reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

iwosz właśnie tak najlepiej jest sprawdzać pokarmy uczulające tzw. test prowokacji. Jeżeli wysypka zejdzie po odstawieniu a potem znów się pojawi po podaniu tego pokarmu tzn. że mamy winnego.
Mi niestety nie udało sie tego ustalić:crazy:

Z ustalaniem tak jak u nas... :crazy:
Może to dowód, że nasze pociechy Lolcia nie są jednak uczulone, tylko to jest przejściowa nietolerancja.....?:-) Bardzo bym chciała...
Zanim ostatecznie się utwierdzę się w mojej "teorii" ;-)odstawiłam jajko na 2 tygodnie, ale nie wiem czy nie trzeba będzie też białka....:dry:

reklama
kacper polubil mleczko!!!
pije takie z kartonika dla dzieci-w proszku robionego nie tknie
i uwielbia owsianke!!!!
co do mleka krowiego pare razy mial zrobiony budyn czy cos w tym stylu-wszystko ok
ale ja wole takie dla dzieci bo wiecej witamin itp

z owocow szal na brzoskwinie i nektarynki

potwierdzam w imieniu Maksa - brzoskwinie i nektarynki są super, zwłaszcza jak mama da całą obraną ze skóry - wtedy trzeba ją mocno ściskać i szybko pakować do buzi, a sok ścieka po łokciach:blink:

Maks nie chce jeść chleba, ziemniaków też nie ...

rzuca się za to na:
mięso (zjada całe gotowane udko z rosołu:szok:) i wędliny
kefir !!!!
owoce
brokuła

ostatnie nowe dania:
tosty francuskie + pomidor
spagetti carbonara

jak macie pomysły na dania mięsne pls podrzućcie - bo ja już nie wiem co mu dawać

Koga, moj Patryk tez miesozerca. Wczoraj na sniadanko zrobilam mu chlebek posmarowany maslem , ciut ketchupu (bardziej dla koloru), plaster szynki, odrobine szczypiorku,na to ser zolty i zapieklam w tosterze. Wcinal az sie uszy trzesly.

CZasem jak gotuje tez makaron (takie drobne male kuleczki), smaze odrobine wolowiny z drobno posiekana cebulka, dodaje sos pomidorowy, mieszam z makaronem, na koniec troche zoltego sera.

Ziemniakow nie jada, brokuly uwialbia, od banana ucieka, z owocow nic nie chce tknac, dzis zjadl kawal jablka mam nadzieje ze chociaz to jablko polubi.

Iga dalej na okrągło pomidory. i makaron. ostatnio weszłyśmy do sklepu, zawsze mówiła "banana, jogo pjosię" a ostatnio wpadła do sklepu jak burza z okrzykiem "daj makanona":-)

kati moj kacper uwielbia takie tosty i ja tez

a ja nie wiem co na deser????????????

ostatnio smazylam banany w ciescie polane odrobinka miodu(przepis z wielkiego zarcia)-pycha dla mojego synka

reklama
Moja Karola zjadła wczoraj na kolację miseczkę kaszy mannej :tak:

Mam nadzieję, ze jej kolacja to będzie właśnie kasza manna...
Po niej spała dziś do 8:30:tak:

Do góry