reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

Samara,
no to pewnie rzeczywiście tak Ci się po prostu ta macica układa, tzn. tak wysoko :-D Moja np. jest lekko na skos - dno macicy wyczuwam lekko po lewej stronie i właściwie jak się dokładnie "przyjrzę" (palcami!) to jest trochę powyżej pępka. A Ty jesteś ode mnie do przodu z ciążą ;-)

reklama
Kwiatek, a moze Cie tak swedzi po tym kremie modelującym biust? Z tego co pamiętam to takie kremy działają napinająco na skórę, a to akurat teraz może dać efekt odwrotny do zamierzonego, bo skóra i tak jest napieta...spróbuj zwykłego nawilzającego kremu albo balsamu (nivea np) albo kremu dla ciężarówek...

Może i tak jest z tym kremem modelującym. To krem z AVON a ja jestem konsultantka i nie raz na szkoleniach kosmetyczka podkreslała ze można uzywac i ona sama w ciazy tez uzywala wszystkich kremow: do biustu, na cellulit i rozstepy z Avonu. Z reszta zrobilam sobie przerwe i uzywalam tylko oliwki na biust i tez swedzenie było.

Ten krem używałam już od dawien dawna zanim zaszlam jeszcze w ciąże. Ale powiem Wam ze jest juz lepiej. To opakowanie ktore uzywalam bylo moze juz stare. Wyrzucilam je i zaczelam nowe uzywac. I ogolnie juz mnie o wiele mniej :-Dswedzi. Moze tez dlatego ze zmienilam stawnik na troche wiekszy. Po pracy w domu to wogole teraz nie nosze stanika. :-)

Brzuszek mimo wszystko smaruje tylko oliwka w zelu.

Ogólnie to swedzenie mam ten na udach i brzuszku ale to takie delikatne w porownaniu do biustu.

Dziekuje wszystkim za porady. :-)
Pozdrawiam

Dzis u mnie dokladnie 20 TYDZIEN CIAZY

Jako, ze bede rodzila na koniec czerwca domyslam sie, ze wiekszosc z Was Dziewczynki polmetek ma juz za soba.
Moze w takim razie napiszemy jak zwiekszyly sie nasze rozmiary od poczatku do polowy ciazy?

Ja sie nie mierze, ale do polowy ciazy (20 tygodnia) mam 8 kg na plusie :)
Czekam na inne polmetkowe wiesci :)

angelika82 a myślałam że tylko ja taka rekordzista jestem :-D.Też mam 8 kg na plusie :-).Ciekawa jestem ile jeszcze przybędzie,troszkę przerażona jestem :zawstydzona/y:

Trzy dni po półmetku:
prawie 5 kg na plusie,
obwód pasa na wyskosci pępka 85 cm (brzuszek się pojawił dopiero w 5 miesiącu i rośnie w szybkim tempie):szok:

Mi brzuszek tez sie powieksza z dnia na dzien...przynajmniej tak mi sie wydaje, ale waga prawie stoi w miejscu:confused:....generalnie w stosunku do stalej wagi sprzed ciazy mam na plusie 1-2 kg.....a jem naprawde duzo:tak:...nie wiem gdzie to wszystko ucieka. Zobaczymy co na wizycie za 2 tygodnie lekarz powie.

Widze jak na razie, ze wyniki na polmetku sa bardzo zroznicowane :)
Ciekawe co powiedza pozostale mamusie ?

Dzis rano sie wazylam i w koncówce 19 tyg mam 65 kg czyli 5+ ( przy moim wzroscie i wadze wyjsciowej OK )
W brzuszku - 94 cm.
W biodrach - 95 cm ( dopiero teraz mnie mama uswiadomiła gdzie powinnam sobie te biodra mierzyć )
W pupie - 98 cm.
W biuście - 96 cm.

reklama
Do góry