki" rozlane, w ciąży jej urosły jak duże grejpfruty a po porodzie tragedia - rozstęp na rozstępie i zwisają jej takie dwa rodzynki. Przeraża mnie to... :-(
Pozdrawiam czerwcówki :)))

witajcie :-) ja narazie przytylam 1kg co do brzucha narazie nie zmienil swoich rozmiarow wiec jeszcze sie mieszcze w swoje spodnie itp. dieta oczywiscie radykalnie zmieniaona z fast foodow na bardziej ,,zdrowe" choc czasem ulegne pokusie hihihi. pozdrwaiam

reklama
Do góry