reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

też mam taka nadzieję, bo serek albo jogurt był zawsze na podwieczorek albo drugie śniadanie, a teraz mam lekki kłopot z tymi porami, tym bardziej, że Agatka wiecznie głodna ;-)

mi lekarka na odparzenia, zmiany skórne kazała kupić termentiol (chyba dobrze napisałam?), ale coś mi się kołacze po głowie, że to sterydowa maść, smaruję Agaci policzki co jakiś czas bepanthenem (na odparzenie na pleckach od pieluszek pomógł)

reklama
Osinko - Maks przez jakiś czas też miał suche i szorstkie policzki ... zmieniłam mu krem! i jak ręką odjął! może to jednak nie nabiał?

Miał też kiedyś zimą pod kolanem takie małe upierdliwe odparzenie - przeszło po mące ziemniaczanej w połączeniu z sudocremem:happy2:

U nas gdy Maja miała suchawą skórkę z podejrzeniem alergii lekarka doradziła Oilatum do kąpieli i w kremie. U nas pomagało, substancji podejrzanych w nim nie ma.

Tormentiol to nie steryd - tam jest kwas borny - kiedyś dziewczzyny pisały,że nie jest polecany przy maluchu

u nas pojawiły się szorstkie plamy jak zmienił proszek na "dorosły" - gdy wróciłam do Lovelli zniknęły

u nas na topie jogurty Jogobelli - takie większe z ziarnami, jabłka, wędlina. Nad morzem mały zabrał babci surówkę z kapusty i sam całą opędzlował :)

Iga dalej zakochana w pomidorach:-)dzisiaj też zjadła prazie całe kiwi...no i jogurty jogobelli - jabłko pieczone i winogrona.

a na suchości wszelkie (na pokarmowego pochodzenia pewnie nie..) też polecam oilatum emulsję i krem. Jak Iga była mniejsza stosowałam tylko to, teraz czasem kupię coś innego, ale i tak myślę że oilatum jest najlepsze..

ten
tormentiol to moje lekarka odradzała (kwas borny, borowy, czy jakoś tam) a zamiast tego to kazała uzywac clotrimazol - ale tylko na odparzenia pieluszkowe - pomagał super.

Nadmiar białka u Łukaszka objawiał się przede wszystkim szorstkimi policzkami i łydkami. Teraz dostaje Bebilon Pepti 2 dwa razy dziennie po ok. 210 ml + dodatkowo jogurcik. Narazie jest znaczna poprawa. Acha, do kąpania stosowałam Oilatum a skórkę smarowałam specjalną maścią robioną w aptece - niestety nazwy nie pamiętam.

Jak skończymy kolejne puszki Bebilonu Pepti, idziemy do kontroli i zobaczymy, czy będę mogła rozszerzać dietę synka o inne produkty mleczne.:tak: Mam nadzieję, że w końcu skaza białkowa da nam spokój.:hmm:

ja czekam na wyniki Piotrka, już w tym tygodniu powinny być,

on taki był przyzyczajony do serka żółtego, białego, jogurcików, a teraz musimy to przed nim ukrywać, a on i tak płacze że chce :(

reklama
Osinko-my stosujemy tormentiol na odparzenia -i jedynie on pomaga-wiem ze tam jest kwas borowy-ale lakarka powiedziala ze w minimalnych ilosciach. Tormentiol jest tez bardzo dobry na tzw. zajady -o ile ktos je ma.

Do góry