aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
Mi wczoraj lekarka powiedziała, że mogę wprowadzać jedzonko za miesiąc a też jesteśmy tylko na cycu. Ciekawa jestem reakcji w sumie Kuba z łyżeczką jest już zapoznany - może nie będzie tak źle.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
KOGA ja caly czas karmie piersia i mi pediatra sam zaproponowal wprowadzenie jabluszka, banana ze sloiczka oraz kaszki ryzowej od poczatku czwartego miesiaca........tylko w malych ilosciach......tzn.po jednej lyzce stolowej 2xdziennie.....to samo jezeli chodzi o kaszke jedna lyzka stolowa wymieszana z 4-5 lyzkami mleka.........ale mysle ze lepiej moze skonsultuj to z pediatra (mi pani doktor powiedziala ze to zalezy od indywidualnego rozwoju bobasa i jezeli sie chce tak wczesnie zaczac to najlepiej wprowadzac nowosci dopiero gdy bobas podwoi swoja wage urodzeniowa, bardzo dobrze trzyma glowke,ma skonczone trzy miesiace itp ).............a my dzis sprobowalismy pierwszy raz marchewkekoga pisze:mam pytanie - czy któraś z mam karmiących tylko piersią zaczęław połowie 4 miesiąca podawać jakieś nowości typu jabłuszko itp ???
ja zamierzam tak zrobić za radą pediatry, bo od sierpnia do pracy, ale trochę obawiam się czy to nie za wcześnie?
pytia pisze:Kasiula - no to nieźle juz wsuwa twoja Emilcia ;D
Azik - no właśnie Jaś miał jakieś dwa tygodnie przerwy (bo myślałam, że go coś uczuliło) i powrót okazał się niefortunny. Dzisiaj zjadł może jedną łyżeczkę marchewki z jabłkiem : Najbardziej mnie wkurza, że po dwóch dniach trzeba słoik wyrzucić (albo zjeść samemu, choć szczerze mówiąc nie przepadam za taką formą jedzenia ;D)